Tuorein sisältö

Peliaiheista välipäiväpureskeltavaa

Mikko Heinonen

30.12.2008 klo 10.55 | Luettu: 4745 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Linkkejä luettavaksi
Joulu on takana, uuden vuoden raketteja ei saa vielä ampua. Lahjapelit on pelattu läpi. Tylsyys uhkaa. Mikä siis neuvoksi? No, internet tietenkin, ja sen tuhannet ja taas tuhannet peliaiheiset sivustot. Olemme keränneet tähän muutamia, joista itsellemme on ollut vuosien mittaan erityistä iloa, ja jotka eivät ehkä ole aivan kaikkien tiedossa kuten Penny Arcade ja Zero Punctuation.

Seanbaby

http://www.seanbaby.com/egm/index.html
http://www.seanbaby.com/nes.htm

Kauan ennen Angry Video Game Nerdiä oli Seanbaby, oikeasti vihainen nörtti, jolle AVGN on velkaa enemmän kuin vähän. Hän kirjoitteli aikanaan myös Electronic Gaming Monthly -lehteen arvosteluita roskapeleistä. Omilla sivustoillaan miekkonen esittelee sensuroimattomat ja kommentoidut versiot artikkeleistaan, jotka ovat täynnä huikeaa verbaaliakrobatiaa. Pakkolukemista 80-luvulla eläneille ja englannin kielen ystäville.

I didn't think you could make something worse that was already two hopping kids with their clothes on backwards. These people could have made a game about ass cancer worse than the original.

Acts of Gord

http://www.actsofgord.com

Gord piti taannoin Kanadassa melko omintakeista videopelikauppaa. Hänen toimistaan saivat osansa niin myymälävarkaat, vuokrapelinsä palauttamatta jättäneet asiakkaat kuin muuten vain raivostuttavat tapaukset. Sanan säilä heiluu tiiviisti. Tositapahtumiin perustuen Gordin teot on koottu verkkokirjamuotoon, ja jonkinlainen sarjakuvakin kertomuksista on tekeillä.

"I would be Gord from Gamer's Edge. You just phoned me a few minutes ago. And now, my life is complete. Good day."

Matkailua Pelialalla

http://peliala.wordpress.com

Nettisarjakuva täysin kuvitteellisesta suomalaisesta pikkufirmasta, joka tehtailee pelejä. Päivittyy varsin satunnaisesti, mutta osa ruuduista sisältää terävää satiiria pelialan todellisuudesta verrattuna kuvitelmiin.

Pelin koodaaminen tiimissä taas on kuin yrittäisi sammuttaa palavaa laivaa joka on täynnä pyromaaneja - umpisolmuun köytettynä.

GamOvr

http://gamovr.mx981.com/

Enemmänkin katseltavaa kuin luettavaa. GamOvr kerää peliaiheisia kuvia ja lainauksia pitkin internetiä.

Starcade

http://www.starcade.tv/starcade/episodes.asp

Starcade oli television ensimmäinen - ja likimain ainoa - ohjelma, jossa pelattiin kilpaa peliautomaateilla. Kokonaisten jaksojen julkaiseminen ilmaiseksi netissä on massiivinen kulttuuriteko: vanhat kolikkopelit, 80-luvun vaate- ja hiusmuoti ja metallinpaljastimien kaltaiset palkinnot luovat äärimmäisen retronostalgiafiiliksen!

Girls of C64

http://girls.c64.org/

Ennenkin osattiin olla pikkutuhmia, kuten artikkelissamme kerroimme. Girls of C64 esittelee ihonvärisiä 8-bittipikseleitä. Ei perheen pienimmille!

Madrigal's Handheld Simulators

http://www.madrigaldesign.it/sim/news.php

Kaikenlaisia emulaattoreita eri laitteille on netti puolillaan, mutta nämä Madrigalin tuotokset puolustavat yhä paikkaansa. Mies on väsännyt Windowsissa toimivia versioita Nintendon, VTechin ja muiden valmistajien klassisista elektroniikkapeleistä.

Onko sinulla muita vastaavia sivustohelmiä? Kerro niistä meille - ja muille - kommenteissa!


V2.fi | Mikko Heinonen
< Pelivuosi 2008... Edmund McMillenin ma... >

Keskustelut (1 viestiä)

Nahkis

30.12.2008 klo 11.24

Anthony ja Ashly Burch, veli ja sisko, yhdistivät voimansa ja tuloksena on mainioita peliaiheisia videoita
http://www.youtube.com/user/HeyAshWhatchaPlayin

Goopymartin hassuja piirroksia
http://www.flickr.com/photos/goopymart/

Mikä meni pelin kehityksessä oikein? Mikä väärin? - Eri pelien jälkikirjoituksia
http://www.gamasutra.com/php-bin/article_display.php?cate
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova