Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer Ornata Chroma

Manu Pärssinen

23.06.2017 klo 18.53 | Luettu: 5093 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Hybridikytkintä
Vaikka näppäimistötestimme ovat viime vuosina keskittyneetkin yksinomaa mekaanisiin kliksuttimiin, oli Razer Ornatassa jotain kiehtovaa heti, kun sen laatikko pöydälleni kolahti. Jotain… hiottua, jopa hieman luksusta huokuvaa. Pakkauskin on suunniteltu niin, että kaupassa valintaa tehdessä näppäinten fiilistä voi testata - pätevää ja kätevää.


Luksuksen tuntu jatkuu muissakin yksityiskohdissa: näppäimistön USB-liittimessä, joka on punotun johdon päässä, on muovisuoja ja liittimeenkin on lätkäisty Razerin logopyörylät. Samettisen pehmeältä tuntuva - ja ehkä yksi parhaista, joita on vastaan tullut - rannetuki kiinnittyy näppäimistön alalaitaan pehmeästi napsahtaen, kun magneetit ottavat kontaktia. Samalla Razerin ohjelmisto nappaa kotikoneeni valoasetukset pilvipalvelusta. Ilman värivaloja kokonaisuus on hillityn tyylikäs.

Ornatan tärkein ominaisuus on tietenkin ne näppäimet. Kyseessä ei ole siis täysin mekaaninen näppäimistö, vaan Razer kutsuu näppäimien kytkimiä Mecha-Membraneiksi. Ne ovat käytännössä jotain perusnäppäinten ja mekaanisten kytkinten väliltä. Kirjoittaminen ja pelaaminen keskikorkeilla näppäimillä oli omaan makuuni oikein miellyttävää, eikä niiden toiminnassa lähes kuukauden testijakson aikana ollut havaittavissa häiriöitä. Siitä ei kuitenkaan ole vielä tietoa, kuinka kestävä Razerin ratkaisu on pidemmässä käytössä, verrattaessa esimerkiksi Cherryihin.


Yksi sivuvaikutus valitulla kytkimellä on. Toimistollamme käytetään enimmäkseen mikrokytkimillä varustettuja näppäimistöjä ja kaikki ovat jo niin tottuneita niiden naksutukseen, ettei kliksunta kenenkään työrauhaa häiritse. Ornatan kytkimissä on kuitenkin jotenkin juuri sopivan ikävällä äänentaajuudella oleva naksahdus, josta useampikin kollega tuli huomauttamaan.

Razerin Synapse-ohjelmisto ei ole viime aikoina juuri muuttunut, mutta eipä sen tarvitsekaan. Valoefektit ja värivalinnat, sekä näppäinten profiilit, ohjelmoinnit ja makrot onnistuvat edelleen ilman sen suurempia ihmettelyjä.


Jos mikrokytkimet eivät ole aivan must, on Ornata laadukkaan oloinen ja tuntuinen kapistus, jonka hintalappua itse asiassa hieman hämmästyinkin - pelinäppiksissä se alkaa olla jo edullisemmasta päästä. Toisaalta jollekin satasen hinta saattaa tuntua aivan liian suureltakin, jos vastineeksi ei saa ehtaa mikronaksua. Ornata näyttää tyylikkäältä ja toimii kirjoitustyöläisenkin työkaluna vallan moitteetta. Minä pidän.Lisätiedot: Razerzone
Hintaluokka: 100 euroa

V2.fi | Manu Pärssinen
< Videohaastattelussa ... Pelisohva 8: Midwint... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova