Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Apex Legends Battle Pass Season 2 - Battle Charge

Miia Lyyra

01.08.2019 klo 20.21 | Luettu: 2436 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Apex Legendsin Season 2 on huomattavasti edellistä kautta parempi
Apex Legendsin ensimmäinen kausi oli ja meni. Kun arvostelin Wild Frontier -nimellä kulkevaa kautta, jäi kokonaisuudesta hieman huono maku suuhun. Tiivistettynä: kaipasin viikko- ja päivätehtäviä, Battle Passin tasojen nousu oli liian hidasta sekä passin antama kosmeettinen sisältö ei miellyttänyt minua. Kokonaisuudessaan mielipiteeni Season 1:stä voit lukea täältä.

Sähköiskuilla vastustajat kuoliaaksi


EA:n antamien ennakkotietojen mukaan Battle Chargeen oli tulossa juuri ne muutokset, joita jäin kaipaamaan. Yhtiö lupasi, että maksullisen Battle Passin tasojen saavuttaminen olisi helpompaa. Sen lisäksi kerrottiin, että mukaan saapuvat viikko- ja päivätehtävät ja mikä parasta, mukaan tulee tulisi vielä ranked-pelitila. Oikeastaan EA lisäsi mukaan siis kaiken sen, mitä jäin edelliseltä kaudelta kaipaamaan. Kauden alussa Apex Legendsiin lisättiin vielä uusi hahmo, sähköä eri muotoon jalostava Wattson.


22-vuotias Wattson on oiva lisä hahmokavalkaadiin, sillä se muuttaa parhaimmillaan nopeatempoista peliä hieman hitaammaksi ja taktisemmaksi. Se nimittäin pystyy tekemään sähköaitaa ja asettamaan sähköistetyn pylvään, joka räjäyttää tuhannen pirstaleiksi esimerkiksi vastustajan heittämät kranaatit tai pommi-iskut. Wattsonin kyvyt ovat parhaimmillaan tiukoissa sisätilataisteluissa, sillä esimerkiksi taloon laitettu sähköpylväs sekä aita ovat lyömätön yhdistelmä. Vihollisen pääsy taloon on todella hankalaa, koska sisällä olevia sotilaita on vaikea tappaa kranaateilla eikä sisälle kannata puskea aidan takia. Pylvään erikoisominaisuuteen kuuluu vielä se, että sen voima lataa koko ajan oman joukkueen suojia täyteen.

Battle Passin sisältö on nyt hieman laadukkaampi


Tällä kertaa Battle Passiin on lisätty ansaittavaksi musiikki-paketteja, erilaisia latausruutukuvia sekä emojeja. Vaikka uutuudet ovat ihan kivoja, hahmojen ja aseiden ulkoasut jäävät kuitenkin mielestäni edelleen melko vaisuiksi. Kokonaisuudessa parannusta on tapahtunut.


Ansaittavien palkintojen lisäksi tarjolla on päivä- ja viikkotehtäviä. Näitä suorittamalla Battle Passin levelit nousevat hieman nopeammin, sillä osassa tehtävissä palkinto on suoraan kausipassin tasoon oikeuttava STAR-piste. Passin tehtäviä voi myös suorittaa ilman sen ostamista, mutta tasoilta avautuvia palkintoja ei voi kuitenkaan lunastaa ilman passin hankkimista. Hienoa kuitenkin on, että Battle Passin voikin hankkia missä vaiheessa kautta tahansa ja lunastaa kaikki siihen mennessä ansaitut palkinnot sekä tasot, eikä tehtävien suorittamista tarvitse aloittaa viikkoja myöhemmin.


Kauden aikana annetut toimeksiannot voivat olla esimerkiksi tietyissä paikoissa vihollisten tappamisia, pelkällä haulikolla osumien ansaitsemista, määrättyyn kaupunkiin laskeutumista tai vaikka vain tietyllä hahmolla ottelun pelaamista. Erikoista kuitenkin esimerkiksi Fortniteen verrattuna on se, että tehtävät eivät välttämättä ole samoja eri pelaajilla. Idea on hauska, koska tällöin jokainen suorittaa hieman eri tehtäviä eivätkä kaikki rynni koko ajan samoihin paikkoihin.

Ranked-pelitila mahdollistaa kilpailullisempaa taistelua


Jos sattuu olemaan taidokas pelaaja, turhautunut normaaliin pelitilaan tai haluaa esimerkiksi tietää taitotasonsa, kannattaa valita Ranked-pelimuoto. Tasojärjestelmä sisältää kuusi eri tasoa: Bronze, Silver, Gold, Platinium, Diamond ja Apex Predator. Luokissa noustaan ja tiputaan otteluissa pärjäämisen mukaisesti. Otteluista ansaittuja RP-pisteitä jaetaan tapoista sekä sijoituksista, joita taas Silver-tasosta eteenpäin käytetään myös otteluiden “maksamiseen”. Ranked-tila mahdollistaa sen, että otteluissa vastakkain ovat samalla tasolla pelaavat ja samalla matseista tulee hieman kilpailullisempia.


Minua Ranked ei kauheasti kiinnosta, ainakaan kovin tosissaan. On kuitenkin myönnettävä, että viimeaikaiset matsit on tullut otettua Rankedissa, sillä välillä tuntuu, että osa pelaajista on siellä hieman järkevämpiä. Viisaammilla tarkoitan heitä, jotka haluavat pelata yhteen, eivätkä lähteä sooloilemaan yksinään minne sattuu.


Kokonaisuudessaan Apex Legends Season 2 on hyvä ja edelliseen kauteen verrattuna hieman monipuolisempi. Ensi kaudelle jää kuitenkin hieman hiottavaa - muun muassa Battle Passin viikottaisen XP-mittarin nollauksen voisi ottaa kokonaan pois. Sen lisäksi Apex Legendsin yleistä toimivuutta muun muassa servereiden suhteen voisi parantaa.

V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi testasi: Recon... Pelisohva S4E4: Pit ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova