Tuorein sisältö

Suomen 'metallivienti' vilkasta, tässä on tuorein esimerkki - kansanvälisen diilin solminut folk-metallisti Folkrim julkaisi perjantaina uuden albumin

08.04.2024 klo 11.53 | Luettu: 460 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Folk metal -tulokas Folkrim solmi kansainvälisen sopimuksen ja julkaisi perjantaina "Embers"-albuminsa.

Suomi on kiistatta yksi folk metalin maailman vientibändien kärkimaista, ja nyt tähän porukkaan saadaan uutta verta Folkrimin julkaistessa Embers-albuminsa. Yhtye solmi aiemmin tänä keväänä sopimuksen Rockshot Recordsin kanssa.

"Tälle albumille ollaan vihdoin löydetty se kuuluisa punainen lanka. Vaikka levyllä on alusta loppuun yhtenäinen teema, niin siellä on silti monipuolisuutta. Löytyy nopeeta ja väkivaltaista tykittelyä, akustista fiilistelyä sekä eeppisyyttä. Joku biisi jopa suomeksi laulettuna".

Vuonna 2019 perustettu raumalainen Folkrim on aloitti levytyksensä hengästyttävällä tahdilla: yhtyeen esikoisalbumi "Tales of Tumult" julkaistiin vuonna 2021 ja sitä seurannut "On Foaming Waves" seuraavana vuonna.

Uutta albumia leimaa biisi biisiltä jatkuva iloluontoinen poljento.

"Ei tässä kai vieläkään pyörää keksitty uudelleen, mutta muovattiin ainakin sellainen omaan käyttöön sopiva malli".

Folkrimin edellisen tuotannon poppitapailu on nyt taaksejäänyttä historiaa, vaikka toki tarttuvilla melodioilla on oma osansa joka biisisssä.

Folkrimin keikalla:
12.4. Kotka. Haukka
18.5 Eura, Viihdekeskus Pasila
6.7 Tallinna, Tapper




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Killer Queenin kehut... Järvenpään Puistoblu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova