Tuorein sisältö

GURU 07-pelitapahtuma

Manu Pärssinen

31.05.2007 klo 22.22 | Luettu: 2864 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pikatentissä pääjärjestäjä
Lahdessa järjestetään 16.-17. ensi kuuta GURU 07 -tapahtuma, joka kattaa pelaamista monelta kantilta. Sibeliustalossa on saman viikonlopun aikana sekä pelimessut, LAN-pelitapahtuma että Juhlafanatic -miniatyyriturnaus.

Pelimessuosastolla on kävijöiden testattavana uudet konsolit peleineen ja Xbox 360 Game With Fameen voi haastaa mm. tapahtumaa juontavan Jaana Pelkosen. Pääosin tapahtuman ohjelma ja sisältö yleensäkin on suunnattu nuorille 12-25 vuotiaille. Vanhemmat voivat tutustua muuhun viihde-elektroniikkaan ns. unelmaolohuoneissa.

LAN-tapahtuma on jaettu kahteen kerrokseen, joista alemmassa meno on vapaampaa ja musiikki soi. Yläkerta taas on varattu klaanien pelitantereeksi, eikä ylimääräistä meteliä pidetä. Counter-Strike, Call of Duty 2 ja World of Warcraft -kilpailuiden palkintojen yhteisarvo on yli 10 000 euroa.

Juhlafanatic -turnaus sisältää kaikkiaan viisi miniatyyriturnausta. Valittavana on joko Warhammer 40.000, Warhammer 40.000 Youngblood, Warhammer Fantasy Battle, Lord of the Rings tai Epic 40.000 miniatyyripelit. Perinteisen miniatyyriturnaamisen lisäksi Lahti Fanaticissa järjestetään tällä kertaa myös lautapeli- ja Magic the Gathering turnaukset.

Guruilun juuret


Tapahtuman sivuilta osoitteessa www.guru07.org selviää myös kaikenlaista oheisohjelmaa. V2.fi ehti kysymään muutaman kysymyksen tapahtuman pääjärjestäjältä Markus Hänniseltä, joka tunnetaan myös nimellä McH.

- "Ajatus tapahtuman järjestämiseen lähti joskus 2001 tai 2002 jolloin järjestimme Lanzor-nimisiä LAN-tapahtumia. Olin joskus roudauskeikalla Sibeliustalolla ja ystäväni Mika Kavasvuon kanssa jutusteltiin pelaamisesta ja laneista. Siinä sitten alettiin miettimään että "hei, voisi järjestää lanit Sibeliustalolla", ja sitten asiaa alettiin hiljalleen kypsyttämään. No, eteen tuli intti ja talon rakentaminen jotka veivät muutaman vuoden tuosta välistä. Nyt kun talo alkaa olla valmis niin on taas aikaa harrastuksille", kertoo Markus Guru07:n ensiaskelista.

Ensin suunnitelmissa oli pelkät lanit kolmessa salissa. Sitten syntyi ajatus konsolirivistä pelikäyttöön seinustalle ja sitä rataa tapahtuma vain jatkoi kasvuaan. Miksi sitten kannattaa käydä Lahdessa kyseisenä viikonloppuna? Mikä on tapahtuman vetonaula?

- "Jaana Pelkonen", vastaa McH nauraen ja jatkaa: "Jos nyt ihan tosissaan sanotaan niin kyllä mä sanoisin että se on meidän teema, pelaaminen. Pelaa mitä pelaat, GURU 07 sopii kaikille."

Kiireinen pääjärjestäjä lupaa itsekin olla mahdollisimman paljon ainakin Nintendo Wii- ja lautapelihuoneissa, kunhan muilta töiltään ehtii.

v2.fi lähettää toimittajan paikan päälle raportoimaan Lahden meiningistä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Jarkon Demoputka X... Tähti- ja katupölyä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova