Tuorein sisältö

Pink Floyd-legendalle lisäkonsertti

06.09.2010 klo 10.05 | Luettu: 2690 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Roger Watersin ”The Wall” –konserttin valtava kysyntä poiki lisäkonsertin. Toinen konsertti järjestetään Hartwall Areenalla torstaina 28. huhtikuuta 2011. Liput tulevat myyntiin huomenna tiistaina 7. syyskuuta Lippupisteessä.

Roger Watersin ”The Wall” kiertää keväällä yli 25 Euroopan kaupunkia. Konsertit ovat myyneet useammassa kaupungissa hetkessä loppuun ja lisäkonsertteja on lisäilty kiertueaikatauluun sitä mukaa. Esimerkiksi Milanon neljä keikkaa ja Lontoon viisi keikkaa ovat kaikki lähes loppuunmyytyjä. Myös Helsinkiin järjestyi lisäkeikka.

Aikaisemmin ”The Wall” oli aivan liian iso show lähteäkseen kiertueelle, mutta uudet areenat ja kiertueteknologian kehitys ovat ratkaisseet ongelman. Kuukausien tarkan suunnittelun jälkeen Waters on päivittänyt show’n ulkonäön ja tunnelman, jotta se vastaa sitä huikeaa teatraalista spektaakkelia, josta ”The Wall Live” tuli alunperin tunnetuksi.

Show alkaa muurin alas repimisellä ja ensimmäisessä näytöksessä tiiliseinä rakentuu pala palalta. Toisessa näytöksessä tiilimuuri on kokonaan rakennettu. Roger Waters on kehittänyt uusia dynaamisia videografiikoita ja visuaaleja kuvatakseen albumin tarinaa ja kappaleita käyttäen apunaan 743 neliömetrin videoseinämää.

Show sisältää kaikki Roger Watersin suureelliset erikoisefektit, kuten esimerkiksi Gerard Scarfen alkuperäiskuvitukset, tippuvan lentokoneen, kvadrofonisen soundimaailman, pyrotekniikkaa, jättimäiset puhallettavat hahmot, projektioita ja paljon muuta.

Rogersin bändissä tällä kiertuella esiintyvät Dave Kilminster (kitara), Snowy White (kitara), G.E. Smith (kitara), Jon Carin (koskettimet), Harry Waters (koskettimet), Graham Broad (rummut), Robbie Wyckoff (laulu), Jon Joyce (taustalaulu), Michael Lennon (taustalaulu), Mark Lennon (taustalaulu) sekä Kipp Lennon (taustalaulu).

Tähän mennessä ”The Wall” on esitetty vain 31 kertaa livenä mukaan lukien Pink Floydin 1980-81 albuminjulkaisukiertueen. Roger Waters herätti show’n uudelleen henkiin heinäkuussa 1990 Berliinin muurin murtumisen kunniaksi. Valtaisa tapahtuma houkutteli lähes puoli miljoonaa fania Potsdamer Platzille samalla kun miljoonat ihmiset katselivat spektaakkelia televisiosta.

Näyttävyyttä tärkeämpi osuus Watersille on kuitenkin ”The Wallin” poliittinen ja sosiaalinen viitekehys. Watersin nettisivuilla www.rogerwaters.com on vetoomus, jonne voi lähettää sotatantereella menehtyneiden valokuvia, joista tulee osa ”muuria”. Aikanaan levy oli Vietnamin sodan vastainen, mutta Watersin mukaan albumin viesti on erittäin ajankohtainen nykyäänkin esimerkiksi Irakin ja Afganistanin sotien myötä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Mötley Crüen Nikki S... Heinäpaali tappoi br... >

Keskustelut (1 viestiä)

Brick

06.09.2010 klo 13.41

Roger is the man. Hän on juurikin se lähde josta kumpusi kaikki merkittävä Pink Floydissa.. Pääsäveltäjä varustettuna tiukalla luonteella.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova