Tuorein sisältö

OpenAI esittelee vallankumouksellista Sora-tekoälyään Hollywoodille

25.03.2024 klo 16.00 | Luettu: 590 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Deadline-sivuston sanavalinnan mukaan kokoukset lukeutuvat Hollywoodin historian merkittävimpiin, kun OpenAI esittelee Sora-tekoälymalliaan Hollywoodin silmäätekeville tällä viikolla.

Sora kykenee luomaan lähes fotorealistisia videoita tekstikomentojen perusteella. OpenAI tahtoo useampien elokuvantekijöiden tutustuvan teknologiaan, joka potentiaalisesti muuttaa koko alan. Soraa ei ole vielä julkaistu.

Tuottaja & mummomies Madean näyttelijä Tyler Perry on jo ajan tasalla, joten hän harkitsee uudestaan isoa investointia, jolla oli tarkoitus laajentaa hänen (perinteistä) studiotaan. Monien muiden tavoin Perry on huolissaan taiteilijoiden asemasta, mutta hän kertoo aivojensa nyrjähtäneen, kun hän tutustui mahdollisuuksiin henkilökohtaisesti.

Hollywoodin viimevuotisissa lakoissa oli osittain kyse tästä kehityksestä. Nykyiset sopimukset mm. suojelevat kirjoittajia tietyissä tilanteissa, joissa tekoäly voi tehdä osan työstä. Hollywoodin ja monen muun alan sopimukset eivät kuitenkaan välttämättä pysy mukana. "Nyt tapahtuu paljon ja äkkiä, poika", kuten lampun hengen käsiinsä saanut Jafar asian ilmaisi.

Soran esittelyvideo julkaistiin viime kuussa:



Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jack Black on valmis... Dyyni 2 on hitti ja ... >

Keskustelut (1 viestiä)

gjoanfkansnfnd

27.03.2024 klo 20.01

cgita on jo muutenkin niin leffat taynna etta ei kiitos joka hetki kun katsot tekoalyn tekemaa leffaa niin se muistuttaa et kohta ei o omaakaan tyota
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova