Tuorein sisältö

Sakara Recordsin tallista uutta julkaisua

02.09.2010 klo 13.59 | Luettu: 2033 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Pieksämäkeläinen FM2000 julkaisee uuden Opium Grilli -pitkäsoiton 29.9.2010. Levy on yli kymmenen vuotta omakustanteita tahkoneelle yhtyeelle vasta toinen virallinen julkaisu.

Keväällä 2009 Sakara Recordsin kautta ilmestyneen Meibi Bus Homen myötä FM2000 sai reilusti ansaittua huomiota: mm. Finnish Metal Awardseissa yleisö äänesti orkesterin Vuoden yhtye -sarjassa seitsemänneksi. Seuraajaa suosiota niittäneelle levylle on rakennettu kesän ajan huolellisesti kokeneen metallituottaja Miitri Aaltosen (Mokoma, Viikate, Stam1na) ohjeistuksessa.

- Jännitimme alkuun ajatusta yhtyeen ulkopuolisesta tuottajasta ja pelkäsimme sen tarkoittavan sisäisiin vahvuuksiimme puuttumista ja musiikillisen hulluttelumme karsimista. Suotta jännitimme, sillä kaltaisemme hulluhan siellä tuntui istuvan nappuloidenkin takana, toteaa kitaristi-laulaja Rota tuottaja Miitri Aaltosesta.

Opium Grillillä tarinat ovat satumaisia kertomuksia, joissa seikkailevat niin villin lännen kiinalaiset kokit, puistokemistit kuin Sulkavan soudun osanottajatkin. Opium Grillin kappaleiden hahmot ja heidän tarinansa ovat varsin omintakeisia ja koko levyn mitassa toteutettu vinksahtanut Hanhi-emon satulipas hyvin kunnianhimoinen ponnistus.

Opium Grilli" -levyltä on Youtubessa ensimaistiaisena kuultavissa kappale Kinukki.


FM2000 – Opium Grilli (julkaisu 29.9.2010)
1. Matkalaukussa hautaan
2. Kinukki
3. Olga
4. Mosku
5. Piimää ja Serlaa
6. Opium grilli
7. Olmi
8. Tohtori Mort
9. Hyvä silokki-laulu
10. Hans Ali Hassan
11. Luutarhuri

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Anatheman Suomen kei... Stingin keikalle mah... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova