Tuorein sisältö

FIFA 16

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1, moninpeli
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Julkaisupäivä: 24.09.2015
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

19.10.2015 klo 15.19 | Luettu: 8054 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Vuoden pallotteluhetki
Pallo on vuodesta toiseen pyöreä, mutta Fifa uudistuu joka ikinen vuosi. Viime vuosien uudistukset ovat kuitenkin jääneet melko kevyiksi ja samaa voidaan valitella tänäkin vuonna. Faneille ne kuitenkin riittävät, koska Fifa palaa viheriölle parempana kuin koskaan. Ero Konamin kilpailevaan Pro Evolution Soccer -sarjaan kapenee silti vuosi vuodelta ja tällä menolla asetelma voi nopeastikin muuttua. Vielä kuitenkin näyttää siltä, että Fifa vie pidemmän korren.

Naistaiturit virtuaalikentille



Uusi Fifa sisältää kasoittain pieniä parannuksia siellä täällä, mutta selkeimmäksi uudistukseksi nousee jo ennakkoon paljon puhetta aiheuttanut naisten ensiesiintyminen Fifa-pelien nurmella. Joukkueita on tosin vain 12 ja kaikki ovat maajoukkueita. Eroa miehillä pelaamiseen ei juurikaan huomaa, mutta on kuitenkin mukavaa silloin tällöin pistää äijät paitsioon ja pelata naisten välinen maaottelu. Miehissä joukkueita on hirveä määrä, mutta valitettavasti Veikkausliigaa ei tälläkään kertaa pelata. Xbox-pelaajat saavat tuhdin joukkueannin lisäksi myös pari joukkueellista legendoja lähimenneisyydestä. Näin ollen Litmanenkin nähdään palloa pomputtelemassa, mutta Playstation-pelureiden harmiksi tällä kertaa vain Microsoftin konsolilla.



Naisten mukaan tulo ei tietenkään ole ainoa uudistus, vaikka onkin se näkyvin. Konepellin alla on tehty paljon pieniä uudistuksia ja sen ansiosta pelaaminen tuntuu aiempaa jouhevammalta. Käännökset ja kikkailu näyttävät realistisemmalta, luoden kokemuksesta todellisemman tuntuisen. Pelaaminen on ensikertalaiselle ollut hankalaa jo sarjan aiemmissa osissa ja nyt uudet kikat tekevät hommasta vielä asteen sekavampaa. Konkarit ottavat uudistukset omikseen kuitenkin nopeasti. Perinteisen pallon kanssa kikkailun lisäksi harhautuksia voi tehdä koskematta palloon keholla tehtävien harhautusten avulla.

Opastettuna aloittelijakin osaa



Aloittelijat ja uusia ominaisuuksia opettelevat voivat hyödyntää pelin tarjoamaa avustusta, mikä kertoo ohjattavan pelaajan ympärillä, kuinka olisi fiksuinta toimia kentällä. Itse koin avun kuitenkin turhaksi ja ruudulta tilaa vieväksi, kun onhan näitä potkupalloja ennenkin pelattu.

Moninpelaamista Fifassa voi harjoittaa samalta sohvalta yhteensä neljän hengen voimin. Verkkopuolelta löytyy perinteisten 1 vs. 1 -pelien lisäksi kourallinen erilaisia pelimuotoja, joissa kentällä voi olla jopa 22 verkkopelaajien ohjastamaa kenttäpelaajaa samanaikaisesti. Pelaaminen onnistui itselläni mutkitta ja pientä ajoittaista lagia lukuun ottamatta kaikki onnistuu sujuvasti.

Jalkapallofanien hierottu timantti



Vaikka loppujen lopuksi uudistuksien kirjo on melko kapea, on pelaamisesta onnistuttu tekemään kaikin puolin aiempaa toimivampaa ja hauskempaa. Pelaajien ohjattavuus on tarkkaa, bugit eivät ole riesana ja maalien tekeminen on aina hauskaa. Myös korttipohjaiseen Ultimate Team –muotoon oli mukava jälleen tarttua.

Fifaan pätevät samat ostosuositukset, kuin saman julkaisijan jääkiekkopeliin; osta jos olet jalkapallopelien suurkuluttaja. Jos taas olet satunnainen Fifa-peluri, jolta löytyy viime vuoden versio, ei hankintaa välttämättä tänä vuonna kannata tehdä.

V2.fi | Esa Toikkonen

FIFA 16 (Playstation 4)

Fifa on jälleen hieman parempi. Pienet parannukset tekevät pelistä aiempaa realistisemman tuntuisen kokemuksen ja näin ollen jalkapallopelifanien pakkohankinnan.
  • Naisetkin pääsevät kentälle
  • Pelattavuus huippuluokkaa
  • Verkkopelaaminen toimii erinomaisesti
  • Uudelta peliltä kaipaisi enemmän uudistuksia, oli pelin luonne mikä tahansa
  • Legenda-joukkueisiin pääsevät käsiksi vain Xbox-pelaajat
< Little Battlers eXpe... Life is Strange... >

Keskustelut (3 viestiä)

IGN

20.10.2015 klo 08.12

0/10
-Ei räiskintää
-Ruoho on liaan vihreää
+ Saatavana Xboxille
lainaa
ign2

20.10.2015 klo 15.59

IGN kirjoitti:
0/10
-Ei räiskintää
-Ruoho on liaan vihreää
+ Saatavana Xboxille

IGN: 7.8
+ naiset + Ultimate Team + kikkailu
- puolustaminen tylsää - bugit ja epäjohdonmukaisuudet
lainaa
Lehkeri

23.10.2015 klo 03.08

Nään kyllä miinuksena sen ettei Rimasetiä olla mainittu.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova