Tuorein sisältö

Soul Calibur IV:n kulisseissa

Vieras

20.08.2008 klo 14.00 | Luettu: 1911 kertaa | Teksti: Vieras

Haastattelussa ohjaaja Katsutoshi Sasaki
XCN-pressiyhteisössä julkaistiin jokin aika sitten haastattelu Soul Calibur IV:n tiimoilta. Haastateltavana oli projektin ohjaaja Katsutoshi Sasaki, joka pysyi varsin vaitonaisena mm. siitä, saadaanko X360:n ja PS3:n Star Wars -erikoishahmot joskus myös vastakkaisille konsoleille. V2.fi suomensi haastattelun mielenkiintoisimmat osiot.

Kun kolmiulotteiset avoimen maailman pelit ja ensimmäisen persoonan räiskinnät ovat niin suosittuja, uskotteko, että tappelupelit ovat yhtä suosittuja kuin ennenkin? Miten Soul Calibur IV voi vedota laajempaan yleisöön?

Jokaisella genrellä on suosiohuippunsa. FPS:t ja avoimen maailman pelit ovat nyt suosittuja kaikkialla maailmassa, mutta se johtuu trendistä. Trendi tuo ihmisiä tiettyyn genreen, ja he tuovat puolestaan lisää ihmisiä, mikä tuottaa hyvän jatkuvan virran pelaajia tiettyyn genreen.

Vaikka taistelupelit ovat olleet olemassa kauan, on myönnettävä, että pelaajien määrä on vähentynyt. Siksi olemme ryhtyneet yhteistyöhön LucasArtsin kanssa, jotta voimme saada uudet ihmiset kiinnostumaan taistelupeleistä. Toivomme, että tämä yhteistyö saa uudet ihmiset kiinnostumaan SoulCaliburista, ja toivomme myös, että useammat ihmiset löytävät taistelupelit uudelleen. Lopuksi uskon, että taistelupeleistä tulee kiinnostavampia, kun pelaajien määrä lisääntyy.

Yodalla oli pienestä koostaan johtuen erikoinen, pelkistä hypyistä ja loikista koostuva taistelutyyli Star Wars -elokuvissa. Oletteko onnistuneet jäljentämään tämän tyylin pelissä?

Kehitimme Yodan siten kuin hän liikkui episodeissa 2 ja 3, joissa mukana oli akrobatiaa. Jos osaat hallita Yodan pelissä, hän liikkuu hyvin akrobaattisesti, aivan kuten elokuvassa.

Eikö Yodaan ole vaikea osua, kun hän on niin lyhyt?

Pituuden säätäminen oli kyllä vaikeaa, mutta Yodan täytyy hypätä taistellakseen, joten uskon että koosta on sekä haittaa että hyötyä. En pidä sitä ongelmana.

Ettekö pelkää, etteivät Star Wars -universumin hahmot saa lämmintä vastaanottoa kovimmilta Soul Calibur -faneilta? Liittyvätkö Darth Vader, Yoda tai Force Unleashed -hahmo tarinaan jollain tavalla?

Ei tässä ole mitään pelättävää. Uskon, että hardcore-fanit arvostavat mahdollisuutta voittaa SW-hahmot. Toisaalta SW-fanit haluavat voittaa SC-hahmot omilla suosikeillaan. Pelin suola ovat juuri taistelut, joita fanit eivät voi tai halua hävitä. SW-hahmojen tarina... no, se selviää pelistä!

Tulevatko konsolikohtaiset yksinoikeushahmot koskaan tarjolle ladattavana sisältönä - uskomme, että Xbox 360 -fanit haluaisivat pelata Vaderina?

Tämä ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa. Ymmärrän, että fanit haluaisivat kokea tämän unelmataistelun... pyrimme tuottamaan houkuttelevia ladattavia sisältöjä, mutta uskomme, että pelin ostaja on tyytyväinen jo sen syvyyteen sinällään.

Miten Star Wars -hahmot oikein päätyivät peliin? Oletteko kaikki suuria elokuvien faneja?

Kun päätös vierailevista hahmoista oli tehty, yritti SC-tiimi keksiä, miten hahmot kehitetään. Tässä vaiheessa olimme pitäneet monta pitkää palaveria LucasArtsin kehitystiimin kanssa. Ensin molemmat tiimit olivat varautuneita, mutta hiljalleen he avautuivat ajatuksille SW-hahmojen synnyttämisestä, kuten toimintojen, kuvien ja äänien luomisesta. Myöhemmin se oli teknistä ajatusten vaihtoa hieman GDC:n tapaan. Meillä on hyvät kokemukset LucasArtsin kehitystiimistä - he ovat kaikki hyviä tyyppejä.

Jedeillä on valomiekat, jotka voivat leikata mitä tahansa, ja heillä on voima... Miten tämä toimii pelissä?

Ensinnäkin maailmat eivät ole samalla tasolla. SW-hahmot tulevat SC-maailmaan ajan ja avaruuden läpi, tarkemmin asia selviää pelistä. SC-universumissa on kaksi materiaalia, Cortosis ja Phrik, jotka kestävät valomiekan voiman. Ajatus on, että SC-universumin aseet ja varusteet ovat erittäin tiheää materiaalia, jonka vuoksi valomiekat eivät voi leikata kaikkea. Päädyimme tähän keskusteltuamme yksityiskohdista LucasArtsin kanssa.

Voima taas oli helppo ottaa mukaan peliin. Kuvasimme sen absoluuttisena voimana. Emme kuitenkaan tehneet siitä kykyä, jota voisi käyttää loputtomasti.

Kun SCIV:ssä on Star Wars: Force Unleashed -pelin jedioppilas, onko Force Unleashedissa SCIV-hahmoja?

Tällaista ei ole tiedossa. Näimme TFU:n Lucas Artsilla, ja se vaikutti hienolta ilman SC-hahmojakin. Välinäytökset ja Voiman toiminta ovat upeita.

Onko sattumaa, että Yoda edustaa voiman valoisaa puolta Xbox 360:llä ja Darth Vader pimeää puolta PS3:lla. Onko kyseessä mahdollisesti piiloviesti? :D

Kyseessä on piiloviesti, nimittäin tuotteen imagosta. Xbox 360:n imagoväri on vihreä, niin kuin Yoda, kun taas musta PS3 sopi Vaderille. Jotkut ovat nauraneet tälle ratkaisulle, mutta naurakoot. Olin vakavissani tehdessäni päätöstä ja uskon, että se onnistui.

Kuinka monta hahmoa pelissä on yhteensä, avattavat mukaan lukien, ja mikä on oma suosikkisi?

Pelissä on yhteensä 33 hahmoa. Oma suosikkini on Hilda, jonka halusin ilmaisevan naisellisuuttaan ilman paljasta pintaa. Jokainen voi valita, paljonko hahmojen ihoa näkyy, mutta emme automaattisesti korostaneet sitä.

Kuinka monta polygonia Soul Calibur 4:n hahmoissa keskimäärin on?


Se on salaisuus!

Kun mukana kerran on elokuvien hahmoja (Tähtien Sodasta), miksei mukana ole legendaarisia taistelulajien harjoittajia kuten Bruce Lee, Jackie Chan tai Jet Li?


Emme valinneet oikeita ihmisiä, koska haluamme pelaajien nauttivan oman hahmon luonnista Character Creation -tilassa.

Onko lähiaikoina luvassa ladattavaa sisältöä? Uusia pukuja, aseita, hahmoja?

Tarkoitus on tarjota nautittavaa lisäsisältöä tulevaisuudessa. Haluan kuitenkin korostaa, että pelistä voi nauttia ilman sitäkin.

Soul Calibur oli Dreamcastin paras taistelupeli - mikä tekee siitä Xbox 360 ja PS3:n parhaan taistelupelin?

Uskon, että pelaajia houkuttaa mahdollisuus pelata SoulCaliburia kaikkialla maailmassa olevia pelaajia vastaan kotoaan, ja samalla voimme tarjota uudenlaisen kokemuksen. Eräs esimerkki on hahmonluonti, jota Dreamcast-versiossa ei ollut. Uskomme, että verkkotoiminnallisuus tuottaa iloa kaikille.

Käännös: Mikko Heinonen
Lähde: XCN

V2.fi | Vieras
< Jarkon Demoputka... Xbox Originals -kats... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


158


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova