Tuorein sisältö

Soul Calibur II HD Online

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Tappelupelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Namco Bandai
Julkaisija: Namco Bandai
Julkaisupäivä: 20.11.2013
Esa Toikkonen

06.12.2013 klo 19.14 | Luettu: 10384 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Kymmenen vuotta ei paina ei
SoulCalibur-pelisarja loisti ensimmäisissä osissaan 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. Osa osalta häikäisyvoima on hiipunut eikä sarjan tuorein tapaus onnistunut enää erottumaan muista tappelupeleistä alkuaikojen tapaan. Maailma on toki muuttunut siihen suuntaan, että tappelupelit eivät ole enää suosionsa huipulla, joten asialle pitäisi tehdä jotain. Namcon pojat uskovat paluun kultakauteen tapahtuvan vanhojen muistelulla. Ensimmäinen osa julkaistiin uudelleen viisi vuotta sitten, nyt on mainion kakkososan vuoro.


Alkuintro nostaa nostalgian tunteen kattoon heti alusta lähtien. Tutut valikot ja pelimuodot jatkavat tätä muistotrippiä. Pelimuodot ovat tappelupeleille tuttua peruskauraa: Tuttujen Arcade- ja Survival-muotojen lisäksi Weapon Master tarjoaa erilaisia haasteita, joita suorittamalla tilinauha kasvaa ja peliin avautuu uusia herkkuja.


Itse pelaaminen, eli kaverin naamavärkin uudelleen muokkaaminen oli aikanaan erittäin toimivaa. Aika ei ole tehnyt tepposiaan, vaan pelaaminen toimii edelleen erittäin hyvin. Erilaiset iskut sekä niiden yhdistelmät ovat rautaa, ja oikea-aikainen suojautuminen on menestyksen kannalta tärkeää. Hahmojen erilaiset aseet ja niiden vaihtelevat ulottuvuudet tekevät pelistä mielenkiintoisen. Toisaalta toiset ovat taas selvästi ketterämpiä kuin toiset.

Nimestäkin sen näkeeVerrattaessa erinomaiseen alkuperäisteokseen SoulCalibur II HD Online sisältää uudistuksia juuri sen verran kun nimessä luvataan. Nimen lisäliitteen "HD" kuvaa sitä, kuinka pelin resoluutio on nostettu nykystandardien aikakauteen. Pikselimäärän lisäksi värit näyttävät nykyteknologialla toistettuna paremmilta. Vaikka ruudulle ei ole lisätty ylimääräistä tilpehööriä, silti peli näyttää yllättävänkin tuoreelta eikä sen suhteen surun kyyneleitä tarvitse vuodattaa.

Toisena uudistusta kuvaavana terminä "Online" lupaa verkkopeliä, mitä alkuperäisessä versiossa kymmenen vuotta sitten ei nähty. Se pitää täysin paikkansa ja verkossa pääsee näppärästi pelaamaan yksittäisiä taisteluita. Hirveätä tungosta peliservereillä ei tuntunut olevan, mutta yleensä jo parinkymmenen sekunnin odottelu tuotti tulosta. Peliä haettaessa pelaajalla on mahdollisuus rajoittaa verkkoyhteyksien mukaan sitä, kenen kanssa pelaa. Perusasetuksilla peli asettaa vastakkain pelaajia, joiden välinen yhteys on vähintäänkin hyvä. Ehkäpä juuri tämän ansiosta en törmännyt pelaamissani verkkopeleissä minkäänlaiseen lagiin tai pelin takerteluun.

Miksi maksaa vanhasta?SoulCalibur II HD Online on erittäin hyvä, mutta ei täydellinen uusintapainos. Pelattavuus ja hahmot ovat loistavia, minkä lisäksi pelimuodoista ei hirveästi pahaa sanottavaa ole. Toki enemmän on aina enemmän. Uudistuksena tullut verkkopelikin toimii näppärästi, mutta toisaalta siihen olisi voinut lisäillä joitakin pikkujippoja. Pelin hyvyyden tunnetta vahvistaa myös se, että edellinen arvostelemani mätkintäpeli peli sattui olemaan surkea Girl Fight.

Selvä pelin heikkous on se, että kymmenen vuotta vanha peli pakataan uudelleen digitaaliseen muotoon vain pienin uudistuksin ja hintalappu kantaa 20 euron hintaa – se vain on liikaa. Peliä aikoinaan rakastaneille pelin ostaminen saattaa olla ihan perusteltua, mutta uusien kokelaiden kannattaa suunnata lähimmän hypermarketin alehyllylle ja poimia sarjan uusin osa levyversiona.

Hinta: 19,99 eur (XBLA)

V2.fi | Esa Toikkonen

Soul Calibur II HD Online (Xbox 360)

SoulCalibur II oli erittäin hyvä peli 10 vuotta sitten ja pienen ehostuksen ansiosta toimii tänäkin päivänä. Harmittavasti hintalappu saattaa jättää kokeilunnälkäiset taisteluiden ulkopuolelle.
  • Erinomainen pelattavuus
  • Monipuoliset ja tasaväkiset pelihahmot
  • Verkossa mättäminen jouhevaa
  • Liikaa hintaa
  • Liian vähän uudistuksia
< LEGO Marvel Super He... The Legend of Zelda:... >

Keskustelut (5 viestiä)

Betrunken

Rekisteröitynyt 20.02.2010

06.12.2013 klo 23.15

Ei minusta 20€ hinta pyynti "uudesta" pelistä paha ole jos käytettynäkin pyydetään paria kymppiä.

http://www.huuto.net/kohteet/soul-calibur-ii-gc/280596661
Itellä kokemusta vain näistä ps1 ajoista kun tekkenit olivat kovaa huutoa.
lainaa
Aasiantuntia

07.12.2013 klo 02.04 4 tykkää tästä

Betrunken kirjoitti:
Ei minusta 20€ hinta pyynti "uudesta" pelistä paha ole jos käytettynäkin pyydetään paria kymppiä.

http://www.huuto.net/kohteet/soul-calibur-ii-gc/280596661
Itellä kokemusta vain näistä ps1 ajoista kun tekkenit olivat kovaa huutoa.

Et voi tosissas verrata tuohon!?
Asia 1: tuo oli gamecuben peli
Asia 1: KUKAAN ei ollut tuosta huutanut mitään
Asia 1: tuo ei edes ollut tämä HD ONLINE-versio (en kyllä tiedä mitä eroa niissä sitten on, kun en lukenut arvostelua)
lainaa
Casa

Moderaattori

Rekisteröitynyt 27.10.2008

07.12.2013 klo 10.27 1 tykkää tästä

Onhan tuo kallis, jos ei omaa minkäänlaista nostalgiankaipuuta kyseiseen pelisarjaan. Hintaseurannan mukaan sarjan tuorein viidesosa lähtee keskimäärin samaan hintaan. Prismasta pelin saa kelkan pyöritettäväksi 15 eurolla. Se on selvästi fiksumpi ostos niille, jotka haluavat tapella, mutta kyseinen pelisarja ei ole entuudestaan tuttu.

Muutenkin tuntuu hölmöltä tämä HD-uusintaversio buumi. Juurihan tätäkin pelattiin – saisivat hypätä edes yhden sukupolven yli näissä uusintaversioissaan. Helppoa rahan keräämistähän nämä miltei olemattomin uudistuksin tulevat HD-versiot ovat.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

07.12.2013 klo 12.49

Casa kirjoitti:
Helppoa rahan keräämistähän nämä miltei olemattomin uudistuksin tulevat HD-versiot ovat.

Varsinkin kun PC:llä on pelit pyörineet "HD:ä" jo vuonna käpy.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

07.12.2013 klo 15.12 2 tykkää tästä

HD-peleissä varsinki peeceelle pitäs vähä enemmän miettiä et miks se HD tehdään muuten ku rahan takia. Pelkkä resoluution nosto ku ei ainakaan pc-puolella ole mitenkään oleellinen. Osaan peleistä suht helppo jopa modata ite ne resoluutiot korkeammiksi. Pääasiassa pitäs kyl miettiä sitä, et onko se peli oikeasti sellanen et hyvä grafiikka parantaa sen ikää.

Black Mesa Source oli hyvä esimerkki siitä, millon se ulkonäön parantaminen toimi. Deus Exin parantaminen graafisesti taas vois olla turhaa, jos samalla ei parannettais engineä esim. hirveän tekoälyn yms. osalta.

Konsolipuolella nää lähinnä on vissiin et pääsee myös uudel laitteella pelaamaan vanhoja pelejä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova