Tuorein sisältö

Avatar: The Last Airbender 1-7: lumi suli, puli puli, jos sopua ei nyt löydy

13.03.2024 klo 23.30 | Luettu: 455 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
The North


Prinssi Zuko selitettiin. Saman tien hän räjähtää ilmaan hovijuonittelusta johtuen. Lasten versio leikkiköön valekuolemilla, mutta semi-ihmisille suunnattua versiota kaunistaisi lähes poikkeuksetta rehellisyys, kuten sen alleviivaaminen välittömästi, että vähältä piti -tilanne simppelisti ohjaa selviytyjän uuteen suuntaan.

Sankarit saapuvat pohjoisten vedenvääntelijöiden jäiseen linnoitukseen. Tulikansa ehtii paikalle kauden lopussa, mainitusta posahduksesta vastanneen pyrkyrikenraalin johtaessa. Valmistautuminen taisteluun on taas yhdistelmä rautalankaa ja suhteellista hienovaraisuutta, mikä olisi outoa, elleivät piirrosjuuret selittäisi komboa. Vedenvääntelijät eivät ole korostetun sivistyneitä tai urpoja, mutta he ja heidän edesmennyt avatarinsa ovat itsepäisiä, joten he koettavat komennella, kun sankarit eivät vastaa heidän unelmiaan prikulleen.

Esimerkiksi se ei ole hienovaraista, kun kauden verran taistellut Katara inttää miespuolisille sodankäynnin teoreetikoille, että naisten pitää saada taistella, mutta koska se ei ole, niin se melkein jo on, kun Katara häviää täpärästi taistelun sovinistikävylle eli ottaa moraalisen voiton. Sen painottaminen, että pyrkyrikenraalin naruja vetelee vahvatahtoinen pyrkyriprinsessa, rimmaa Kataran osuuden kanssa.

"Hengelliset mausteet" eivät erityisesti lumoa vieläkään. Uusin avatarin haamu on (kuoleman jälkeiseen) elämään kyllästynyt cosplay-shamaani Las Vegasista, joten se meni ohi, oppiiko nykyinen avatar häneltä jotakin. Samaan aikaan Sokka oivaltaa, että hänen uusin ihastuksensa on sivutoimisesti kettu henkimaailmassa, mutta silti tavallinen tyttö, mutta ei liian tavallinen, koska niin sanotaan: aika monta asiaa sanotaan. 6. jakso onnekkaasti antoi syitä kärsivällisyyteen.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Don Huonot myi klubi... Joko Sony antaa peri... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova