Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Elo 7.1 USB -kuulokkeet

Nanne Kukkura

22.10.2020 klo 19.38 | Luettu: 1984 kertaa | Teksti: Nanne Kukkura

Jämäkkää laatua edullisesti
Roccat julkaisi satsin uusia kuulokemikrofoneja, joista V2.fi:n testiin saapui Elo 7.1 USB. Lisäksi tarjolla on myös sisarmallia, joista Elo X Stereo (50 eur) on langallinen stereoäänisetti 3,5 mm:n liitännällä ja Elo 7.1 Air (100 eur) samankaltainen kuin USB-malli, mutta langattomalla tekniikalla toteutettuna. Tässä arvostelussa käsitellään siis langallista surround-mallia, joka meillä oli tästä kolmikosta hypisteltävänä ja kuulosteltavana.


Ensivaikutelma tuotteen rakenteen laadusta oli miellyttävä. Kuulokekuppien kotelointi ja niiden kiinnitys metalliseen pantaan on muovia. Muoviosissa on otettu kuitenkin selvästi kulumisen vaikutukset huomioon niin, ettei materiaalissa ole säästelty. Päätä vasten tulee jousitettu pehmuste, jossa on sopiva määrä jämäkkyyttä. Pehmusteen alapinta on pehmeää, hengittävää neulosta. Yhdistelmä on hyvä, sillä painon tunne häviää päälaelta nopeasti. Kuulokekupit on sen sijaan päällystetty kauttaaltaan komean näköisellä tekonahalla, mikä on sääli, sillä niiden mukavuus olisi taatusti parempi samankaltaisen neuloksen kera, kuin mitä pannassa on käytetty. Kuppien mukavuudessa ei muuten ole erityisemmin valittamista, mutta tekonahka tuppaa hiostamaan helpommin.

Koska kuulokkeilla on painoa 374 g ja ne ovat suuret, eivät ne istu välttämättä pienikokoiselle käyttäjälle yhtä hyvin kuin isommalla päällä varustetulle. Silmälasien kanssa tukevuus on silti hyvä, sillä kuppien muotoilu poistaa hiukan painetta korvallisten kohdalta.

Punoksella päällystetty 2,5 m mittainen USB 2.0 -kaapeli on kiinteä ja omaan makuuni turhan jäykkä. Johtoa on välillä vaikea saada aseteltua niin, ettei se hankaisi hiirimattoon ja vaatteisiin johtaen siitä syntyvää ääntä kuulokkeisiin. Metallinen panta aiheuttaa myös äänekästä kolinaa, jos kuulokkeisiin sattuu vahingossa osumaan jotakin.


Äänenlaatu on suoraan paketistakin ihan hyvä, mutta kuulokkeita on selvästi tarkoitettu käytettävän Roccatin Swarm-ohjelmiston kanssa. Softan vakaus on parantunut edellisestä kerrasta, mikä on varsin mukava yllätys. Stereotilassa taajuusalueet kuulostavat keskenään hyvin erotelluilta. Diskanteissa on voimaa ja bassossa vaimeaa pehmeyttä, lisäksi kaikkea voi myös hienosäätää mieleisekseen. 7.1-simulaatio ei ole erinomainen, mutta ajaa asiansa hintaluokan asettamissa raameissa. Vaikka tilavaikutelma on läsnä, etenkin keskiäänet vaimenevat liiaksi, kun peleissä käännytään äänilähteistä poispäin. Usein eri korkuiset äänet myös puuroutuvat keskenään. Sarjoja tai elokuvia katsellessa ongelma ei kuulosta niin merkittävältä, mutta jotakin kuuntelukokemuksesta jää puuttumaan. Kuulokkeille ei ilmeisesti luvata valmistajan toimesta varsinaista yhteensopivuutta konsolien kanssa, mutta ainakin PS4:n kanssa kuulokkeet toimivat hyvin ja pitkä johtokin oli hyödyksi.

Irrotettava mikrofoni oli parempi kuin osasin odottaa. Puheääni kuulostaa oletuksena selkeältä ja luonnolliselta. Lisäksi mikrofonin äänenvoimakkuutta voi säätää ja taustamelulle asettaa suodatuksen Swarm-ohjelmistosta. Mikrofonin varsi on taipuisa, joten säätövaraa on riittävästi. Pop-filtteri olisi ollut kiva saada mukaan, mutta asettamalla mikrofonivarren hyvään kulmaan ei sellaista välttämättä tarvita. Kuulokkeissa on mikrofonin mykistyspainike sekä suoran, viiveettömän mikrofonin monitoroinnin rulla äänenvoimakkuuden säätörullan parina. Rullat on sijoiteltu syvälle kuulokekuppiin, jolloin niiden löytäminen sormenpäällä on joskus hiukan haastavaa, mutta muutoin säädöt tuntuvat muiden rakenteiden tapaan laadukkailta.Roccat Elo 7.1 USB -kuulokkeet ovat hyvä budjettivaihtoehto niille, jotka haluavat saavuttaa tilaäänivaikutelman ilman sen suurempia vaatimuksia tai vaikkapa niille, joille prioriteetteina ovat juurikin USB-liitäntä, saatavilla oleva AIMO-yhteensopiva RGB-valaistus ja kauttaaltaan toimiva stereoääni. Hintaansa nähden kuulokkeista saa siis irti monia hyviä ominaisuuksia.Roccat Elo 7.1 USB
Hintaluokka: 70 €
Lisätietoa: Roccat

V2.fi | Nanne Kukkura
< V2.fi ennakoi: Immor... Pelataanpa: Goldfing... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova