Tuorein sisältö

Black Sabbath-kitaristin mukaan Dio oli voittamassa syövän kunnes...

12.07.2010 klo 13.47 | Luettu: 3652 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Toukokuussa kuollut Ronnie James Dio näytti vielä keväällä selättävän syövän. Heaven & Hell alkoi jopa suunnittelemaan kesän kiertuetta. Mutta, sitten tuli lisää huonoja uutisia.

Sunday Mercuryn haastattelussa Black Sabbath -legenda Tommy Iommi kertoo Ronnien viestittäneen kemoterapian toimivan ja kasvaimen pienentyneen. Niinpä Heaven & Hell -kiertuetta alettiin toden teolla sorvata kasaan. Ronnie oli innostunut ja puhelimessa käytiin läpi esitettäviä biisejä. Myös uusia biisejä suunniteltiin.

- Mutta toukokuun alussa syövän havaittiin lähettäneen etäpesäkkeitä maksaan. Sen jälkeen asiat huononivat nopeasti. Peruimme kaikki kiertuesuunnitelmat, toivoen että Ronnie kaikkien ennusteiden vastaisesti selviäisi. Ronnie oli taistelija.

- Mutta niin ei käynyt. Geezer (Black Sabbath/Heaven & Hell -basisti) vietti paljon aikaa Ronnien vierellä sairaalassa. Hän koki sen kaiken ja oli Ronnien vierellä loppuun asti. Minun piti palata takaisin Englantiin mutta pidin yhteyttä puhelimella ja sähköpostilla. Sitten sain soiton, jossa Geezer kertoi viimeisten hetkien olevan käsillä. Yritin ehtiä mahdollisimman nopeasti paikalla mutta myöhästyin.

Heinäkuun 24. päivä Lontoon High Voltage -festarilla soitetaan tribuuttikonsertti Ronnien muistoksi. Tuolloin myös Heaven & Hell esiintyy viimeisen kerran. Bändi aikoo käyttää keikallaan useita vierailevia laulajia.

- Valitsimme nimen Heaven And Hell, koska se kuvasti Black Sabbathin kokoonpanoa, joka teki Heaven And Hell -albumin. Ilman Ronnie James Dioa kokoonpano ei voi jatkaa. Emme myöskään kutsuisi itseämme Black Sabbathiksi...
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Black Sabbathin palu... Kassarock kunnioitta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova