Tuorein sisältö

Pelivuosi 2008

Toimitus

26.12.2008 klo 11.29 | Luettu: 18643 kertaa | Teksti: Toimitus

V2.fi:n toimitus muistelee
Mikko Heinonen


Vuoden pelejä on itselleni kaksi: Grand Theft Auto IV ja Rock Band. Kumpikaan ei niinkään luo mitään häkellyttävän uutta kuin yhdistelee olemassa olevia elementtejä mainiosti. Grand Theft Auto IV vie sarjaa yhä enemmän siihen suuntaan, joka itseäni kiinnostaa - dialogiltaan vahvaan kertomukseen, jota reipas toiminta rytmittää. Vaikka peli ei toki olekaan teknisesti aivan täydellinen, on sen elävä Liberty City uskomaton saavutus mallintamisen saralla.

Rock Band taas teki sen, mitä moni jo odotti - niputti kitaran, laulun ja rummut yhteen peliin. Lopputuloksena on bilepelien aatelia, eikä vähiten siksi, että peli on tehty rakkaudesta musiikkiin, ei uudempien Guitar Herojen tyyliin rakkaudesta muovinappien hakkaamiseen. Biisit ovat hauskoja soittaa ja niihin palaa sellainenkin, joka ei ole syntynyt nuottiteline kädessään (eli minä). Uskomaton ja jatkuvasti päivittyvä, ladattava biisivalikoima kruunaa kakun.

Matti Lintula


GTA IV:n mainitsematta jättäminen vuoden 2008 pelitarjontaa tarkasteltaessa on mahdotonta, mutta uskokaa tai älkää, tänä vuonna ilmestyi paljon muitakin loistavia pelejä. Autopeleistä maininnan ansaitsevat Race Driver GRID loistavalla vauriomallinnuksellaan, joka kerrankin konsolipelissä sakottaa törttöilystä pelkkien pintanaarmujen sijaan oikean maailman tapaan jopa keskeytyksellä. PC:llä vuoden autopelitapaus oli SimBinin GTR Evolution, jonka riittävän realistinen ajomalli on säädettävissä sopivaksi niin amatööreille kuin ratti kädessä syntyneillekin.

Toimintapelipuolella Gears of War 2 täytti odotetusti odotukset ja Dead Space tarjosi hyytävää kauhua täysin uuden pelimaailman voimin. Jatko-osien jyllätessä uudet tai edes raikkaalla otteella kierrätetyt vanhat ideat ovat enemmän kuin tervetulleita. Nyrkkeily on vanha idea, mutta EA:n FaceBreaker onnistui alittamaan riman niin monella tavalla, ettei sen uudetkaan ideat peliä pelasta vuoden tökeröimmän tuotoksen arvonimeltä. Ehdottomasti piristävin kierrätysteos vuonna 2008 oli puolestaan Xbox Live Arcadessa julkaistu Castle Crashers, joka teki kaiken sivuttain vierivän taistelupelin asiat oikein ja silmiähivelevän kauniisti. CC:n voisi sanoa olevan suorastaan genrensä päätöslause. Kyseinen peli onkin helppo nimetä hinta-laatusuhteeltaan koko vuoden vaikuttavimmaksi kokonaisuudeksi.

Timo Koskinen


War. War never changes. Vuoden kiistatta vetovoimaisin peli oli minulle Fallout 3. Vaikka monen Fallout-veteraanin ennakko-odotukset olivat äärimmäisen kriittisiä, Bethesdan Fallout-debyytti onnistui upottamaan pelaajan ydinsodan jälkeisen maailman synkkään todellisuuteen tavalla, jota ainakaan minä en ole kovin usein kokenut. Autiomaan saaga meni luihin ja ytimiin, ja vielä pääjuonen päätyttyä palasin aiempaan tallennukseen päästäkseni jatkamaan postapokalyptisen maailman suurta kertomusta. Fallout 3 ei ole missään nimessä vailla lapsuksia, mutta kokonaisuutena se on yksi niistä harvoista tapauksista, jotka saavat uskomaan pelitaiteen parempaan tulevaisuuteen.

Mikään muu peli tänä vuonna ei vaikuttanut samalla tavalla. GTA IV:n upea hiekkalaatikko ja aiemmista osista huomattavasti kehittyneet henkilöhahmot ja käsikirjoitus kiinnostivat aluksi, mutta parasta ennen –päivämääränsä ylittänyt tehtäväsuunnittelu laski pitemmän päälle tämän sinänsä hienon pelin kokonaisarvoa. Vuoden ankein mahalasku oli Spore, jota en rehellisesti jaksanut puoltatoista tuntia pitempään. Flash-pelinä alkulimavaihe olisi ollut ihan viehko, mutta mitä tapahtui kaikille Will Wrightin visioille?

Pasi Piispa


Pelivuodelle tyypilliseen ja arvostelijalle kiusalliseen tapaan enin osa mielenkiintoisista pelijulkaisuista tapahtuu joulun kynnyksellä. Erityisesti pohdittaessa vuoden merkkitapauksia ongelmaksi muodostuu usein se, että alkuvuoden "ihan hyvät, vaan ei ehdottomat" pelit on jo autuaasti ehtinyt unohtaa, ja niistä oikeasti mielenkiintoisista loppuvuoden peleistä ei ole ehtinyt kunnolla tutustua kuin muutamaan.

Viime aikojen isoista nimistä itselleni oikeastaan vain GTA IV on tullut edes jossain määrin tutuksi, mutta se vähä on sitten vakuuttanut senkin edestä. Fallout 3, se todellinen oma messiaspelini tälle vuodelle, taas odottaa edelleen kaupan hyllyssä aikaa parempaa, eikä aika ainakaan tunnu odotuksia laskevan. Suuret riemunkiljahdukset ovat siis ihan omien kiireiden vuoksi jääneet toistaiseksi vähiin, mutta hyvänä puolena voi ehkä pitää sitä, että suuria pettymyksiäkään ei ole tullut vastaan kuin muutama.

Star Wars: The Force Unleashed esimerkiksi ei varsinaisesti ollut huono yritys, mutta odotukset olivat demon ja ennakkotietojen perusteella kyllä melko lailla korkeammalla. Yleisellä tasolla kuluvan vuoden enin turhautuminen taas kohdistuu Wiin pelivalikoimaan, joka käsittämättömän kovista laitteiden myyntiluvuista huolimatta on yhä Nintendon tuotteita lukuun ottamatta pääosin täyttä kuraa. Luulisi, että kehitys kannattaisi, kun homma kuitenkin hoituu muita konsoleita halvemmalla ja potentiaalisia ostajiakin riittää. Toivoa sopii, että tilanteeseen saadaan ensi vuoden aikana muutos.

Jari Tapani Peltonen


Minulla ei ole auktoriteettia kertoa, mikä on Vuoden peli omasta mielestäni, koska en ole pelannut puoliakaan peleistä, joita aion pelata.

Kategoriassa Uusi peli, joka hallitsi minua vuonna 2008 perintöprinsessoja ovat Mortal Kombat vs. DC Universe ja Fallout 3. Käytin enemmän aikaa näiden pelien kehityksen seuraamiseen, kuin niiden pelaamiseen. Kumpikaan peli ei ole pettymys, vaan kunnioitettava yritys tavoittaa loiston päivät, joita ei sinänsä tavoitettu. Kivaa oli kuitenkin.

Kategorian voittaa Wii Fit, joka voittaa myös kategorian Paras peli, joka ei ole peli. Sen ohella, että totesin puntarisurffauksen ihkuimmaksi kuntoilumuodoksi ikinä, Wii Fit myös innosti pelaamaan muita hikoiluttavia pelejä, koska tahdoin tehdä merkintöjä kuntokalenteriin. Wii Fit on tärkein nörttituote 2008 ja hiostavan hintansa väärti.

Kategorian Vuoden ohjelmalelu voittaa ehdottomasti Fable II. Leikki-ikäni venähti aikanaan ihan hieman vain, öh-kröh, ja Fable II sai katumaan, että vain hieman. Fable II on ikään kuin leikkitoveri, jolle pitää antaa yhtä paljon itsestään, kuin hän antaa sinulle. Fable II on jopa kyyneliin liikuttava rooliseikkailuelämys, mistä kiitos minulle.

Kategorian Vuoden peli, jota olen pelannut ja joka on peli voittaa hyvinkin selkeästi Braid. Braid houkuttelisi tasopomppujen ystävän mukaan jo tyylillä ja tunnelmalla. Kyseessä tietenkin on niin nerokas pulmapeli, että tunnelmallakin on tarkoitus: se pitää aivot viileinä. Ajan ja avaruuden vääristely on harvoin näin rentouttavaa.

Jarkko Rotstén


Vuosi 2008 oli varsin tasalaatuinen pelivuosi. En äkkiseltään muista pelanneeni mitään täydellisen surkeata ja epäonnistunutta ongelmajätettä. Silti piti oikein miettiä, mitä todellisia killereitä vuoden mittaan on vastaan tullut. Varsin suuri osa pelaamistani peleistä on ollut laadukkaita, mutta eivät ole syystä tai toisesta kolahtaneet isoa kovaa. Toisaalta joutilasta aikaa on ollut muutenkin tänä vuonna tavallista vähemmän. Ehkä juuri siksi olen suorittanut aiempaa tarkempaa valikointia, mihin arvokasta aikaani tuhlaan.

Grand Theft Auto IV sai vuoden peleistä osakseen ehdottomasti isoimman siivun työ-, opiskelu- ja vapaa-ajastani. Kyseistä julkaisua tulee edelleen pelattua silloin tällöin, joten jotakin Rockstarin pojat ovat oikein tehneet. Singstar-sarjan biisikauppaan on syydetty vuoden mittaan vaimon kanssa pelimerkki jos toinenkin, eikä kyllästyminen ainakaan toistaiseksi ole nostanut päätään. On mahtavaa, että tarjolla on muutakin kuin pelkkää pintapoppia. Autopelirintamalla on ollut ihmeen hiljaista. Gran Turismo 5 Prologue ei jaksanut pitää otteessaan kovinkaan pitkään, joten viimevuotinen Forza 2 on saanut toimia kaasujalan syyhylääkkeenä.

Viime aikojen pelijulkaisuista Fallout 3 on ollut jotenkin outo tapaus. Vaikka kyseessä ei periaatteessa ole mikään maatajärisyttävä pelijulkaisu, on peliaikamittariin kertynyt kummasti jo ainakin 25 tuntia, vaikka peli ei ole hyllyssä ollut kuin pari viikkoa. En ole varmaan mihinkään peliin kyllästynyt nopeammin kuin LittleBigPlanetiin. Olkoonkin ladattavissa vaikka tsiljoona kenttää, jos itse pelaaminen on ärsyttävän epävarmaa ja kankeaa, ei meikäläistä saa syttymään. Metal Gear Solid -sarjan uusin tulokas ei edelleenkään onnistunut vangitsemaan huomiotani. Ehkä tätä kutsutaan pelimaun jalostumiseksi. Ei sitä jaksa enää innostua jokaisesta pelistä samaan tapaan kuin lapsena aikoinaan.

Manu Pärssinen


V2.fi:n pyörähtäessä yhä nopeampaan vauhtiin, on käsieni kautta kulkenut niin monia pelejä, että piti oikein kunnolla istua miettimään, mistä sitä onkaan tullut tänä vuonna innostuttua. Vaikka jättimäisiä hittipelejä on ilmestynyt montakin, mieleenpainuvimpia kokemuksia on löytynyt enemmän pienemmän kaliiberin peleistä: Zack & Wiki, Braid, Boom Blox, de Blob ja minut armottomasti koukuttanut Trackmania. Myös Sega Superstars Tennis sai minut lumoihinsa pitkäksi aikaa ja samasta suunnasta ponnistava Rez HD Live Arcadessa lämmitti mieltä.

Niin sanotuista "isoista" ehdottomasti ykkösekseni nousee Rock Band, koska rummut ovat olleet minulle aina tykimpi juttu kuin kitara. Grand Theft Auto IV viehätti enemmän moninpelinä, Falloutiin en ole vieläkään ehtinyt syventyä, Mirror's Edge oli nopeasti ohi ja Spore kyllästytti viikon jälkeen. LittleBigPlanetin suuntaan kumarran syvään, mutta nopeasti sekin on jäänyt hyllyn syövereihin. Loppuvuoden adrenaliinitujauksen takasi Left4Dead.

Ihan viime metreillä pelilistalleni ovat rynnistäneet Burnout Paradise ja World of Goo, joita on tullut nautiskeltua joulusuklaiden kera. Molemmista niistä huokuu intohimo pelin tekemiseen ja pelaajan viihdyttämiseen sekä haastamiseen, vaikka ovatkin aivan eri ympäristöistä kotoisin.

---

Alla listattuna vielä tänä vuonna V2.fi:ssä arvostellut pelit arvosanajärjestyksessä, jotta voitte itsekin muistella, mitä vuosi 2008 toi tullessaan.

Grand Theft Auto IV (Xbox 360) 98
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (Playstation 3) 96
LittleBigPlanet (Playstation 3) 95
Dead Space (Xbox 360) 94
Gears of War 2 (Xbox 360) 93
GTR Evolution (Tietokonepelit) 93
Boom Blox (Nintendo Wii) 93
Korg DS-10 Synthesizer (Nintendo DS) 92
Super Smash Bros. Brawl (Nintendo Wii) 92
Race Driver GRID (Xbox 360) 92
Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure (Nintendo Wii) 92
Uncharted: Drake's Fortune (Playstation 3) 92


Battlefield: Bad Company (Playstation 3) 91
Advance Wars: Dark Conflict (Nintendo DS) 91
Fallout 3 (Tietokonepelit) 90
Soul Calibur IV (Xbox 360) 90
Guitar Hero: Aerosmith (Xbox 360) 90
Wii Fit (Nintendo Wii) 90
Trackmania DS (Nintendo DS) 89
Pure (Playstation 3) 88
Singstar Vol. 2 (Playstation 3) 88
Trials 2 Second Edition (Tietokonepelit) 88
Gran Turismo 5 Prologue (Playstation 3) 88
Army of Two (Playstation 3) 88
Mortal Kombat vs. DC Universe (Xbox 360) 87
Saints Row 2 (Xbox 360) 87
Fifa 09 (Playstation 3) 87
Civilization Revolution (Playstation 3) 87
Enemy Territory: Quake Wars (Xbox 360) 87
Viking: Battle for Asgard (Xbox 360) 87
Tiger Woods PGA Tour 09 (Xbox 360) 86
Fable II (Xbox 360) 86
Trackmania United Forever (Tietokonepelit) 86
UEFA Euro 2008 (Xbox 360) 86
Geometry Wars: Galaxies (Nintendo Wii) 86
Call of Duty: World at War (Xbox 360) 85
Disaster: Day of Crisis (Nintendo Wii) 85
Top Spin 3 (Playstation 3) 85
Ninja Gaiden II (Xbox 360) 85
Mario Kart Wii (Nintendo Wii) 85
MotorStorm: Pacific Rift (Playstation 3) 84
Resistance 2 (Playstation 3) 84
NHL 09 (Xbox 360) 84
Crisis Core: Final Fantasy VII (Sony PSP) 84
Smash Court Tennis 3 (Xbox 360) 83
Alone in the Dark (Xbox 360) 83
The Sims Selviytymistarinat (Tietokonepelit) 83
UAZ Racing 4x4 (Tietokonepelit) 83
Lips (Xbox 360) 82
Brothers in Arms: Hell’s Highway (Xbox 360) 82
MySims Kingdom (Nintendo Wii) 82
Buzz! TV Visa (Playstation 3) 82
Far Cry 2 (Playstation 3) 81
WarioLand: The Shake Dimension (Nintendo Wii) 81
Dragon Ball Z: Burst Limit (Xbox 360) 81
Kung Fu Panda (Playstation 3) 81
Lost Odyssey (Xbox 360) 81
Need for Speed: Undercover (Playstation 3) 80
Xpand Rally Xtreme (Tietokonepelit) 80
Littlest Pet Shop (Nintendo Wii) 80
Too Human (Xbox 360) 80
Viva Piñata: Trouble in Paradise (Xbox 360) 80
Lego Indiana Jones: The Original Adventures (Xbox 360) 80
Battalion Wars 2 (Nintendo Wii) 80
Sega Superstars Tennis (Xbox 360) 80
Mirror's Edge (Playstation 3) 79
Infinite Undiscovery (Xbox 360) 79
NHL 2K9 (Playstation 3) 79
Spore (Tietokonepelit) 79
Guitar Hero On Tour (Nintendo DS) 79
Don King Presents: Prizefighter (Xbox 360) 79
Beijing 2008 (Playstation 3) 79
Dark Sector (Playstation 3) 78
Professor Layton and the Curious Village (Nintendo DS) 77
Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts (Xbox 360) 77
Space Invaders Extreme (Sony PSP) 77
Age of Empires 3: The Asian Dynasties (Tietokonepelit) 77
Star Wars: The Force Unleashed (Xbox 360) 76
Apollo Justice: Ace Attorney (Nintendo DS) 76
The Lost Crown: A Ghost-hunting Adventure (Tietokonepelit) 75
Euro Truck Simulator (Tietokonepelit) 75
Universe at War: Earth Assault (Xbox 360) 75
Folklore (Playstation 3) 75
Cabela's Big Game Hunter (Xbox 360) 74
FIFA Street 3 (Xbox 360) 74
CSI: Hard Evidence (Tietokonepelit) 74
Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli (Playstation 3) 73
Mercenaries 2: World in Flames (Playstation 3) 73
Lost Via Domus (Xbox 360) 73
Burnout Paradise (Playstation 3) 73
The Club (Tietokonepelit) 72
Dark Messiah of Might and Magic: Elements (Xbox 360) 71
King's Bounty: The Legend (Tietokonepelit) 70
Prince of Persia (Playstation 3) 70
Victorious Boxers Challenge (Nintendo Wii) 70
Scene It? Lights, Camera, Action (Xbox 360) 70
NBA Live 08 (Xbox 360) 70
SimCity Yhteiskunnat (Tietokonepelit) 69
Clive Barker's Jericho (Tietokonepelit) 68
Haze (Playstation 3) 67
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Playstation 3) 65
Nitrobike (Nintendo Wii) 65
Medal of Honor: Heroes 2 (Nintendo Wii) 65
Endless Ocean (Nintendo Wii) 65
Kingdom Under Fire: Circle of Doom (Xbox 360) 63
Magic Made Fun (Nintendo DS) 59
F.E.A.R. Files (Xbox 360) 59
Manhunt 2 (Playstation 2) 57
FaceBreaker (Xbox 360) 57
Conflict: Denied Ops (Tietokonepelit) 56
Donkey Kong Jet Race (Nintendo Wii) 54
Monster Jam (Nintendo Wii) 53
The Incredible Hulk (Tietokonepelit) 45
Iron Man (Playstation 3) 45
History Channel: Battle for the Pacific (Xbox 360) 45
Pokémon Battle Revolution (Nintendo Wii) 42

V2.fi | Toimitus
< Kolmen kastin seurap... Peliaiheista välipäi... >

Keskustelut (18 viestiä)

Miika_-

Rekisteröitynyt 30.10.2008

26.12.2008 klo 12.38

GTA4 :D vuoden 2008 suurin pettymys.
lainaa
Tane

Rekisteröitynyt 26.06.2007

26.12.2008 klo 12.44

Kyllä täytyy tähän sanoa että v2.fi on täydellisesti koukuttanut minut sivustolleen arvosteluillaan ja jutuillaan. Mahtava lista arvosteluja tulikin tänä vuonna ja toivottavasti myös ensi vuonna jatkuu sama meininki. Minä ainakin pysyn täällä.

Kiitos toimitukselle
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.12.2008 klo 13.07

Tane kirjoitti:
Kyllä täytyy tähän sanoa että v2.fi on täydellisesti koukuttanut minut sivustolleen arvosteluillaan ja jutuillaan. Mahtava lista arvosteluja tulikin tänä vuonna ja toivottavasti myös ensi vuonna jatkuu sama meininki. Minä ainakin pysyn täällä.
Kiitos toimitukselle


Kiitos Tanelle. Samaan tahtiin ja jos mahdollista aina parantaen pyritään ensi vuonnakin jatkamaan.
lainaa
RavenX

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.12.2008 klo 15.04

Muistakaapa myös foorumilla oleva Vuoden peli 2008 -aihe, jonne voi käydä kommentointia laajemminkin kertomassa tuntemuksiaan kuluneen vuoden pelitarjonnasta.

http://www.v2.fi/keskustelut/?mode=viewtopic&tid=1909
lainaa

26.12.2008 klo 15.05

kaikki x0 faniboikia
lainaa
RavenX

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.12.2008 klo 15.22

Jaa-a, viimeksi kun tarkistin, niin aika iso osa näistäkin peleistä on myös jollekkin muulle, tai pelkästään muulle alustalle kuin X0:lle. Mutta kait se oli jonkun tuokin kortti pakasta vedettävä.
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

26.12.2008 klo 16.21

Ja jos katsoo tuota parhaat arvosanat saaneiden listaa, niin aika tasaiseltahan se näyttää. Lisäksi joskus vaan on niin, että jollekin konsolille tulee vuoden kuluessa parempia pelejä kuin toiselle - pitäisikö sitten jonkinlaisen "tasa-arvon" nimissä väkisin tasata pistemääriä, ettei kenellekään tule paha mieli?
lainaa
prisoner

26.12.2008 klo 21.11

hö kirjoitti:
kaikki x0 faniboikia
ei kyllä siltä näytä sokee
lainaa
Bigtoop

Rekisteröitynyt 04.01.2008

26.12.2008 klo 22.53

Kukaan ei maininnut MGS:ää? Tai no mainitsi, muttei positiivisessa mielessä, olen yllättynyt.

Mukava artikkeli kyllä, vähän tietää mitä ostaa joulurahoillaan :)
lainaa
Wegetzu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 08.08.2008

27.12.2008 klo 01.15

Miika_- kirjoitti:
GTA4 :D vuoden 2008 suurin pettymys.


Agreed.

Muuten hyvältä näyttävä lista.
lainaa
Pipi

27.12.2008 klo 09.12

Burnout Paradise ihmiset, Burnout Paradise. Vuoden aliarvostetuin tekele. Ei tajua suomalaiset hyvän päälle. Jos olet eri mieltä niin gtfo, nao! Mutta Fallout 3 on kehunsa ansainnut.
lainaa
viihdettäjaxbotteja

27.12.2008 klo 18.05

Jarkko Rotsten = xbot

lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.12.2008 klo 22.35

viihdettäjaxbotteja kirjoitti:
Jarkko Rotsten = xbot


OMG! Haisenko myös?
lainaa
prisoner

28.12.2008 klo 11.39

musta fallout 3 oli aikamoinen yllätys luulin sen olevan ihan huono trailerin mukaan. mirrors edge oli ihan hyvä mutta aivan liian lyhyt.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

28.12.2008 klo 20.42

V2:n Top-3 peleistä MGS4:ää ei maininnut kukaan? ja LBP:n mainitsi kaksi tyyppiä, joista toinen haukkui sen tylsäksi:D Lisäksi Uncharted julkaistiin viimevuoden puolella.

Itselle yksi vuoden peleistä on kyllä pixeljunk:monsters/encore, joka on saanut ihan liian vähän huomiota. Aivan samperin viihdyttävä peli. GTA IV lunasti odotukset, kun ne eivät alunperin korkealla olleetkaan. LBP oli vuoden piristysruiske pelitarjonnassa, muttei kuitenkaan ole niin pitkäikäinen kun odotin. Valkyria Chronicles kuuluu myös niiden helmien joukkoon, jotka ovat saaneet osakseen liian vähän huomiota.
lainaa
ctrl-k

Moderaattori

Rekisteröitynyt 03.04.2007

28.12.2008 klo 23.36

Left 4 Deadille olisin antanut vielä maininnan, jos olisin ajoissa ehtinyt kokeilemaan. Todella viihdyttävä kavereiden kanssa.
lainaa
GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

29.12.2008 klo 13.02

Eniten olen samaa mieltä Timo Koskisen kanssa Fallout 3:n tiimoilta. Se oli itselleni ehdottomasti vuoden nautinnollisin pelikokemus.
MGS4 oli myös todella hieno, mutta sen pelasi (katsoi? heh, heh) melko nopeasti läpi ja sen jälkeen ei pelin ääreen tullut palattua enää uudelleen, joten se ei jäänyt yhtä voimmakkaana mieleen kuin esimerkiksi juuri Fallout 3, josta tuli tutkittua koko maailma ja pelitunteja kertyi varsin mukavasti.
MGS4:stä olisin kuitenkin kaivannut enemmän muisteloita. Olihan peli kuitenkin (itselleni hieman yllättäen) toiseksi korkeimmat pisteet täällä saanut peli, verrattaen toisiin medioihin, missä peli sai jopa paikoittan melko "alhaisiakin" arvosanoja.
V2:n pelille antamat pisteet ovat kuitenkin mielestäni juuri se mitä se ansaitsee olemalla täysin omaa luokkaansa.
lainaa
False

Rekisteröitynyt 23.11.2008

31.12.2008 klo 20.36

Wegetzu kirjoitti:
Miika_- kirjoitti:
GTA4 :D vuoden 2008 suurin pettymys.


Agreed.

Muuten hyvältä näyttävä lista.

Ite en kyl oo samaa mieltä. GTA IV pelattavuus oli jotain aivan uutta. Fysiikat ja kaikki pienet yksityiskohdat kuten kännykkä, tv, ryyppääminen, keilaus yms..
Se mikä tekee GTA IV:stä paremman on juuri se euphoria ja varsinkin nettipeli jota tulee pelattua. GTA IV tuskin koskaan jää hyllyyn pölyttymään, koska sen pariin on aina mukava palata. GTA IV ei ollu pettymys vaan sen oli rohkea harppaus kohti uutta pelisarjassa ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että siinä onnistuttiin vaikkakin San Andreas mainen pelleily on jätetty ja tehty hieman vakavampi peli. Toki paljon asioita jätettiin pois ja kiitos kuuluu X0 DVD9:lle?
Mutta ehkä myös jätettiin tavaraa pois jotta seuraavaan GTA:han olisi jotain lisättävää? Who knows.

Kiitos V2 tästä vuodesta, vai pitäisikö sanoa viime vuodesta, ei ihan vielä joten vielä kerkesin kiittää. HÄHÄ! :D
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova