Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Black Ops III:n lisäkkeet

Esa Toikkonen

08.02.2016 klo 16.50 | Luettu: 3227 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Awakening-DLC ja CODpointsit
Useat kutsuvat Call Of Duty –pelejä rahastukseksi pelien vuosittaisen julkaisutahdin ja arvokkaiden karttapakettien vuoksi. Taas olemme tämän jännän äärellä. Uusin COD julkaistiin viime marraskuussa ja nyt pelin Playstation 4 -pelaajat pääsevät raottamaan kukkaroaan uudelle Awakening-laajennukselle. Xbox One ja PC–pelaajien sodinta uusissa maisemissa alkaa maaliskuun alussa. Ensimmäistä neljän PvP-mapin ja yhden zombie-kartan pakettia myydään yksittäin noin 15 eurolla ja se kuuluu noin 50 euroa kustantavaan kausikorttiin.


Neljässä moninpelikartassa (Skyjacked, Splash, Gauntlet ja Rise) on onnistuttu silmiinpistävimmin erilaisissa taustateemoissa. Erityisesti Splash-kartan värikäs vesipuisto huutaa sotimaan kosteissa altaissa ja meren rannalla. Värikkään ulkoasun alla piilee kuitenkin hyvin tavanomainen sokkelomainen kenttä, joka jää mieleen vain värikkäiden maisemiensa ansiosta. Risessä matkataan valmisteilla olevaan tutkimuslaitokseen Zurichin vuoristoon. Kenttä on masentavan synkkä ja muutamaa avoimempaa kohtaa lukuun ottamatta sanalla sanoen tylsä. Uintialueet hieman piristävät tätä kenttää, mutta muuten kokonaisuus on heikko ja samalla kartta on tämän paketin turhinta antia.


Gauntlet on Splashin ohella teemansa puolesta piristävä tapaus. Kartalla on kolme täysin erilaista osaa, joissa kahlataan lumessa, seinän takana odottaa vehreä viidakko ja kokonaisuuden kruunaa sateinen kaupunkialue. Aluksi kokonaisuus tuntuu sekavalta, mutta ideana erilaisten miljöiden sisällyttäminen yhteen karttaan on oivallinen. Muuten kartta ei mitenkään erityinen ole, mutta vaihtelun tuojana kelvollinen. Viimeinen neljästä on kummalla tavalla suosikkini. Skyjacked on uudelleenversiointi edellisen Black Opsin kartasta Hijacked. Aikoinaan en liiemmin tälle pikkukartalle syttynyt, mutta nyt nostalgian tunne sai innostumaan kartasta aivan uudella tavalla. Edellisessä Blopsissa mentiin laivalla, nyt ollaankin futuristisella ilmalaivalla. Kartta on kokenut vain pientä pintaremonttia ja sarjan fanit varmasti nauttivat laivan tarjoamasta sodinnasta.


Zombie-kartassa pyritään totutusti selviytymään loputtomien zombi-aaltojen käydessä kimppuun. Elävät kuolleet ovat ennallaan, mutta uusi ja samalla melko valtava Der Eisendrachen alue tuo kuitenkin uutta intoa pelaamiseen. Wolfensteinmainen linna tarjoaa paljon nähtävää, ja huonon peliseuran vuoksi … köh köh … en vielä kaikkea päässyt edes kokemaan. Kartta tuntuu kuitenkin turhan tutulta ja pienet uudet jipot saivat minut innostumaan vain hetkeksi.

15 euron hinta tälle paketille tuntuu melko kovalta, ja on täysin pelaajasta kiinni saako rahoilleen kunnolla vastinetta. Jos peliä pelaa aktiivisesti, niin mikäpäs siinä. Itse muutaman tunnin kuukausittaisella pelitahdilla jättäisin väliin.


Marraskuisen julkaisunsa jälkeen Black Ops 3:een on tullut tarjolle myös mikromaksuin ostettavia CODPointseja. Moninpelissä niitä voi käyttää Black Marketissa Supply Dropsien ostoon, mistä saa allekirjoittaneen mielestä melko jonninjoutavia esteettisiä lisiä peliin, kuten uusia kuoseja aseisiin. Zombie-puolella pisteensä voi käyttää Vialsseihin, joilla pääsee pyörittelemään purkkakonetta ja ansaitsemaan erikoistehosteita. 200 COD-pistettä maksaa 1,99 euroa ja sillä saa yhden Supply Dropin – voisi sitä rahansa ehkä järkevämminkin käyttää.

V2.fi | Esa Toikkonen
< Pelinkehittäjät luon... Voita PlayStation 4 ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova