Tuorein sisältö

Listasunnuntai #188

Mikko Heinonen

12.05.2013 klo 19.03 | Luettu: 13479 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Kurjimmat lisenssi-ideat
Hyvistäkin elokuvista, kirjoista, tv-sarjoista sun muusta on saatu aikaiseksi melkoisen kammottavia lisenssipelejä. Mutta miten käy, kun jo aiheen valinnassa mennään metsään? Listalla tänään lisenssi-ideoita, jotka olisivat saaneet jäädä keksimättä.

Survivor: the Interactive Game
Selviytyjät-huuman raivotessa vuosituhannen alussa oli vain ajan kysymys, koska saisimme nauttia aiheesta väsätystä pelikötöstyksestä. Kyllä sellainen sitten toimitettiinkin. Kun tv-sarja perustuu ihmisten väliseen ryhmädynamiikkaan, juonitteluun ja diplomatiaan, miten tästä tehdään jännittävä peli yhdelle pelaajalle? Ei mitenkään.

Mary-Kate & Ashley's Sweet Sixteen
Full House -tv-sarjasta ponnistaneet Olsenin kaksoset Mary-Kate ja Ashley olivat ison veden tuolla puolen ihan iso juttu vuosituhannen vaihteessa. Jopa siinä määrin, että joku laski olevan hyvä ajatus koostaa heidän 16-vuotissynttäreidensä ja sitä kautta ajokortin saamisensa ympärille Mario Party -tyylinen lautapeli. Gamecube-versio tosin oli hassua pelattuna Resident Evil -moottorisahaohjaimella.

Street Fighter The Movie: The Game
Mietitään vaikka hetki sitä, että tämä peli on tehty elokuvasta, joka on tehty tästä samasta pelisarjasta. Lopputulos on sen mukainen.

Platoon
Neljällä Oscarilla palkittu sotaelokuva Platoon ei ollut varsinaisesti mitään feelgood-matskua, eikä etenkään lisenssipeliainesta. Tämä ei tietenkään lannistanut 80-luvun taskulaskinmiehiä, joiden piti saada kauppojen hyllyille tuoretta lapioitavaa. Sodanvastainen eepos kääntyi reippaaksi Vietcongien röpöttelyksi, jonka paras puoli oli C64-version mukava musiikki.

Make My Video
Mega-CD:llä oli sen verran paljon huonoja pelejä, että erottuakseen piti yrittää tosissaan. Make My Video -sarja yritti ja onnistui. Pelin tarkoituksena oli "koostaa musiikkivideo" tunnettuun kappaleeseen. Käytännössä tämä tarkoitti, että taustalla pyörineeseen alkuperäiseen videoon piti sekoittaa jostain ilmaiseksi kasaan haalittua huonolaatuista arkistokuvaa. Muut tuotantoarvot noudattelivat tätä linjaa.

Alelaarin pohjalta 90-luvun lopussa poimimani INXS-pelin lisäksi tarjolla oli ainakin Kriss Kross -versio. Seanbaby totesi siitä aikanaan, että on vaikea saada aikaiseksi jotain vielä huonompaa aiheesta, joka on käytännössä vain kaksi housut takaperin jalkaansa pukenutta muksua - ja epäili, että pelin taustavoimat saisivat todennäköisesti paksusuolen syövästä aikaiseksi alkuperäisaihetta huonomman pelin.

Journey
Lisää musa-aiheisia ohilaukauksia vähän kauempaa menneisyydestä. Journey oli kohtalaisen suosittu laulu- ja soitinyhtye 80-luvun alkupuolella ja sai kyseenalaisen kunnian tulla ikuistetuksi Bally/Midwayn kolikkopeliin. Pelkän bändin muuttaminen peliksi ei ole käynyt aivan yksinkertaisesti, joten lopputulos koostuu yksinkertaisista osioista, joissa pumpun jäsenet tötöilevät jättipäisinä hahmoina. Tarkoituksena on kerätä kasaan soittimet, jotka ulkoavaruuden oliot ovat varastaneet. Kuten loogista on.

Shaq Fu
Shaquille O'Neal oli hyvä koripallon pelaaja... joten tehdäänpä sitten lisenssipeli hänestä. Eikä varmuuden vuoksi mitään koripallopeliä, vaan vaikkapa beat'em up. Ja kun alkuun päästiin, tehdään pelistä saman tien äärimmäisen huono. Kehittäjänä Delphine Software, julkaisijana Electronic Arts, laadunvalvojana ei ilmeisesti kukaan.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Lauantai-illan Kevyi... Duudsonit -lautapeli... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (16 viestiä)

Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

12.05.2013 klo 20.28 15 tykkää tästä

En kyllä oo koskaan tajunnu, mikä ton Street Fighter The Movie The Game'n idea oli? :D Tehdään pelistä elokuva ja tästä elokuvasta tehdään peli. Koko peli kuullostaa joltain trollaukselta.
lainaa
Gamer

12.05.2013 klo 20.50 2 tykkää tästä

Street Fighter The movie the game:sta tuli mieleeni Dragonball Evolution: the videogame. Taistelulisenssipeli, joka perustuu elokuvaan, joka puolestaan perustuu hyvin löyhästi samannimiseen animeen/mangaan.

Aikaisempia, sarjalle uskollisia DBZ-pelejä pelanneina tuntuu varmasti kummalliselta pelata hahmoilla, jotka muistuttavat Justin Chatwinia tai Chow Yun-Fatia. Varsinkin kun pelihahmot näyttävät mielestäni varsin kauheilta eikä niillä ole mitään yhteistä sarjan hahmojen kanssa (ei millään pahalla). Pelintekijöiden ei olisi mielestäni tarvinnut tehdä kyseistä lisenssipeliä, jos sillä ei ole mitään yhteistä kyseisen sarjan kanssa.
Mutta toisaalta, eivät aikaisemmatkaan DBZ-pelit mitään parhaimmistoa ole. Ne ovat kuitenkin ulkoasultaan uskollisia alkuperäiselle sarjalle eivätkä pelkkiä lisenssipelejä elokuvasta, jolla ei ole periaatteessa mitään yhteistä sarjan kanssa kuin sarjan nimi ja henkilöhahmojen nimet.

PS.Pahoittelut, jos tämä meni off-viestiksi, mutta tämä peli sopii ehkä samaan ryhmään listan pelien kanssa.
lainaa
Jepa

12.05.2013 klo 21.02 1 tykkää tästä

Haha näistäkään ennen kuullut, näitä lisää!
lainaa
naamanka

Rekisteröitynyt 28.02.2011

12.05.2013 klo 21.39 3 tykkää tästä

sääli että kotimainen pelituotanto on jo niin kansainvälistynyttä. mieleeni tuli kurjista lisenssi-ideoista Vain Elämää- peli
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

12.05.2013 klo 21.46

On kyllä karmaisevia pelejä.
lainaa
ebionPalvelija

12.05.2013 klo 22.14 1 tykkää tästä

naamanka kirjoitti:
sääli että kotimainen pelituotanto on jo niin kansainvälistynyttä


Miksi se on sääli?
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

12.05.2013 klo 22.22 2 tykkää tästä

http://www.youtube.com/watch?v=GQPvn5t4mAg jep jep
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

12.05.2013 klo 22.48 1 tykkää tästä

Shaq Fun konseptihan on aivan mahtava. Vaikuttanut myös monien modernien klassikoitten syntyyn, kuten rpg Barkley, Shut Up and Jam: Gaiden.
http://www.youtube.com/watch?v=8F1cOvZ3nS8
lainaa
cartman

12.05.2013 klo 23.54

Ois ihan halvatun siistiä jos taannoisesta Tekken-fiaskosta (joka varmaan olisi ihan ok leffa ilman Tekken-otsikkoa) tulisi lisenssipeli.
lainaa
Satunnainen_vieras

13.05.2013 klo 13.23

Kyl tuota Platoonia tuli jauhettua C64llä. Varsinkin se toinen taso oli aivan mahtava :) Vaikea oli vaan kyllä, tosta ensimmäisestä tasosta piirreltiin karttakin joskus.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

13.05.2013 klo 13.27

Satunnainen_vieras kirjoitti:
Kyl tuota Platoonia tuli jauhettua C64llä. Varsinkin se toinen taso oli aivan mahtava :) Vaikea oli vaan kyllä, tosta ensimmäisestä tasosta piirreltiin karttakin joskus.


Platoon lienee listan peleistä siedettävin tapaus. Mukana se on ennen kaikkea siksi, että lähdemateriaalin käsittely osoittaa täydellistä ymmärtämättömyyttä.
lainaa
tyhmääsakkii

13.05.2013 klo 14.23 1 tykkää tästä

Execta kirjoitti:
En kyllä oo koskaan tajunnu, mikä ton Street Fighter The Movie The Game'n idea oli? :D Tehdään pelistä elokuva ja tästä elokuvasta tehdään peli. Koko peli kuullostaa joltain trollaukselta.


Olisko siksi että leffalla ei ole mitään tekemistä pelin kanssa, eikä kukaan ostaisi oikeaa Street Fighteria leffan perusteella.

Sama kuin kysyisi miksi tehtiin Batman Forever peli eikä Batman *insert name or remove name here*. Koska leffan Batman ei ole "se" Batman.

Näin nettipelin kulta-aikana tuo Selviytyjät vois olla ihan toimivakin. Kaiken maailman peelot ja jonnet saisivat vapaasti äänestää parhaat pelaajat pois ja lopussa suurin jonne olis voittaja. Tota konseptia vois käyttää missä tahansa pelissä räiskinnästä tappeluun. Voisivat itse-asiassa tehdä sellaisen kokoelmapelin jossa on pelimuotoja FPSstä kilpa-ajoon ja tappelusta naksustrategiaan. Sitten matsin jälkeen aina joku äänestettäisiin pois turnauksesta. Yleensä täysin kusipäisin perustein.

Molyneuxille wink wink
lainaa
patteli0

13.05.2013 klo 19.38

Hieno hyvän huumorin lista. +1 :)
lainaa
hörökorva-putkalutka

15.05.2013 klo 14.33

Mitä ihmettä? Platoon oli tuohon aikaan yksi parhaimmista lisenssi peleistä. Nyt taitaa listan laatija katsoa vain youtube pätkiä, eikä pelata edes näitä pelejä.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

17.05.2013 klo 00.47

Jos ei muuta, niin Street Fighter The Movie: The Game on kyllä ihan vitun komea.
lainaa
pertti54

18.05.2013 klo 11.59

Streetfighterception
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova