Tuorein sisältö

Pelataanpa: Kuusnepan kääntöpuoli

Mikko Heinonen

15.10.2017 klo 20.30 | Luettu: 6840 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Tasavallan tohellukset


Selaillessani Zzap!-lehden vuonna 2002 tehtyä uusintapainosta osui silmääni siinä oleva lista "Commodore 64:n huonoimmista peleistä". Nämä ovat tunnetusti aina subjektiivisia mielipiteitä, mutta kieltämättä melkoista silkkoa listalle oli päätynyt - eipä siis muuta kuin pelaamaan.Pelit:Enduro Racer, Robobolt, Highlander, Double Dragon, Bob Winner, Street Fighter II

Saisiko olla lisääkin retroa, ihan paperimuodossa? Käy tutustumassa projektiin: https://mesenaatti.me/retrorewind

V2.fi | Mikko Heinonen
< Pelataanpa: MSX, osa... Pelisohva S2E7: Hess... >

Keskustelut (8 viestiä)

Hyrava

15.10.2017 klo 23.03 2 tykkää tästä

Skate Rock ei ole ollenkaan huono peli kunhan oppii kontrollit. Niitä muistaakseni pystyi jopa säätämään alkuruudussa joten lauta ei pyöri ihan niin holtittomasti. Tuota tuli joskus aikanaan pelattua melkoisen paljon.

Muut videon pelit ovat kyllä melkoista shittiä. Niin, ja Bob Winnerissä taistelumoodiin pääsee välilyöntinäppäimellä, sen jälkeen pelissä on edes jotain tolkkua.
lainaa
nfbrgfigosh

16.10.2017 klo 00.23 1 tykkää tästä

Mikon pitää ottaa vähän tunteja AVGN:ltä, Angry Joelta ja näiltä jos meinaa enemmänkin raivostella roskapelejä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.10.2017 klo 00.27 2 tykkää tästä

nfbrgfigosh kirjoitti:
Mikon pitää ottaa vähän tunteja AVGN:ltä, Angry Joelta ja näiltä jos meinaa enemmänkin raivostella roskapelejä.


Se on niin nähty ja tehty. Alkuperäinen roskaraivoaja on Seanbaby, sitä paitsi.
lainaa
Kille

16.10.2017 klo 22.20

Kaksi videon peleistä oli aikoinaan eräänlaisia käännekohtia pikku-Killelle. Double Dragon: rakastuin samantien. "Tämmöisiäkö pelit ovat Amigalla!" kysyin mielessäni ja aivoni nyrjähtivät. Tämä peli sai syystä tai toisesta vertaamaan siitä hetkestä asti C64-pelejä Amiga-versioihin, mikä nyt ihan selvällä suomenkielellä tarkoitti sitä, että jatkossa kaikki C64-kama oli kokeilematta shaibaa.

Vastaavasti Street Fighter II oli Amigalla suorastaan mälsä kokemus. Peliä odotettiin kuumeisesti ja SNES-versiota hehkuttivat paikallisen Infon myyjät aina pelilehtiä myöden. SNESsiä ei koskaan tullut, koska SEGA, mutta Amigalla kerkesin ottamaan snadit ensiraapaisut. Ei vakuuttanut.

Peli tuli muistaakseni viidellä levyllä, mikä on jokaiselle sen ajan katutappelijalle varmasti selvää, että ilman lisälevyasemaa kokemus on hippasen erillainen kuin konsoliserkullaan. Silloin raapusteltiin vihkoon mikä taistelija milläkin levyllä oli, jos peliä pelasi kaverin kanssa vastakkain. "Viisi matsi näin, niin vaihdetaan ukkoja, sekä levyä!" Se oli aikamoinen jarru kokemukseen, vaikka pelistä oli pakko pitää vioistaan huolimatta: maksoihan se melkein 400 markkaa paikallisessa peliliikkeessä, eikä sitä meinannut saada mistään pitkään aikaa julkaisusta.

Silloin oli tietysti näitä monilevylillisä pelejä, kuten Monkey Island 2 ja tämän vakuuttava 11 levyn suora, mutta odotin SF2:lta vähän enemmän, kun pelaaminenkin oli huomattavasti nopeatempoisempaa kuin rauhassa etenevä seikkailu. Mortal Kombat yksikin oli vain yhdellä levyllä, mikä oli pirun kiva peli. Kakkososa siitäkin tietysti pilasi pelaamista kahdella levyllään, mutta kyllä senkin vielä kesti. Viisi levyä tappelupeliin oli kuitenkin taas se hetki, kun aloin haluamaan seuraavaksi vehkeeksi konsoli. Eräänlainen rise & fall of Amiga meikäläiselle siis.

Offtopicista sen verran poies, että en olisi kyllä todellakaan kestänyt kumpaakaan edellämainituista beat'em upeista C64:llä. Toivottavasti Amiga-kirjastosta myös samanlainen video tulevaisuudessa! Kiitos Mikko tästä.
lainaa
Raaseri

18.10.2017 klo 01.07

Ihan ei mennyt putkeen toi Enduro Racerin pelaaminen... Mikä tahansa peli on huono jos sitä ei osaa pelata :) Itse pidin kyseistä peliä ihan viihdyttävänä.

PS. Hypyt pitäisi ottaa joikkaria taakse vetämällä.
lainaa
GabeWalker

Rekisteröitynyt 08.05.2017

18.10.2017 klo 03.26

Toi motskaripeli näytti ja kuulosti hyvältä, pyöri vain vähän hitaasti. Mutta hei, missä on vertailu nessin ja c-64:n Winter Gamesien välillä, kun siinä yhdessä videossa pelattiinkin Green Barettia ja Bubble Booblea? Et voisi olla kiva, jos tulisi lisää vertailuja eri pelien versioista eri alustoilla, koska niitä on hauska katsoa.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

21.10.2017 klo 10.27

Hyrava kirjoitti:
Skate Rock ei ole ollenkaan huono peli kunhan oppii kontrollit. Niitä muistaakseni pystyi jopa säätämään alkuruudussa joten lauta ei pyöri ihan niin holtittomasti. Tuota tuli joskus aikanaan pelattua melkoisen paljon.


Skate Rockia tuli täälläkin pelattua melko paljon, muistaakseni tosiaan oli ihan jees.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.10.2017 klo 19.39

GabeWalker kirjoitti:
Mutta hei, missä on vertailu nessin ja c-64:n Winter Gamesien välillä, kun siinä yhdessä videossa pelattiinkin Green Barettia ja Bubble Booblea? Et voisi olla kiva, jos tulisi lisää vertailuja eri pelien versioista eri alustoilla, koska niitä on hauska katsoa.


Siinähän kävi niin, että se Winter Games -levy ei sisältänytkään Winter Gamesia, joten jäi muhimaan. Ehkä kaivan sen Everdrivellä vielä joskus esiin.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova