Tuorein sisältö

Alan Wake 2:ssa tullaan kuulemaan uutta suomalaista musiikkia huippuartisteilta

07.10.2023 klo 17.00 | Luettu: 1052 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Remedy Entertainment yllättää lämpimästi kuun lopulla ilmestyvän Alan Wake 2:n kotiyleisön: pelissä tullaan kuulemaan kotimaista musiikkia tutuilta huippuartisteilta. Tuottaja Jukka Immosen luotsaama Fried Music toteuttaa Remedyn kanssa yhteistyöprojektin, joka tuo peliin yhteensä seitsemän uunituoretta musiikkikappaletta. Kotimaisiin tekijöihin ja artisteihin lukeutuvat esimerkiksi SANNI, Teemu Brunila, costee, Paleface, Keira ja Jurek. Myös kansainvälisiä artisteja kuullaan näissä kappaleissa. Musiikkikokoelma peliin sisällytetyistä kappaleista ilmestyy Alan Wake 2:n kanssa samalla päivämäärällä ja ensimmäinen single, Follow You into the Dark (featuring RAKEL) on jo julkaistu. Tunnelmallisen kappaleen voi kuunnella alta.


Pelistudion ja levy-yhtiön yhteistyö on kiinnostava kokonaisuus, joka vie suomalaisten muusikoiden työtä myös maailmalle. Kappaleiden kerrotaan toimivan olennaisena osana tarinankerrontaa psykologisen kauhun tunnelmanluonnin lisäksi.

– Alan Wake 2 on kunnianhimoinen teos, jossa useat mediat nivoutuvat yhteen ja muodostavat ennennäkemättömän kokonaisuuden. Olemme panostaneet erityisesti musiikkiin ja tarinaa tukemaan on luotu useita hienoja kappaleita. Olemme todella innoissamme voidessamme toteuttaa näin laajan yhteistyön Friedin kanssa. Olen ylpeä siitä, että suomalaisten musiikkiammattilaisten kappaleilla on keskeinen rooli laajan kansainvälisen levityksen saavassa pelissä, jossa niitä kuullaan pelin tarinan kannalta kriittisimpinä hetkinä. Alan Wake 2 on tämän vuoden suurin suomalainen viihdetuote, ja on etuoikeus saada näin lahjakkaita ja upeita artisteja osaksi pelin julkaisua, Remedyn luova johtaja Sami Järvi kertoo ajatuksistaan yhteistyöprojektin tiimoilta.

– On ollut mahtavaa päästä tekemään näin ennennäkemättömässä konseptissa yhteistyötä pelimaailman kanssa. Tässä laajuudessa suomalainen musiikki ja peliteollisuus eivät ole aiemmin kohdanneet. Haaste oli meille musiikintekijöille hyvin mieluinen, eikä luovuudelle asetettu rajoja. Tämä oli meille ainutlaatuinen mahdollisuus sekä erinomainen tilaisuus samalla viedä suomalaista tekijyyttä maailmalle. Kyse on kuitenkin tämän vuoden suurimmasta suomalaisesta viihdetuotteesta ja on tärkeää, että myös suomalainen musiikki on vahvasti edustettuna, kommentoi Fried Musicin johtaja Jukka Immonen.


V2.fi | Anne Kukkura
< Baldur’s Gate 3:n ko... CD Projekt Redin työ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova