Tuorein sisältö

Irwinin ura myyntiin keskiviikkona

26.10.2010 klo 15.54 | Luettu: 3153 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Warner Music Finland julkaisee keskiviikkona 27.10 Suomen musiikkihistorian menestyneimpiin artisteihin lukeutuvan Irwin Goodmanin tuotannosta koostetun neljäntoista cd-levyn laajuisen boksin. Tammikuussa 1991 menehtyneen Irwin Goodmannin musiikki puhuttelee yhä suomalaisia ja esimerkiksi musiikkipalvelu Spotifyssä, sekä Youtubessa hän kuuluu kuunnelluimpien suomalaisartistien joukkoon.

Vain Elämää - kootut levytykset 1965-1990 -boxi sisältää peräti 327 esitystä. Mukana on Irwinin kaikki single- ja lp-julkaisuilla ilmestyneet levytykset. Lisäksi mukaan on otettu kaikki ne Irwinin demot sekä radio- ja tv-esiintymiset, jotka on vuosien kuluessa julkaistu levyillä. Massiivinen cd-boksi pitää sisällään myös yli 200-sivuisen kirjan. Sen sivuilta löytyy Vexi Salmen ja Juha Rantalan kirjoittamat elämäkertatekstit, diskografia sekä Pekka Nissilän kokoama kappalekohtainen soittajatietoluettelo. Kirjan kruunaa runsas kuvitus, josta osa on aiemmin julkaisematonta.

Rentun ruusun, Ryysyrannan ja Työmiehen lauantain kaltaisten evergreeneiksi nousseiden hittien vastapainoksi paketista löytyy myös todellisia harvinaisuuksia, kuten mainoslauluja sekä 1970-1980-lukujen vaihteessa tehtyjä uusversioita vanhoista hiteistä.

Neljännesvuosisadan aikana Irwin Goodman teki yhteensä 24 pitkäsoittolevyä, joista seitsemän myi kultaa ja menestynein albumi, Rentun ruusu (1988), yli 125 000 kappaleen myynnillään tuplaplatinaa.

Massiivisen boksin lisäksi Warner Music Finland julkaisee Irwinin tuotannosta myös tuplakokoelman, Vain elämää - 44 Reteetä laulua, joka sisältää joukon artistin menestyneimpiä kappaleita. Myöhemmin julkaisuvuorossa on puolestaan Irwin-dvd.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kelju K. Kojootin su... Doom metallin pionee... >

Keskustelut (1 viestiä)

Dasf

Rekisteröitynyt 07.12.2009

26.10.2010 klo 17.10

Hienoa! Irwin fanina oishan tuo hieno, mutta hintalappu on varmasti erittäin suolainen...
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova