Tuorein sisältö

V2.fi testasi: SteelSeries Sensei 310

Manu Pärssinen

23.08.2017 klo 20.30 | Luettu: 3397 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tarkasti liikkuva hiiri kohtuuhintaan
Uusittu SteelSeriesin Sensei 310 -hiiri miellytti minua jo ennen kuin olin saanut sen kytkettyä tietokoneeseen. Sen kohtuullisen matala profiili on oikean suuntainen omalle hiirikouralleni, reunojen silikonipinnat tuntuivat mukavilta ja Sensei liukui hiirimatollani jopa liukkaammin kuin pitkään työkalunani toiminut Razer Diamondback. SteelSeries järjesti myös pienen puhelinhaastattelun firman hiiri-ja näppispuolen johtajan Jason Christianin kanssa ja sen perusteella odotukset hiiren ominaisuuksista nousivat entistä korkeammalle.


Christian nimittäin kertoi, että hiiren kanssa ei ole lähdetty tavoittelemaan CPI-ennätyksiä, vaan sen suunnittelussa on ollut takana erilainen filosofia. Ensinnäkin Pixartin kanssa on eksklusiivisessa yhteistyössä kehitetty TrueMove3-sensori, joka lupaa matalaa latenssia sekä yhden-suhde-yhteen liikkeenseurausta alle 3500 CPI:n tarkkuuksissa - eli käytettäessä ei koe keinotekoista lagia, kiihdytyksiä tai hidastuksia. Sitä suuremmissa määrissä (12 000 CPI:hin asti) käyttöön taas tulee liikkeenseurauksen värinää (jitter) poistava ominaisuus. Hiiren painikkeista on vastuussa Omron - niiden luvataan kestävän 50 miljoonaa klikkausta - joten osaamista on haettu monen firman yhteistyöllä.

Sekä vasempaan että oikeaan kouraan sopiva, 92 grammaa painava Sensei tuntuu testijakson perusteella täyttävän lupauksensa. Siinä on hieman “perushiiren” fiilistä, mikä voi johtua kohtuullisesta hintalapusta (noin 70 euroa), mutta kaikesta eteensä tulleesta se suoriutui mainiosti. Headshottien harrastajat arvostavat varmasti värinänpoistoa pienissä tarkoissa liikkeissä, eikä perheen Overwatch-suurkuluttajaltakaan tullut negatiivisia kommentteja muutaman päivän testirundin jälkeen.


Budjetin kiristys näkyy ehkä ainakin siinä, että hiiren johto on kumipäällysteistä, hieman halvan oloista piuhaa ja siinä, että CPI-asetuksia ei ole tallennettavissa kuin kaksi. Muut pintamateriaalit ovat kuitenkin erinomaisen tuntuisia. Kaiken kaikkiaan Senseistä löytyy kahdeksan ohjelmoitavaa painiketta ja tietenkin - arvaatte jo varmaan - ohjelmoitavat RGB-valot logoon ja rullaan. Sekä tarkkuutta että valoja on simppeli säätää SteelSeriesin ohjelmistolla.

Jos olisin vasenkätinen MOBA- tai FPS-e-sportsaaja, jonka lompakko ei ole vielä palkintorahoista täyttynyt, antaisin Senseille viisi tähteä ja juoksisin kauppaan. Pientä viilattavaa on ehkä ergonomisuudessa ja Senseillä onkin ominaisuuksiltaan lähes identtinen kaksoisveli Rival 310, joka menettää vasurivaltin, mutta on hieman käteensopivammin muotoiltu - vaikkei Senseikään missään tapauksessa ikävän muotoinen ole. Hinta-laatu-suhde siinä on neljän tähden arvoisesti kohdillaan.Hintaluokka: 70 euroa
Lisätietoa: SteelSeries

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: Human ... Pelataanpa: Sabrina ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Lersu

28.01.2018 klo 05.17

Joko tämä rotta on saanut oikean rullan, vai vieläkö mennään samoilla halvoilla komponenteilla ja rullaillaan joka neljäs kerta väärään suuntaan? Olen kerennyt jo kaksi vanhemman mallin senseitä maksaa ja molemmissa sama vika, hiiri muuten loistava mutta rulla tekee mitä tykkää. On kyllä eri mukava kapine muunmuassa ARMA:a pelatessa...
lainaa

Kirjoita kommentti


394


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova