Tuorein sisältö

Listasunnuntai #181

Mikko Heinonen

24.03.2013 klo 13.16 | Luettu: 18519 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Heti julkaisussa
Tunne siitä, että saa uuden pelin tai laitteen käteensä heti ensimmäisten joukossa on kulutusyhteiskunnan pieniä iloja. Joskus on jopa hienoa jonottaa jotakin ihan jonottamisen vuoksi, vaikkei yleensä olekaan onneksi pakko. Listasunnuntaissa tänään muutama peli ja esine, jotka piti saada heti - lähinnä vähän vanhempaa tuotantoa, koska sittemmin pelejä on alkanut tupsahdella postista arvostelukäyttöön. Kerro kommenteissa, mitä sinä jonotit tai ennakkotilasit ja vastasiko se odotuksiasi?

Elite
Elite oli todella kova juttu C64:llä, joten heti kun kuulin sen olevan tulossa Amiga-versiona jätin pelistä ennakkotilauksen paikalliseen kirjakauppaan. Tuolloin 80-luvun lopussa ei vielä ollut käytännössä mahdollista tarkistaa tarkkoja julkaisupäiviä, mutta kun ilmoitus pelin saapumisesta tuli, laukkasin välittömästi liikkeeseen ja löin pennit jonoon. Täytetty vektorigrafiikka näytti komealta, avaruuslentely alkoi saman tien ja pelikelloon ehtikin kertyä ihan kiitettävät lukemat.

Gran Turismo
Pelin julkaisu sattui vuonna 1998 Manun syntymäpäivää edeltävälle päivälle, joten kaveriporukalla kerätyn kolehdin ansiosta mies sai pelin kouraansa heti tuoreeltaan. Uskomattoman upea alkuintro pohjusti peliä, joka söikin sitten käytännössä koko vapaa-ajan tuona kesänä.

Soul Calibur
Tämä on varmaan ainoa kerta, kun olen pelannut Japanissa julkaistua peliä sen julkaisupäivänä. Ville oli lähdössä kotiin 3 kuukauden vaihto-oppilaspestiltään samana aamuna, kun peli julkaistiin. Aikavyöhykkeiden ansiosta hän oli Suomessa vielä saman päivän aamupäivällä, joten sain pelin käteeni hyvinkin tuoreeltaan. Poskettoman komea peli oli myös viihdyttävää pelattavaa ja muodostui varsinaiseksi aikakaivoksi jo aiemmin Japanista lähetetyllä Dreamcastilla.

Metropolis Street Racer
Toinen Dreamcast-peli vielä. Tätä messiasautopeliä odotettiin pitkään – jälkikäteen ajateltuna liiankin pitkään – mutta heti julkaisussa se oli saatava. Game House sai vastaanottaa köyhän opiskelijan lantit, että peliä pääsi heti testailemaan. GT:hen verrattuna MSR oli huomattavasti tylympi, koska pisteitä saattoi jopa menettää jos ajoi liian huonosti, mutta erittäin hauskaa ja hyvän näköistä viihdettä se oli. Pelihän sai suoraa jatkoa Project Gotham Racing -sarjasta, joskin vaikeustasoa ruuvattiin hieman alaspäin.

Nintendo Gamecube
En ole mitenkään profiloitunut Nintendo-friikiksi, joten moni saattaa yllättyä kun kerron, että hankin GC:n importtina heti jenkkijulkaisussa. Maksoin pitkän pennin (muistaakseni 2500 mk + tullit) Lik-Sangin modifioimasta koneesta, joka pyöritti sekä Japanin että USA:n pelejä. Pelejä nyt ei tosin ollut vielä hirveän paljon saatavilla, mutta Star Wars Rogue Squadron II oli todella komea ja viihdytti pitkään.

Xbox 360
Olin sen verran innostunut uudesta HD-konsolista, että halusin hankkia sen itselleni heti. Herättelin jo ajatusta aamuyön jonottamisesta, mutta yöuneni pelasti paikallinen Anttila, joka otti vielä edellisenä iltana vastaan varauksia koneista. Niinpä käppäilin kaikessa rauhassa hakemaan koneen ja pari peliä, ja ehdin vieläpä vaihtaa myöhemmin konsolini uudempaan GameStopissa ennen väistämätöntä RROD-kierrettä.

Nintendo Wii
Wiitä jonotin ihan oikeasti. Suuren ennakkohuomion vuoksi koneesta ei otettu varauksia, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi seisoskelu samaisen Anttilan oven takana. Valtavaa letkaa ei ehtinyt syntyä ja mukana oli myös muita päivän tarjouksia kytänneitä mummoja, mutta koneet kyllä hävisivät hyllystä nopeasti. Alkuinnostuksen jälkeen kone jäi itseltäni valitettavasti paitsioon, kun liikeohjaus ei ollutkaan niin tarkkaa kuin oli annettu ymmärtää.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Lauantai-illan Kevyi... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (25 viestiä)

Tillu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.03.2013 klo 13.34 12 tykkää tästä

Metal Gear Solid 4:n julkaisua odotin kuin kuuta nousevaa ja jännäkakka oli jo ohittanut ensimmäisen sulkijalihaksen, kun Limited Edition vahvistettiin euroopassa. Moinen tuli ennakkotilattua Puolenkuunpeleistä, mutta roikaleet peruivat monta kuukautta aiemmin tehdyn ennakkotilauksen pari päivää ennen julkaisua. Itku olikin kovaa kun fanifoorumeilta sai lukea kuinka Konsolinetistä pelinsä tilanneet olivat saaneet Snake-seikkailun Limited Editionin päivää ennen julkaisua. Puolenkuunpeleiltä sain "Sori, tässä 5e hyvityskortti"-mailin.

Julkkaripäivän aamuna kävin hakemassa pelin paikallisesta Anttilasta tyydyttämään pahimman nälän ja Limited Edition tuli tilattua Britti-eBaystä törkeään ylihintaan. Peli itse tuli pelattua läpi yhdeltä 17 tunnin rupeamalta. Seuravana päivänä olikin hieman väsynyt matka provinssifestarille.

Puolenkuunpeleistä en tämän jälkeen ole tilannut mitään.

( Cool story bro)
Muokannut: Tillu 25.03.2013 klo 11.40 lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

24.03.2013 klo 13.51 2 tykkää tästä

Halo 2 on ainoita peleihin liittyvää, jota olen odottanut todella paljon. Tätä varten kierrettiin muun muassa Helsingin Stokkalla, kun kaverin ja minun korviin kiersi huhut, että pelin E3-esittely olisi pelattavissa videopeliosastolla.

Eihän se loppujen lopuksi odotuksiin yltänyt mitenkään. Edelleen koen sen pettymykseksi, vaikka moninpeliin tuli kieltämättä monta hyvää lisäystä.

Halo 3 pelasin sitten vasta puoli vuotta tai vuoden julkaisun jälkeen.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.03.2013 klo 14.49

Mikon kanssa olin Wii-jonossa, mutta näiden lisäksi en heti muista muita kuin Dreamcastin Rezin, jonka olisin varta vasten ennakkovarannut. Eiköhän niitä muitakin ole ollut. Rez oli kyllä sen väärti.
lainaa
JazuliuZ

Rekisteröitynyt 10.04.2007

24.03.2013 klo 15.23

Olikohan Playerone Tampereella sitten poikkeus, kun jätin sinne oman ennakkovarauksen Wiistä ja kävin noukkimassa aamupäivän koulutuntien jälkeen. Illalla olikin sitten kaveriporukalla kinkerit uudenkarhealla Wiillä.
lainaa
Machinus

Rekisteröitynyt 04.01.2011

24.03.2013 klo 16.37 3 tykkää tästä

Köyhänä oli vaikea elää 2010 kun kaksi elämää suurempaa peliä julkaistuu: Uus Civi ja se oikea Fallout 3 tuli n. 2-3 viikon välillä. Taisin ottaa elämäni ainoan pikavipin noiden takia, vain huomatakseni että kummatkin oli aika purkkaviritelmiä: Civ V sisältö oli ihan rikki, osa kansoista noin 20x parempia kuin toiset ja NV oli aika suppea kokemus kun pelas sitä samalla tavalla kuin kolmosta, nopesti eri paikkoihin kävellen ja 90% kontentista skipaten: Wiki listas n. 3 sivutehtävää silloin.

Myöhemmin kummatkin parani: NVstä tajus että pitäs varmaa vetää main questista sivuun ja ciV pätsittiin toimii jotenkuten.
lainaa
Nahkis

Rekisteröitynyt 03.04.2009

24.03.2013 klo 17.26

PS2:n julkaisupäivä jäi pysyvästi mieleen. Aamulla Anttilan ovella jonossa toisena ja illalla MoonTV:ltä saaduilla lipuilla julkkarijuhliin Vanhalle ylioppilastalolle. Oli jännää kun näin ekaa kertaa livenä Thomas Puhan, tuon mystisen pelimiehen MoonTV:n uumenista...

Toinen mieleenjäänyt juttu oli Sonic 2. Brittilehtien tuottama hypejuna oli puksuttanut aivoissani jo hyvän aikaa, joten pakko oli pistää siili tilaukseen Oulusta asti (COM 2001! Muistaako kukaan?). Postin tuloa odotettiin ja odotettiin ja sitten...AAAAH! Yksi elämäni hienoimmista päivistä :)
lainaa
Hagenbugen

24.03.2013 klo 19.54 6 tykkää tästä

Skyrimin ennakkotilasin verkkokaupasta, eipä tullut perjantain julkaisupäiväksi. Viikonloppu meni pelaten morrowindia vihaisena.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.03.2013 klo 19.57 1 tykkää tästä

Nahkis kirjoitti:
(COM 2001! Muistaako kukaan?)


Jos pelaat koko illan, donna lähtee kiitämään.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

24.03.2013 klo 21.06 3 tykkää tästä

Tillu kirjoitti:
jännäkakka oli jo ohittanut ensimmäisen sulkijalihaksen
Kiitos mielikuvasta, syön juuri räiskäleitä :D
lainaa
TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

24.03.2013 klo 21.11 6 tykkää tästä

Muutin viikoksi suvumme mökille Mass effect 2 takia. Vanhemmille sanoin vaan "moro, turha soitella muutamaan päivään".
Muokannut: TaiZuuni 24.03.2013 klo 21.11 lainaa
Joskus

24.03.2013 klo 21.26

Goldeneye 64 taisi olla ensimmäinen peli jota odotin. Julkaisupäivänä kävin ostamassa suoraan hyllystä Itäkeskuksen -Fun Station- pelikaupasta. Jonoja ei ollut.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

24.03.2013 klo 22.37 4 tykkää tästä

GTA IV:n julkaisun aikoihin olin vielä yläasteella, joten olin koulussa julkaisupäivän aamuna. Noh, onneksi isäntä kävi puolestani aamupäivästä Gigantissa ja peli irtosi huokeaan 49 euron tarjoushintaan. Muistan vieläkin sen fiiliksen, kun poljin pyörällä koulusta kotiin huhtikuun 29. päivänä, koulua oli onneksi vain johonkin kahteentoista. Käytin koirat ulkona, aurinko paistoi ja lumiakaan ei ollut enää paljon yhtään maassa. Kaveri ei saanut vielä omaa kappalettaan, joten läksi tulemaan meille ja siinähän se koko päivä meni myöhään iltaan saakka pelatessa. Edelleen tän sukupolven paras peli (kunnes V julkaistaan).
lainaa
Blops2

24.03.2013 klo 22.38

Call of duty black ops 2 lähti tarinan takia ennakkotilaukseen tuli julkaisupäivänå on muuten hyvä tarina.
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.03.2013 klo 22.48

Samassa Wii-jonossa tuli seistyä, konekin koki saman kohtalon. Itseäni ihmetyttää edelleen, miten rohkean valinnan ovat tehneet tuohon GT:n alkuintroon, se on loppujen lopuksi todella hapokas versiointi Manic Street Preachersista.
lainaa
Ricu

24.03.2013 klo 23.19 4 tykkää tästä

Tillu kirjoitti:
Peli itse tuli pelattua läpi yhdeltä 17 päivän rupeamalta. Seuravana päivänä olikin hieman väsynyt matka provinssifestarille.Pelasit peliä 17 päivää putkeen.. siehän sälli olet!
lainaa
VMV

24.03.2013 klo 23.50 2 tykkää tästä

Gran Turismot ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Ykköstä ja etenkin kakkosta tuli väännettyä enemmän kuin olisi ollut hyväksi nuorelle miehelle. Kolmonen meni jotenkin ohi kun ei ollut pleikka kakkosta taloudessa ja autojen määräkin oli tippunut murto-osaan. Nelosta varten sitten ostin sen pleikka kakkosen.

Kun vitonen julkaistiin niin varasin pelin Järvenpään Megaswapin yömyyntitapahtumaan. Olin ehkä ikäisekseni liian tohkeissani siitä, en ennen ollut ollut yömyynnissä. Pettymys olikin valtava kun liikkeestä soitettiin yömyyntiä edeltävänä päivänä että tuu hakemaan lättys, Peli oli vuotanut jo niin monessa paikkaa päivää-paria ennen että maahantuoja oli kuulemma antanut luvan laukaista sen virallisestikin. Hain sen sitten vain tylsästi töistä tullessa ja yömyyntineitsyys on vieläkin korkkamatta. Niin ja pettymykseksihän sekin alkuinnostuksen jälkeen osoittautui.

Niin ja Gamecuben hain aikanaan sen päivän aamuna kun sen hinta putosi Suomessa sataan euroon maahantuojan kamppanjana. Ei ihan julkaisupäivän hohtoa, mutta kovassa käytössä sekin oli pitkään.

Mikähän pelialan julkaisu saisi minut vielä innostumaan yömyyntiin asti? Ei ainakaan seuraava GT. Sen täytyisi olla jotain eeppistä kuten X-Wing / TIE-Fighter-tiimin tekemä uusi avaruustaistelupeli, ehkä hiekkalaatikkona, kombottuna varta vasten sitä varten suunnitellun peliohjaimen kanssa... Tai uusi alkuperäisen tekijätiimin Homeworld. Tai uusi No One Lives Forever.
lainaa
Jepa

25.03.2013 klo 00.37 1 tykkää tästä

Uusimman Gran Turismon kävin kavereiden kanssa hakemassa kampin anttilan yömyynnistä.. Oli ensimmäinen yömyynti meikälle.
Noh siel oli hienot puitteet, paljon ohjelmaa ja skabaa ja palkintoja jaossa,
ja radio nrj soittaa musiikkia ja tekee haastiksia..
Voitinpa sitten arpalipukkeella pääpalkinnon (kaverit pakotti täyttämään), ja voitin jonkun 250e arvoisen laadukkaan äänentoisto härpäkkeen pleikalle, mikäs siinä..
Radiosta kuulin seuraavana päivänä energyltä nämä tapahtuman haastattelut, kun "nörtit kävivät hakemassa pelinsä" tms.. Joo, kivasti tuli palautetta perään sinä päivänä:D
lainaa
Pioneeri

Rekisteröitynyt 09.08.2009

25.03.2013 klo 10.24

Oi Gran Turismo ykkönen ja varsinkin kakkonen!

Siinä on autopelit jotka saivat minut autoihin rakastumaan...

Ostin nostalgia mielessä ne takaisin ja enkä ole päivääkään katunut loistopelejä :D
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

25.03.2013 klo 12.00

Kaikki WoWin lisäosat on tullu haettua Sellon Gamestopin yömyynnistä
lainaa
petre

25.03.2013 klo 15.31

Itse olen ennakkotilannut vain Duke Nukem Forever ja Assassin's Creed 3 Freedom editionin molemmat tietokoneelle ja vähän pettymyksiä olivat varsinkin Duke Nukem. Huono tuuri on siis käynyt ennakkotilattujen pelien suhteen no kolmas kerta toden sanoo.
lainaa
Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

25.03.2013 klo 16.45

Super Smash Bros. Melee on allekirjoittaneen suurimpia suosikkeja. Kun jatko-osaa sitten Wiille luvattiin, niin eihän siinä enää muuta perustetta oltaisi edes tarvittu seuraavan Nintsikan hankkimiseksi. Ennakkovaraus kävi Konsolinetin kautta ja julkaisu osui samalle päivälle ulkomaanmatkalle lähtemisen kanssa. Siinä vaiheessa eivät enää Italian aurinkorannat kauheasti jaksaneetkaan kiinnostaa. Riemu oli kuitenkin suuri, kun peli saapuikin päivää ennen virallista julkaisua postiluukusta. Pelikotelo oli varmasti kaunein ja kiiltävin mitä olen koskaan eläissäni nähnyt ja levykin sujahti alta aikayksikön konsolin sisuksiin. Koko päivä vierähtikin sitten Brawlin parissa ja Italiassa ei sitten muuta puheenaihetta ollutkaan kuin Snaken monipuolinen liikevalikoima ja retardinhauskat kentät. Matkan jälkeen peliä jaksoi parin viikon aikana tahkoa semmoiset sata tuntia, minkä jälkeen olikin sitten aika palata takaisin Meleeseen. Ei se Brawl nyt loppujen lopuksi hehkunsa väärti ollut.

Pokémon Blackin kävin ostamassa kiskurihintaan Anttilasta heti julkaisun aamuna klo 8. Ilmeisesti Gotta catch 'em all -ralli pyöri edelleen alitajunnassa, ainakin krääsänkeräyksen kannalta. Pitihin sitä nyt saada ennakkovaraajille tarjottu halpa avaimenperä. Itse peli ei tällä kertaa tuottanut pettymystä. Se kuuluu ehdottomasti sarjansa eliittiin.
lainaa
patteli0

25.03.2013 klo 17.39

Rogue Squadron II - se ainoa lentelypeli mistä olen ikinä innostunut oikein kunnolla. Taisi olla toinen pelini GC:llä.

Ja 2500mk Gamecubesta? Eikös tuo julkaistu euroaikana koska itse muistan maksaneeni tosta jotain 249e. Sitten huomasinkin että kyse oli NA-julkaisusta joka tapahtui 11/2001 joten ok. Ylihintaa kuitenkin kohtuudella sait maksaa siitä että heti vehkeet halusit.
lainaa
Dalmunen

25.03.2013 klo 20.36 4 tykkää tästä

Talmunen kirjoitti:
Kaikki WoWin lisäosat on tullu haettua Sellon Gamestopin yömyynnistä

Ylläri pylläri...
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

26.03.2013 klo 06.11 1 tykkää tästä

Ps3 tuli aikoinaan ennakkotilattua vanhalta työpaikalta ja täpinöissä tein sen päivän työpäivän loppuun ennen kuin pääsisin kotiin kokeilemaan. No tietenkään ei ollut rahaa yhteenkään peliin julkaisu-hinnan takia. Muttei ole koskaan kaduttanut.
Vitan Ennakkotilasin myös ja sain kaiken pienen härpäkkeen mukaan (tarroja, kuulokkeet,pelin, avaimenperän jne.)
lainaa
enooenmee

27.03.2013 klo 20.52

täällä ihmiset leveilee nolifekokemuksillaan. kaikenlaista
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova