Tuorein sisältö

V2.fi vieraili ja haastatteli: Final Fantasy XIV Fan Festivalin cosplaykisa

Manu Pärssinen

08.02.2019 klo 09.00 | Luettu: 2628 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vaivannäköä pienellä budjetilla - huikeita lopputuloksia
Helmikuun vaihteessa Pariisissa järjestettyjen Final Fantasy XIV Fan Festivalien yksi kohokohta oli cosplay-kilpailu. Osallistujia oli saapunut ympäri Eurooppaa ja kauempaakin, enkä kadehdi alkukarsintaa suorittaneiden työtaakkaa. Finaalin asti selvisi huikean näyttäviä ja yksityiskohtaisia asuja ja useimmat cosplayaajat olivat myös omaksuneet hahmonsa maneerit, luonteenpiirteet ja liikkeet esiintyessään tuomaristolle lavalla.


Voittajaksi varmasti tiukan väännön jälkeen selvisi Venäjältä Pariisiin saapunut cosplay-harrastaja, jonka enkelimäinen asu jättimäisine siipineen oli erinomaisen komea kokonaisuus - aina haarniskan yksityiskohtiin ja piilolinsseihin asti. Asu oli saanut inspiraationsa viime lokakuussa julkaistusta Shadowbringers-trailerista, jossa hahmo vilahtaa muutaman kerran - hyvin tarkasti ja monta kertaa kyseistä pätkää on saanut siis katsoa. Henkilökohtaisesti jäi myös mietityttämään millä ilveellä asu oli saatu kuljetettua kotimaastaan Ranskaan asti - lentoliikenne kun ei aina kohtele isoja tavaramääriä ystävällisesti - tai matkalaukkuja hellävaraisesti.

Voittajaa vietiin kisan jälkeen paikasta toiseen niin vauhdilla, että haastattelu ei onnistunut, mutta nappasimme tentattavaksi palkintosijalle päässeen ja aplodien perusteella yleisön suosikiksi nousseen Donnan Iso-Britanniasta. Donnan asu oli niin ikään näyttävä Firebird, joka ei lavalla päässyt aivan oikeuksiinsa - ennen kuin yksi juontajista pyysi sammuttamaan valot - kokonaisuus oli nimittäin täynnä kullanoransseina hohtavia LED-valoja. Alla otteita jutustelustamme, koko videohaastattelu lisätunnelmointeineen löytyy englanninkielisenä artikkelin loppupuolelta.

Artikkelin lopussa vielä reilu kasa lisää cosplay-kuvia tapahtumasta.

Haastattelussa cosplay-kisan Firebird (Donna)


Tätä varmaankin kaikki kysyvät, mutta kauanko tämän asun tekeminen kesti?

- 13 kuukautta.

Mistä idea tuli, miten sait ajatuksen siitä että “tuo hahmo minä haluan olla!”?

- Halusin ansaita Firebirdin pelissä, mutta en pystynyt voittamaan Sophia EX:ää, joten tuumasin, etten koskaan sitä tule saamaan… joten “minäpä teen sen!”.

Oliko se sen arvoista?

- Joo...no, en tiedä. Noh, pidän tästä asusta, vaikka sen pitäminen onkin tuskallista. Olen kuitenkin ylpeä siitä.

Miten se on tuskallista?

- Se painaa silmälasejani, jotka kaivautuvat nenääni... iiihan pikkuruinen suunnittelumoka.

Valot ovat LEDejä, joten asu ei varmaankaan kuumene liikaa?

- Ei, niistä ei tule lainkaan lämpöä - mutta kyllä tämä asu silti on tosi lämmin.

Cosplayaajat ovat usein neuvokkaita käytettyjen materiaalien suhteen, mistä tämä asu on tehty?

- Periaatteessa tämä on sanomalehteä, pahvia ja PVA-liimaa. Siivet tein vaahtomuovista, jonka löysin roskalavalta ja sen peitin hyvin halvalla keltaisella kankaalla, jonka maalasin ja sitten lisäsin paljon paljon glitteriä.

Juuri tällaista vastausta odotinkin…

- Kyllä… hyvin hyvin halvalla tehty. Minulla ei ole paljon rahaa.

Budjetti oli siis alle 100 puntaa?

- Noin 80 puntaa… vaikka sainkin LEDit halvalla, niitä on niin paljon, että siihen meni rahaa.

Kun mainitsin, että haastattelijat olivat saapuneet Suomesta, Donnan ääni kirkastui ja hän kertoi, että hänellä on lempiyhtyeitä kotimaastamme: HIM ja The Rasmus. Donna myös naureskeli, että kun Lordi voitti Euroviisut, he tuumivat, että bändi olisi HIM valeasuissa.

Kauanko olet cosplayannut?

- Olen tehnyt vain 3 tai 4 asua - siis vain pari vuotta.

Miten lähdit touhuun mukaan?

- Se oli tyttäreni syytä. En tiedä minne hän juuri nyt meni, mutta kun hän oli pieni, hän halusi pukeutua eri hahmoiksi ja hänellä oli todella hauskaa. Hän pääsi lavalle ja pyysi minua mukaansa, joten minäkin tarvitsin asun. Tein asun ja esitimme pienen esityksen ja se olikin erittäin hauskaa, joten ajattelin että “minähän alan tekemään tätä!”.

Onko cosplayaaminen opettanut sinulle jotain? Elämän oppeja?

- Kyllä. Ole sinkku! Hahaa.Tämä puku aiheutti melkein avioeron, koska mieheni varmasti katsoi minua ja mietti: “Teet kaiken aikaa sitä asua, en ole kohta nähnyt vaimoani vuoteen”.

Mutta sehän on vain intohimoa harrastukseen.

- Toivottavasti hän tietää sen. Rakastan häntä!

Lisätunnelmia ja haastatteluja videolla
Kuvagalleria
V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi vieraili: Fina... Pelataanpa: Yleisön ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova