Tuorein sisältö

No One Lives Forever on kuollut ja kuopattu, lopullisesti?

28.02.2015 klo 14.00 | Luettu: 7054 kertaa | Teksti: Mats Kyyrö


Night Dive Studios on tullut tunnetuksi omistusoikeuskiistojen kiirastulessa roikkuvien pelien uudelleenjulkaisuista. Studio oli vastuussa mm. System Shock 2:n ja Wizardry-pelien pääsemisestä Steamin latauspalveluun.

Kotakun artikkeli kertoo Night Dive Studiosin parin vuoden mittaisesta yrityksestä hankkia käsiinsä vakoojapelien klassikon No One Lives Foreverin julkaisuoikeudet, sekä siitä, miten jättiyritysten sisäinen byrokratia ja keskinäinen kilpailu pilaa aina kaiken.

Viimemmäksi Shadows of Mordorin myötä pinnalle nouseen Monolithin kehittämä No One Lives Forever ja sen jatko-osa olivat molemmat James Bond -parodioita, sekä loistavia räiskintä- ja hiippailupelin yhdistelmiä. Kumpaakaan peliä ei kuitenkaan ole ollut mahdollista ostaa mistään vuosikausiin. Syy tähän on kiista siitä, kuka omistaa pelin oikeudet: Warner Bros., Activision sekä 20th Century Fox ovat kaikki osakkaina sopassa.

Neuvoteltuaan pitkään kaikkien osapuolten kanssa Night Dive Studios on joutunut luopumaan yrityksestä uudelleenjulkaista pelit. Surkuhupaisan tilanteesta tekee se, että osapuolet eivät itsekään ole varmoja kenelle oikeudet kuuluvat. Kaikkien asianajajat vetoavat siihen, että sopimuspaperi saattaa olla jossain pölyttymässä. Sen etsimiseen ei kuitenkaan aiota tuhlata aikaa ja resursseja - ellei sitten joku yritä uudelleenjulkaista peliä, jolloin mahdollinen sopimus kaivetaan esille korvausvaatimuksia varten.

Tarinan vaiheet voi lukea kokonaisuudessaan täältä. Kyseessä on mainio (joskin masentava) katsaus isojen julkaisuyhtiöiden tapaan toimia ja suojella immateriaalioikeuksiaan.


V2.fi | Mats Kyyrö
< Jammin': Arvaatko mi... Vanhat luut kolisee ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2015 klo 17.18 4 tykkää tästä

Onneks löytyy ykönen hyllystä, oli kyllä oman aikakautensa parhaimpia räiskintöjä ja kestänyt aikaa hyvin.
lainaa
Nahkiss

28.02.2015 klo 19.51 5 tykkää tästä

Nuorena nahkafagottina sain mummoltani 3 PC peliä lahjaksi kun hän tiesi että minä näitä pelaan. Satunnaisesti oli hän nämä valikoinut, yksi näistä oli NOLF.

Kiitos siunattu mummo. Silti parhaimpia FPS pelejä minulle, oli myös ensimmäinen jossa klaanitoimintaa olen harjoittanut. Todella hyvä peli kaikinpuolin, molemmat. HARMI ETTEI KOLMATTA OSAA TEHTY (Tästä ei puhuta)

Harmittaa kyllä vietävästi etteivät saaneet tätä uudestaanjulkaista. Tämä peli on vain täysin legendaarinen.
lainaa
jiofjiodfsfsdjpio

28.02.2015 klo 20.04

Let the old cows lie
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova