Tuorein sisältö

Yö-yhtyeestä tuttu Mikko Kangasjärvi julkaisee huhtikuussa elämäkertakirjan ja uutta musiikkia

26.03.2024 klo 11.16 | Luettu: 437 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

-yhtyeestä tuttu Mikko Kangasjärvi on huhtikuussa esillä niin elämäkertakirjan kuin uuden musiikin johdosta.

Kirja "Jäin yöksi" (Docendo) julkaistaan 12.4. Samana päivänä saadaan kuunneltavaksi The Mike Stufflake Projectin Another False Start (Recovery Records).

Mikko Kangasjärvi tunnetaan Yö-yhtyeen pitkäaikaisena pianistina, tuottajana ja musiikillisena johtajana, joka työskenteli yhtyeessä Olli Lindholmin luottomiehenä pidempään kuin kukaan muu.

Kangasjärvi kertoo elämäkerrassaan niin huikeasta menestyksestä ja unelmien täyttymisestä kuin uraan ja elämään mahtuneista suurista menetyksistä ja alkoholiriippuvuudesta. Teos avaa myös Yö-yhtyeen taustoja uudesta näkökulmasta.

Jäin yöksi -kirjaa laajentavat Jukka Poijärven kirjoittamat, lukuja rytmittävät tunnelmalliset tuokiokuvat.

Mikko Kangasjärvi on toiminut urallaan tuottajana ja muusikkona mm. Suvi Teräsniskan, Pate Mustajärven ja Anna Erikssonin levyillä ja kiertänyt maailmaa Anssi Tikanmäki Film Orchestran jäsenenä. Hänet tunnetaan myös sovittajana, kapellimestarina sekä Beatles-asiantuntijana.

Kangasjärven The Mike Stufflake Project julkaisee samana päivänä kirjan kanssa singlen. Another False Start on odottanut viimeistelyä vuodesta 1991 ja vihdoin sen ympärille löydettiin oikea kokoonpano saattamaan biisi valmiiksi. Kappaleen laulaa Yhdysvaltain New Jerseyssä asuva, ELO Part II -yhtyeessä vaikuttanut ja nykyään The Orchestran keulassa vokaloiva Eric Troyer, joka on urallaan laulanut mm. John Lennonin, Meat Loafin, Billy Joelin ja Celine Dionin levyillä.

Another False Start enteilee The Mike Stufflake Projectin albumia, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Troyerin lisäksi levyllä laulavat mm. Sami Hintsanen ja vuonna 2022 menehtynyt Kimmo Blom. Soittajina tulevalla pitkäsoitolla vaikuttavat mm. Kangasjärven Yö-kollegat Jari Latomaa ja Timo Mynttinen, rumpali Anssi Nykänen ja kitaristi Sami Tenhunen.


(Foto Vesa Holmala)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Voice of Finland... Dark River Festivali... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova