Tuorein sisältö

The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Roolipelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: CD Projekt
Julkaisija: Namco Bandai
Julkaisupäivä: 31.05.2016
Pelin kotisivut
Erkki Mervaala

24.06.2016 klo 15.00 | Luettu: 13365 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Suuret jäähyväiset viinitarhassa
Rivian Geraltin viimeinen tarina Blood and Wine julkaistiin toukokuun viimeisenä päivänä, sopivasti alkavan kesäloman ajanvietteeksi. Vaikka The Witcher 3: Wild Huntin ensimmäinen lisäosa Hearts of Stone ei sekään ollut kooltaan pieni, Blood and Wine näyttää ja tuntuu oikeasti suurelta lisäosaksi. Uutta pelattavaa ja löydettävää riittää vähintään luvatun 20 tunnin verran, minkä lisäksi uudessa maailmassa viettää aikaa mielellään hetken jos toisenkin ihan vain ihmetellessä ja ympäristöjä ihastellessa.


Kokonaan uusi alue Toussaint on hurmaavan erilainen ylimystökylä, jossa röyhelöpaitaiset nirppanokat nauttivat täysin rinnoin vuolaasti virtaavasta viinistä ja lätisevät välistä typerryttävän koristeltua hovikieltä. Etelä-Ranskan maisemia muistuttava kaupunki on parhaimmillaan myös lähes disneymäisen kaunis uljaine linnoineen ja vuoristomaisemineen.

Itsenäinen päätösosa


Blood and Wine on oma itsenäinen tarinansa, eikä Wild Huntin tapahtumiin liiemmin viitata. Kolme vuotta pääpelin jälkeen Toussaintin herttuatar Anna Henrietta lähettää kaksi koreahaarniskaista ritaria tarjoamaan Geraltille tehtävää. Hirviö on tappanut jo kaksi ritaria mystisissä olosuhteissa, ja Geraltin on lähdettävä surmaamaan mörkö ennen kuin lisää herttuattarelle uskollisia taistelijoita kuolee.


Luonnollisesti tähän kaikkeen kuuluu Witchereille tunnuksenomaista salapoliisityötä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sekä romanssinpoikanenkin. Jotenkin lämmittää sydäntä, että kaikkien seikkailujensa jälkeen Geralt saa palkkioksi oman viinitarhan Toussaintin hirviöjahtiin ryhtymisestä. Viinitarhan avaimen Geralt saa jo käytännössä heti kaupunkiin astuessaan, mutta rahallinen palkkio on luvassa vasta hirviön kuoltua.

Pääjuonen lisäksi myös sivutehtävissä riittää luonnetta; Geralt pääsee muun muassa toteuttamaan jättimäistä patsasprojektia ja kävelemään vetten päällä todistaakseen uskonpuhtautensa.

Ei aloittelijoille


Kuten edellinen lisäosa, myös Blood and Wine on mahdollista aloittaa aivan uudella tallennuksella valmiiksi oletetulla taitotasolla, jonka tuomat ominaisuuspojot voi ripotella oman mielensä mukaan. Geraltia on nyt mahdollista mutatoida uusilla tavoilla, joiden aktivoimisen salat selviävät erään professorin tapauksen jälkeen.


Blood and Wine on myös vaikeustasoltaan vaativampi, minkä vuoksi lisäosa olisi hyvä kokea jatkona suoraan aiemmalle pelille ilman, että taistelutaidot ehtivät välillä ruostua. Toussaintia piinaavat hirviöt ovat keskimääräistä kovempaa kaverusta suurensuurista juoksujalkaisista bryxa-vampyyreihin ja jättiläisiin.

Lisäosassa on myös paljon muuta kivaa tarjolla. Geraltin haarniskaa voi nyt värjätä ja muutakin kalustoa päivittää. Myös uusi Gwent-pakka tekee sangen suosituksi kasvaneesta korttipelistä taas vähän jännittävämpää.

Hiotumpaa saa hakea


Jos edellisessä lisäosassa Hearts of Stonessa juonen kepeys ja tyhmä hevonen vähän ärsyttivät, niin Blood and Winessa kaikki tuntuu olevan kohdallaan. Pelattavuus on jälleen hieman hiotumpaa, ja uudet kyvyt tuovat vähän opeteltavaa myös kokeneemmille pelaajille. Sukeltamiseen liittyviä kameraongelmia ei vieläkään ole ihan saatu kohdalleen, mutta se annettakoon anteeksi.


Myös käsikirjoitus toimii mainiosti, ja dialogiin on viljelty tuttuun tapaan viittauksia populaarikulttuuriin Tähtien sodasta Game of Thronesiin. Parhaimmillaan peli saa nauramaan ihan ääneen, esimerkiksi kun Geralt yrittää opettaa lapsille moraalin voitosta.

V2.fi | Erkki Mervaala

The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine (Tietokonepelit)

Blood and Wine on loistava päätös sekä yhdelle kaikkien aikojen parhaista peleistä - The Wild Huntille - että koko pelitrilogialle.
  • Hieno päätös hienolle pelisarjalle
  • Vaativampi taso
  • Valtavasti sisältöä lisäosaksi
  • Kamera sukeltaessa ei toimi aina toivotulla tavalla
  • Hivenen laimea loppupäävastus
  • Jatkoa ei liene tulossa

Pelikuvat

< Mirror's Edge Cataly... Action Legion... >

Keskustelut (5 viestiä)

RekeTavca

24.06.2016 klo 16.34 26 tykkää tästä

+ Ei yhtään neekeriä
lainaa
vjspdog

24.06.2016 klo 17.52 8 tykkää tästä

britit ei halua neekereitä hoviinsa. paitsi farahin ja hamiltonin
lainaa
Asko78

25.06.2016 klo 08.32 7 tykkää tästä

Näin pitää lisäosat tehdä konsoleillekkin.
Twitcher 3, GTA 4 ja Red Dead Redemption ainoat konsoli pelit joissa (ladattavat) lisäosat tulee mieleen jotka olleet oikeasti hyviä.
lainaa
bfhsibphsif

25.06.2016 klo 13.15 1 tykkää tästä

Oblivionin, Skyrimin ja Falloutien lisärit ovat olleet kyllä paljon parempia. Myös Mass Effectissä ja jopa Duke Nukem Foreverissä tarinapainotteiset lisärit olivat loistavia. Rockstarin peleissä tuntuu lähinnä siltä että vanhaan pelialueeseen on tehtäväeditorilla lisätty muutama hahmo, kasa tehtäviä ja ehkä pari minipeliä. Undead Nightmaressa ainoa merkittävä muutos oli että vihollisten määrä moninkertaistui, mutta lähinnä tykinruokaahan ne vaeltavat zombitkin olivat
lainaa
Brexit_too

28.06.2016 klo 16.44 3 tykkää tästä

Brexit, brexit! Päänsäryn exit!
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova