Tuorein sisältö

Videopeleillä koulutetaan pian poliisien lisäksi vanginvartijoita

24.06.2008 klo 19.01 | Luettu: 2085 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Videopelejä kritisoivat tahot ovat taajaan syyttäneet pelejä murhasimulaattoreiksi, joilla henkisesti epävakaat yksilöt pystyvät harjoittelemaan tappamista lähes autenttisissa ympäristöissä. Myös virkavalta on havahtunut viihteen koulutusmahdollisuuksiin ja Yhdysvalloissa onkin jo useita projekteja, jotka pyrkivät luomana erityisesti lainvalvojille suunniteltuja pelejä.

RAND Corporation on yksi yrityksistä, jotka luovat poliisille rikostentorjuntaan suunnattuja simulaattoreita. RANDin kehittämässä pelissä hyödynnetään realistisia ilmeitä ja kehonkieltä, joiden avulla koulutettava oppii tunnistaman kohteen mahdollisesti aggressiiviset elkeet ennalta käsin.

Cumberland Times News raportoi puolestaan paikallisesta vankeinhoitolaitoksesta, jossa vierailleille lapsille opetettiin, että Nintendo saattaa toimia hyvänä koulutsvälineenä tuleville vanginvartijoille. Vanginvartija John A. Rowley esitteli lapsille kuinka vankisellien ovia avattiin ja suljettiin sekä sellien vedentuloa säännösteltiin suoraan kosketusnäytön avulla.

Vankilaelämään voi tutustua myös mm. PrisonServer-verkkopelissä ja virtuaalijeparin housuihin voi astua kevytluontoisessa Virtual Cop -selainpelissä.

Lähteet: GamePolitics, Kotaku

V2.fi | Matti Lintula
< PS3 toi Sonylle jätt... Limbo-kopiopelin tek... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova