Tuorein sisältö

3 Body Problem 1-5: kaikki muuttuu ja niin ***** pitääkin

05.04.2024 klo 22.00 | Luettu: 3590 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Judgment Day


Ufot tulevat 400 vuoden päästä. Miksi katsomme satunnaista kyttää ja tieteilijöiksi brändättyjä pulliaisia? Kysymykseen vastataan siten, että sarjalla on todellinen tilaisuus määritellä itsensä uudelleen, mutta: ensimmäisen tilaisuuden sarja pelaa päin persettä.

Ufoja palvova kultti on pikku klubi, joka käyttäytyy uskonnollisesti huvikseen. Olisi palkitsevaa oivaltaa, että omaan logiikkaansa uskovat tyypit ovat uskonnollisia käytännössä, mutta kultti ulisee silmät pyöreinä, että kaikki elämässä on ennalta määrättyä.

Kultilta pitäisi pölliä läppäri. Heidän laivansa pysäyttävä scifitemppu on kerronnallisesti typerintä paskaa, jota olen nähnyt tänä vuonna. Laiva pitää vallata ehjänä, mutta siellä on lapsia... Saatat ajatella: myrkkykaasu olisi barbaarimaista. Onko seuraava ajatuksesi naulapommi? Ehkä ydinpommi?

Se huomio, etteivät hahmot ole kiinnostavia, elää jo omaa elämäänsä, kun jakso yrittämällä yrittää myydä tietyn hahmon. Liam Cunningham oli aarre Game of Thronesin maalaisjärkimiehenä. Nyt hän näyttelee super-duper-korkea-arvoista kyttälordia. Se on säälittävää, kun hahmo yrittää tehdä vaikutuksen liittolaisiin mm. sönköttämällä, ettei hänen tarvitse sanoa, kuka hän on. Ongelman ydin on se, ettei ole ketään, jonka näkökulmasta pohtia, mitä öyhöttäjästä pitäisi ajatella. Maanläheisin hahmo on öyhöttäjän rutinoitunut alainen.

Ensimmäinen pirun typerä kohtaus oli se, kun satu Punahilkasta sai ufot kyseenalaistamaan vuosikymmeniä jatkuneen yhteistyön - ehkä vain näennäisesti, joohan? Tänään ufomyönteinen mummo möllöttää suu auki kohtauksen arvoa korostaakseen! Arvosana voi helposti romahtaa ykköseen.

Potentiaalisesti myönteistä on se, että sarja vaikuttaa hylkäävän harmaan sävyt, joita se ei hallitse. Ufot ovat ufoja. Ne sanovat suoraan olevansa rumia ja hyökkäävänsä. Siinä ei ole järkeä, että ne vääntävät koko neliulotteisen, kvanttimekaanisen Kinder-yllätys-suunnitelmansa rautalangasta, mutta nyt nykyisellä hahmokaartilla on tavoitteita. On pantava alulle G.I. Jane ja ufoja läpsivä Will Smith, booyah.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Bonnie Tyler ensi vi... The Voice of Finland... >

Keskustelut (1 viestiä)

Kimmo

08.04.2024 klo 10.45

Onneksi kakki arvostelut ovat omia mielipiteitä. Ei nyt noin huono, haukuttiin myös Star Wars myös aikanaan. Filmi on kuitenkin klassikko.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova