Tuorein sisältö

Kolmannessakin Tron-elokuvassa nähdään toki Jeff Bridges

30.04.2024 klo 20.05 | Luettu: 584 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Tieteiselokuva Tron valmistui vuonna 1982 ja floppasi. Jatko-osa Tron: Perintö (Tron: Legacy) valmistui 2010 ja tienasi sen verran, että sitä kuvaillaan joka toisessa artikkelissa hitiksi ja joka toisessa flopiksi. Perinteisen kaavan mukaan 170 miljoonaa dollaria kustantaneen leffan olisi pitänyt tienata teatterikiertueella 510 miljoonaa, ja Perintö jäi 400 miljoonaan. Toisaalta Disney ei tee näitä huvikseen. Molemmat leffat ovat kulttimaineessa, ja brändiin kuuluu oheistuotteita kuten huvipuistovehkeitä.

14 vuoden jossittelun jälkeen kolmas osa Tron: Ares on aloittanut tuotannon. Jared Leto näyttelee ensimmäistä kertaa Ares-nimistä tietokoneohjelmaa. Mukana ovat mm. X-Files-legenda Gillian Anderson, nouseva tähti Jodie Turner-Smith - ja alkuperäinen Tron-tähti Jeff Bridges. Bridges nähtiin myös Perinnössä.

Alunperin Bridgesin näyttelemä ohjelmoija ja pelihallin omistaja päätyi seikkailemaan tietokoneen sisälle. Ares-ohjelma päinvastoin lähtee suorittamaan tehtävää todelliseen maailmaan, joten on mielenkiintoista, miten sarjan visuaalista historiaa kunnioitetaan. Ensimmäinen Tron on melko kiistattomasti ainutlaatuisen näköinen elokuva. Se on sitten makuasia, onko kyseessä visionäärinen teos vai esim. paskimman näköistä kuvataidetta maailmanhistoriassa.

Ensi-ilta on syksyllä 2025.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Scooby-Dooby-Doo! Ne... Deep Purple julkaisi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova