Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Cryofall

Miia Lyyra

05.05.2019 klo 12.00 | Luettu: 2421 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Unohdettu planeetta on nyt uusi kotisi
En ole indiepelien suurin ystävä, sillä pelejä pusketaan nykyisin ulos massoittain ja varsinkin Early Access -leiman alle voi jäädä majailemaan pahimmillaan useammaksi vuodeksi. On teoksia, jotka hautautuvat ikuisiksi ajoiksi kehitysvaiheeseen liikkumatta eteenpäin kohti virallista ja lopullista versiotaan. Toivon CryoFallin olevan poikkeus, sillä olen jo nyt siihen pahasti koukussa. Syyn luulen olevan siinä, että sisälläni asuu rakentamisesta ja selviytymisestä pitävä intoilija.

Etsi kivi ja rakenna hakkuCryoFall on pienen AtomicTorch Studion MMO-genreä edustava selviytymispeli, jossa pelaajia odottavat 200 pelaajan serverit. Unohdetulla planeetalla miljoonien valovuosien päässä on tarjolla niin metsikköä, aavikkoa kuin vesistöäkin. Tarkoituksena on selvitä hengissä, joten aivan ensitöikseen pelaajan on huolehdittava hahmonsa ravinnon saannista. Vasta tämän jälkeen voidaan suunnitella oman leirin rakentamista. Pelaajan onneksi AtomicTorch on suunnitellut peliin täydellisyyttä hipovan opastuksen heti alkuunsa. Planeetalle saapuva hahmo saa heti ensitöikseen esimerkiksi kolmen tunnin suojan muita pelaajia vastaan. Suoja ei kuitenkaan estä esimerkiksi eläinten hyökkäyksiä, joten kaikelta kuolemalta ei voi välttyä alussakaan. Onneksi infolaatikot opastavat muun muassa rakentamaan aseita, etsimään vettä, hankkimaan ruokaa sekä rakentamaan kaikista tärkeimmät asiat, kuten työpöydän ja keittiön sekä nuotion. Näiden avulla voidaan rakentaa oman leirin ympärille esimerkiksi suojaava muuri, jotta muut pelaajat pysyisivät mahdollisimman kaukana.


Vaikka kolmessa tunnissa pitäisi tahtia yllä, ei siinä ajassa valitettavasti ehdi suojautua tarpeeksi. Annettu aika menee lähinnä erilaisten materiaalien keräilyyn sekä asioiden opetteluun. Minun ja ehkä myös muiden onneksi servereillä on melko vähän porukkaa, mikä taas tarkoittaa sitä, että pelaajat ovat melko omissa oloissaan. Vaikka vähäinen pelaajamäärä helpottaa omaa pelaamista, on se silti kokonaisuuden kannalta hyvin huono asia. Tällä hetkellä serverit on jaettu maa-alueittain ja esimerkiksi EU-alueella on nyt kaksi 200 hengen serveriä. Pelaajia näillä kuitenkin on kellonajasta riippuen noin 10-40 henkeä, mikä on hyvinkin vähän. Aasian servereillä saattaa nököttää ihan vain muutamia pelaajia. Virallisten servereiden lisäksi tarjolla on kustomoituja palvelimia, mutta niissäkään ei väkeä ole ruuhkaksi asti päässyt muodostumaan. Näin ollen tätä ennakkoa kirjoittaessa on vaikea sanoa, miltä pelimaailma näyttäisi sadalla tai jopa kahdella sadalla pelaajalla.

Rauhallista rakentelua odottaenPohjimmiltaan CryoFall muistuttaa tällä hetkellä mitä tahansa selviytymispeliä. Ensimmäiset 10 tuntia menee helposti perusasioiden äärellä: Kerätään kiviä, joista rakennetaan hakkuja, että voidaan kaataa puita, jotta saadaan rakennettua tukikohta. Peli kyllä mahdollistaisi suurienkin tukikohtien rakentamisen, joissa voisi pyörittää isompiakin tehtaita, kasvihuoneita ja laboratorioita. Tähän päästäkseen peliin on kuitenkin upotettava useita kymmeniä ja satoja tunteja aikaa ja koska tällä hetkellä käytössä on vain PvP-tila, voivat muut pelaajat milloin tahansa käydä tappamassa sinut, viemässä tavarasi ja rikkoa rakennelmasi. Kehittäjät kertovat kuitenkin, että tekeillä on isompi päivitys, joka tuo mukanaan PvE-tilan. Silloin vaarana eivät olisi muut pelaajat ja planeetalla saisi käyskennellä kaikessa rauhassa. PvP suosii tällä hetkellä eniten niitä, jotka voivat uhrata peliin eniten aikaansa, sillä mitä pidemmälle pelissä pääsee, sitä paremmat aseet saa käyttöönsä. Kun repussa on pommeja ja kunnon aseet, on uusien tulokkaiden murhaaminen helppoa.


Pelkään kuitenkin pärjääkö CryoFall isossa kilpailussa muiden samankaltaisten pelien rinnalla (Conan Exiles, Raft, Minecraft, ARK). Se kuitenkin ratsastaa todella paljon isojen servereiden turvin, jotka ammottavat nyt tyhjyyttä. Sen lisäksi useimmat pelaajat tuntuvat odottavan enemmänkin PvE-servereitä, joita myös itse jään odottelemaan. Minulla ei ole tarpeeksi aikaa siihen, että voisin tehdä leiristäni hyökkäyksenkestävän. Tällä hetkellä vain odottelen milloin joku iskee kimppuuni ja tuhoaa kaiken tekemäni työni. Jos CryoFall olisi tällä hetkellä ainoa peli mitä pelaisin, olisi pelkkä PvP-tila huomattavasti enemmän mieleeni.

Testi-PC:n tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 RAM


V2.fi | Miia Lyyra
< Pelisohva S3E6: Micr... Pelataanpa: Jumalkon... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova