Tuorein sisältö

Ennakossa isopäisiä F1-tähtiä

Manu Pärssinen

27.10.2012 klo 15.08 | Luettu: 3956 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

F1 Race Stars
Ajatus isopäisistä Formula 1 -kuskeista ajamassa vuoristoratamaisella radalla karting-autolla kuplia ammuskellen ei varmaan ole tullut ensimmäisenä Bernie Ecclestonen mieleen, mutta tässä sitä nyt ollaan ja varmasti isoimmat F1-fanit kavahtavat. Joskus vuosituhannen vaihteessa oli varma merkki pelisarjan kuolemasta, kun siitä julkaistiin karting-versio ja nyt voimme todeta olevamme keskellä karting-pelien renessanssia. Ensi kuussa markkinoille on tulossa F1-hupailun lisäksi ainakin Sonicin toinen karting-ajelu sekä LittleBigPlanet Karting.


V2.fi:n saama ennakkoversio oli vielä hieman buginen ja radoiltaan rajoitettu, mutta tyypitykset siitäkin pystyi ottamaan. Ensimmäinen huvitus tuli heti kuskinvalintaruudussa, kun Kimi-imitaattori huudahti huonolla suomen lausunnalla ‘huywäa!’ Kimin hahmoa valitessa. Mukana on siis koko konkkaronkka aitoja kuskeja ja talleja. Näin paljon suomalaisia pelihahmoja ei olekaan karting-pelissä ollut sitten Firebugs -PSX-pelin, jossa esiintyivät Bomfunk MC’s -yhtyeen DJ Gismo ja B.O.W.


Kuskin ja radan valinnan jälkeen päästään kisaamaan, eikä F1-ratoja ole tällaisina nähty koskaan. Eniten esikuvaansa muistuttaa Monaco, mutta korkeuseroja ja mutkia on siinäkin korostettu teeman mukaisesti. Muun muassa Saksassa, Amerikassa ja Brasiliassa ajellaankin sitten pitkin kanjoninseinämiä, hypitään jättiloikkia, syöksytään tunneleihin ja välillä eksytään myös silloille, hiekkateille ja liikenteen sekaan.


Erikoisvoimat ovat ottaneet pääasiallisesti vaikutteita genren raamatusta, eli Mario Kartista. Melkein kaikille siitä tutuille kyvyille löytyy F1 Race Starsista omat vastineensa, mutta on jotain omaakin otettu mukaan: radalle voi kutsua turva-auton hidastamaan kärkikuskeja tai aiheuttaa äkillisen säätilan muutoksen. F1-kisoista on otettu mukaan myös varikkokäynti (hieman pidempi reittivalinta, jonka aikana autoa hidastavat viat korjataan) sekä KERS (tietyissä mutkissa driftaaminen kasvattaa mutkan jälkeen käyttöön tulevaa turboa).


Codemasters hallitsee autopelit, eikä pelissä ole teknisesti vikaa, vaan ruutu päivittyy tasaista tahtia, auton kontrollointi on kunnossa ja vauhdin tuntua on riittämiin. Kysymykseksi jääkin sitten se, löytyykö tälle yleisöä? Vaikka tuote ihan laadukkaalta vaikuttaakin, tuntui uusi Sonic-rälläys mielikuvituksellisemmalta ja LittleBigPlanetin karttailussa taas pystyy luomaan aivan oman ajelunsa. Ehkä tällä voi perheen kovin F1-fani (yleensä isä) tutustuttaa jälkikasvunsa formuloiden maailmaan.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Listasunnuntai #159... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (2 viestiä)

partyGame

28.10.2012 klo 15.08

Vaikuttaa hauskalta.

lainaa
asjpdapdok

31.10.2012 klo 21.38

pirun merkki tosiaan. CM sai sellaista paskaa päällensä 2012 takia että ensi vuoden peli joko tuhoaa tai pelastaa sarjan. veikkaus kallistuu tuhoon, en usko että vievät sarjaa takaisin back to basics-suuntaan vaan jatkavat oleellisuuksien karsimista jonkun pellemoodien ja lisäysten takia.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova