Tuorein sisältö

Kyselyn mukaan jo lähes kaksi kolmasosaa pelistudioista hyödyntää tekoälyä

18.03.2024 klo 23.00 | Luettu: 647 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Kuva: MS Copilot / DALL-E 3 (“Making games with artificial intelligence, big galaxy brain”)

Unityn teettämän, markkinointitutkimuksen osana tehdyn kyselyn mukaan lähes kaksi kolmasosaa pelinkehittäjistä käyttää tekoälyä osana työnkulkuaan. Kyselyyn vastasi yli 300 studiota ja 62 prosenttia näistä myönsi hyödyntävänsä tekoälytyökaluja.

Pelistudiot käyttävät kyselyn mukaan tekoälyä enimmäkseen nopeaan prototyyppitestaamiseen ja konseptointiin sekä resurssien ja maailmojen rakentamiseen. 71 prosenttia tekoälyä käyttävistä studioista on kyselyn mukaan kokenut sen hyödylliseksi lisäykseksi omaan työkalupakkiinsa.

38 prosenttia tutkimuksen kyselyyn vastanneista studioista kertoi olevansa vastahakoisia tekoälyn käyttöä kohtaan. 43 prosenttia näistä sanoi olevansa kiinnostuneita, mutta jättäneensä kuitenkin kokeilematta välineitä aikataulusyistä. 24 prosenttia taas epäili teknistä osaamistaan ja pidättäytyneensä siksi tekoälyn käytöstä osana työnkulkua.

Lähde: VGC

V2.fi | Anne Kukkura
< Sony seisauttaa PSVR... Sand Landista tehdää... >

Keskustelut (1 viestiä)

gkdpehfmnajdnfnq

19.03.2024 klo 19.55

jos maailma rakennetaan tekoalylla niin miks edes tekevat pelia. maailma tai kentat ovat pelin kuin pelin oleellisin osa joten jos siita ei ole visiota mita halutaan tehda niin miks tehda pelia. automaattinen syy olla ostamatta peleja kun tekijat myontavat ettei oo mitaan sanottavaa tai visiota tehdaan vaan pelia koska jos saisi rahaa
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova