Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Acer Predator Galea 500

Manu Pärssinen

07.03.2018 klo 18.43 | Luettu: 2640 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kuuntele pelejä vaikka pää kenossa
En ole tottunut näkemään tai kuulemaan Aceria kuulokevalmistajana ja käsittääkseni ainakin jotkin aiemmat Predator-kuulokkeet ovat olleet SteelSeriesin tekoa. Galea 500:t ovat ilmeisesti eri maata. Ne saapuvat massiivisessa, upeasti koristellussa paketissa, joka saa scifi-maisemineen kenen tahansa pelaajan silmät vilkkumaan. Eikä massiivisuus jää pakettiin,sillä kuulokkeetkaan eivät koollaan ujostele. Päähän laitettassa ne ovat rakenteeltaan kuitenkin mukavan keveät - tosin samalla tuntuu, etteivät ne istu korvilla kovin tukevasti, vaan voisivat heilahtaa lattialle vähän isommasta nyökyttelystä.


Windows 10 tunnisti kuulokkeet välittömästi, otin kuulokkeet pois korvilta välittömästi - osittain, koska äänentaso oli aika korkealla, osittain siksi, että äänimaailma tuntui olevan 80-prosenttisesti diskanttia. Tämä ei ollut kuitenkaan lopullinen totuus ja vaikka diskanttipuoli tuntuukin olevan toistossa etusijalla, löytyy Galea 500:n toistosta myös bassopuolta. Kuulokkeiden johdosta löytyy kerrankin laadukkaan oloinen (yleensä nämä on tehty Kinder-lelujen kierrätetystä muovista), mutta myös aika kookas kaukosäädin, josta löytyy kolme taajuuskorjainasetusta: Music, Movie ja Sport, sekä kytkin 3D Soundscape -tehosteelle, äänenvoimakkuuden säätö, kalibrointipainike ja mikrofonin mykistys. Music-asetuksella työpäivän taustamusaa kuuntelikin jo jossain määrin mieluummin, mutta Sport-asetus jäi mysteeriksi. Kuka ottaisi näin kookkaat ja päässä hontelon tuntuiset kuulokkeet juoksulenkille, varsinkin kun liittimenä on vain USB?

Tummempi bassopää on aika lailla kateissa jokaisella asetuksella, mutta keskiäänet ovat varsin napakoita ja selkeitä sekä yläpää kirkas. Olisin kuitenkin odottanut Movie-asetuksen boostaavan alapäätä reilusti ja etsin jopa softaa, jolla asioihin olisi voinut vaikuttaa. Sitä en kuitenkaan löytänyt, ainakaan Acerin sivuilta. Jos luurit unohtuvat päähän ilman musiikkia, niistä kuuluu melko selvä kohina ja satunnainen vinkuva ääni. Kokonaisuutena Galeoiden äänimaailma on siis selkeä, mutta paikoitellen kapean oloinen, eikä näitä musiikin suurkuluttajille voi suositella. Suunnittelupöydällä onkin varmasti menty peli-chattailijat etunenässä.


Kaukosäädin jää roikkumaan vasemman kyljen kohdalle ja aina välillä tuli kyynärpäätä vahingossa liikautettua niin, että isokokoinen 3d-tilanappi otti painalluksen vastaan ja kytki tilan päälle (tai vastaavasti pois, jos sitä oli tarkoitus käyttää). Näin tapahtui jo ensimmäisen kuuntelutunnin aikana useita kertoja, ensimmäisen päivän aikana ärsyttävyyteen asti. Nappi tekee myös kuulokkeiden muutenkin tukevasta piuhasta melkoisen raskaan, vaikka itse luurit päässä eivät painavilta tunnukaan. Toki pompulan voi kiinnittää takaklipsullaan vaikka paidan helmaan, mutta sekään ei poista kaikkia ongelmia, vaan lyhyehkön paksun piuhan kanssa toimiessa päinvastoin lisää niitä.

3D Soundscape se onkin aika jännä viritys. Ilmeisesti kuulokkeissa on jonkinlainen liikkeentunnistin, sillä äänikuva muuttuu pään asennon mukaan. Kuunteluelämys aloitetaan painamalla kalibrointipainiketta, jolloin kuulokkeet tietävät kuuntelijan olevan ‘normaaliasennossa’, eli vaikkapa musiikkia kuunnellessa kaiuttimien edessä, niiden välissä. Kun tämän jälkeen päätä kääntää vaikka vasemmalle päin, virtuaalikaiuttimet jäävät oikealle korvalle, eli pysyvät ääniympäristössä paikallaan. Hämmentävä, mutta jännä elämys, joka uskon pääsevän ainakin jonkin verran oikeuksiinsa räiskinnöissä, kun äänihavainnot auttavat vihollisten tavoittelussa ja pitävät pelaajan maailman keskiössä äänien pyöriessä ympärillä.


Komea laatikko ja Soundscape jäävät kuitenkin aika lailla ainoiksi Acerin eduksi siinä pelikuulokkeiden lumivyöryssä, joka kuluttajaa elektroniikkaliikkeissä kohtaa. 150 euron hintaluokassa parin kympin heitolla on tarjokkaita lähes kaikilta kilpailijoilta ja kun luurit ovat muilta osin keskitasoa, eivät ne välttämättä monen mukaan lähde. Kummallista on myös se, että Acerin sivuilla niiden hinnaksi on merkitty 300 dollaria, kun suomalaisissa verkkokaupoissa hinta on yllä mainittu 150 euroa. Kyllä Acerin tarvitsee nyt yrittää vielä uudelleen.Acer Predator Galea 500

Hintaluokka: 150 euroa
Lisätietoa: Acer

V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataanpa: Sega pel... Pelataanpa: MSX2 - S... >

Keskustelut (1 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

11.03.2018 klo 14.11

Olisi tota 3D Soundscapea toki voinut ihan testatakin niissä räiskinnöissä, pelikuulokkeet kun ilmeisesti on kuitenkin kyseessä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova