Tuorein sisältö

V2.fi rakensi: Peli-PC NZXT H510-koteloon

Toimitus

10.04.2020 klo 20.00 | Luettu: 4138 kertaa | Teksti: Toimitus

Kaunis ja kohtuuhintainen

Puolitoista viikkoa sitten Manu avasi sen paketista, viime viikonloppuna V2.fi:n Nanne sitten rakensi NZXT:n H510 -koteloon peli-PC:n. Alla olevalla videolla asiaa siitä, miten rakentaminen kyseiseen koteloon eteni ja mitä huomioita matkan varrella muodostui. Videon alla pieni loppuyhteenveto kyseisestä kotelosta.



Manu kertoo:

Komea konehan siitä tuli!



Haettuani kootun PC:n toimistolta, asensin siihen vielä kolme perinteistä kiintolevyä ja niiden myötä piti valitettavasti purkaa kahteenkiin otteeseen jo paikoillen laitettuja kaapelointeja, jotta liittimet sai SATA-paikkoihin ja virtapiuhan kiinni virtalähteen taaimmaiseen kulmaan. Pientä miinusta siis kolosten ahtaudesta, joka syntyy osittain siitä, että piuhat halutaan pitää mahdollisimman piilossa - osittain lapiomaisista kouristani. Kahden SSD:n, vesijäähyn ja kolmen kiintolevyn myötä kaapeliviidakkoa tuli myös sen verran paljon, että niiden asetteluun piti käyttää hetki jos toinenkin, jotta sivupaneelin sai helposti kiinni.

Edellisessä koneessani ei ollut lasiseinää, vaan päinvastoin paksuhkot vaimennukset kotelon sisuksissa, joten vähän yllätyinkin siitä, miten äänekkäästi laite puhkui. NZXT CAM -ohjelmiston lämpölukemia seuraamalla ja sen mukaan asetukset säätämällä päädyin siihen, että pääasiallisessa käytössäni riittävät Silent-asetukset: CPU:n lämpötila pysyy enimmäkseen 40-50 asteen välillä, GPU alle 40 asteessa ja jäähyn nesteet hieman yli 30 asteessa. Ja näin, vaikka käynnissä olisi Adoben softia, Spotifyä, kymmeniä selainvälilehtiä ja muutamia kommmunikointiohjelmia. Graffakortin mukana tulluttta Xbox Game Pass -ilmaisaikaa testatessani nappasin kuitenkin päälle vakiona ehdotetut Performance-asetukset.

NZXT laittoi tosiaan pakettiin myös RGB & Fan Controller -yksikön, koska vastaavanlainen vekotin kuuluu vakiona kalliimpiin H510i- ja H510 Elite -koteloihin (NZXT:llä on tarjolla monenmoista erillistä lootaa). Kuten Nanne videolla toteaakin, H510:n mukana tulleita tuulettimia ei sitten saakaan tähän kytkettyä, vaan ne ovat halvempaa 3-pinnistä sorttia. Eli NZXT-lisäostoksille pitäisi potentiaalisesti lähteä. Tällaista ongelmaa (lisäpalikoiden puuttuminen tai yhteensopivuus) oli myös kun Miia testasi NZXT Kraken X73 AIO -nestejäähyä. Tästä nyt ei suoraan voi H510:ä syyttää, jos sen erikseen ostaa, mutta sitten pitää miettiä, mitä kaikkea sinne sisuksiin on laittamassa.

Arvostan kovasti H510:n täysin mustaa monoliittista, valotonta ja logotonta etulevyä. Vähän edelleen harmittaa, ettei siihen saa CD/DVD-asemaa, sillä harrastan säännöllisesti kirppislöytömusiikin digitoimista koneelle kuunneltavaksi. Hintaluokaltaan H510 on 90 euron tienoilla ja pidän sen hinta-laatusuhdetta kohtuullisena, vaikka esim. Corsairilla ja Fractal Designilla on halvempia ikkunallisia koteloita. NZXT:llä on selvästi mietitty siistiä rakentamista (varsinkin jos käyttää enimmäkseen heidän omia palikoitaan) sekä ilman kiertoa, mutta pienet puutteet siellä täällä nappaavat hieman tähtiä pois.



NZXT H510 -ATX-kotelo

Hintaluokka: 90 eur
Lisätietoa: NZXT

V2.fi | Toimitus
< V2.fi testasi: AOC C... V2.fi ennakoi: Valor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova