Tuorein sisältö

Jarkon Demoputka

Jarkko Rotstén

27.07.2007 klo 10.26 | Luettu: 6157 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Tuoreet Xbox360- ja PC-demot syynissä
Tällä kertaa Jarkon Demoputka tarkastelee E3-messujen satoa ja vähän muutakin. Kuluneen kuukauden aikana demoja on syydetty ilmoille sellaista vauhtia, että oli kerrankin mistä valita. Kaikki pelit eivät kuitenkaan esiintyneet edukseen. Juiced 2 vaikuttaisikin allekirjoittaneen silmissä sellaiselta peliltä, josta ei välttämättä olisi demoversiota kannattanut julkaistakaan.

Overlord (PC, X360)


Kotisivu

Kehitys kehittyy liian nopeasti kehittymistään, toteaisi vanha näytönohjaimeni, jos vain osaisi. Parisen vuotta vanha näyttisparka huusi suureen ääneen hallelujaa, kun käynnistin Overlordin demoversion, jonka ruudunpäivitys muistutti erehdyttävästi diaesitystä. Vaan olipahan ruudulla sentään karkinkaunista ja eläväistä grafiikkaa. Hieman vaatimattomammilla asetuksilla peli pyöri sentään pelattavasti, joten rehellinen testaaminenkin tuli kyseeseen. Kaikeksi onneksi kyseinen peli demoineen löytyy myös Xbox 360:lle, joten suunnilleen kyseisen konsolin hintaista uutta näytönohjainta ei välttämättä ole tarvis ostaa, jos äksloota jo olohuoneen nurkasta löytyy. Demoversioidensa perusteella peli vaikuttaisi olevan jotakuinkin sama kummallakin alustalla. Sekä hiiri-näppis-yhdistelmällä että konsoliohjaimella on omat hyvät puolensa, joten lienee lähinnä koulukuntakysymys, kumpi versio kaupasta kannattaa poistaa, mikäli molemmat laitteet taloudesta löytyvät. Visuaalisesti pc-versio on toki parhaimmillaan piirun verran nätimpi.

Idealtaan Overlord vaikuttaa ihastuttavan tuoreelta. Pelaaja ohjastaa kaikkea pahaa edustavaa Overlordia, joka kykenee käskyttämään pahoja pikku apureitaan tekemään enimmät likaiset työt puolestaan. Eipä lordi itsekään kirveen heiluttamiselta ja tulipallojen leiskauttelulta välty. Matkan varrella teurastetaan niin lampaita, ihmisiä kuin kurpitsoitakin. Vaikka ote on varsin huumoripitoinen, en silti nuorimmille pelaajille Overlordia suosittelisi sen häikäilemättömän raakuuden tähden, vaikka veren kanssa ei liikaa mässäilläkään. Aikuisempaan makuun Yliloordi on kuitenkin harvinaisen tyylikkäästi toteutettu. Animaatio on todella letkeää, hahmot hupaisia ja ääninäyttely ammattitaitoista. Overlord vaikuttaa demonsa perusteella perin lupaavalta ja freesiltä toimintapeliltä, josta pitäisi löytyä myös kevyesti roolipelimäistä hahmonkehitystä. Demoputka suosittelee! X360 -demo löytyy tietysti Live Marketplacelta.

Lataa PC-demo

Lataa traileri

Tomb Raider Anniversary (PC)


Kotisivu

Kymmenen vuotta sitten pelimiesten olohuoneiden ikkunat höyrystyivät, kun kurvikas seikkailijasankaritar Lara Croft hölkkäsi keimaillen pelikonsoleiden ja tietokoneiden ruuduille. Varsin pian neidistä kehkeytyi pelimaailman kuumin kissa, jonka tunnistavat jopa ne, jotka eivät ole pelejä koskaan pelanneetkaan. Vuosikymmenen aikana Tomb Raider on saanut jatko-osan toisensa jälkeen, joista osa on ollut laadukkaampia, osa taas ei niinkään. Nyt Eidos on päättänyt juhlistaa Laran synttäreitä lämmittelemällä ihka ensimmäisen seikkailun uudelleen. Eipä käy kieltäminen, etteivätkö nostalgiahuurut olisi ehtineet tässä ajassa nousta kyseisen pelin ylle. Ja nostalgiahan on aina mitä mainioin tunnelmabuusteri.

Anniversary vaikuttaa demonsa perusteella rakkaudella tehdyltä peliltä. Sen tarjoamat pulmat ovat kinkkisiä, mutta eivät kuitenkaan masentavan vaikeita. Kontrollit toimivat kuin unelma, jopa näppiksellä. Visuaalinen toteutus on tehty osittain vanhemman konsolisukupolven ehdoilla, mutta sitä paikataan kohtuullisen onnistuneesti erinäisillä grafiikkakikoilla. Nuoren Laran ehkä kuuluisin osa eli rintavarustuskin tuntuu jälleen kasvaneen, mikä jakanee pelaajakunnassa mielipiteitä. Tällä hetkellä Tomb Raider Anniversary on saatavana hyvinvarustetuista pelikaupoista PC:lle sekä PS2:lle, mutta iloisena uutisena Xbox 360:n omistajille todettakoon, että pelin voi lähitulevaisuudessa ostaa episodeittain suoraan Marketplacelta.

Lataa PC-demo

Lataa traileri

Ote pelikehittäjän päiväkirjasta osa 1.

Ote pelikehittäjän päiväkirjasta osa 2.

Blue Dragon (X360)


Kotisivu

E3-messujen demosato toi tullessaan Blue Dragonin. Demo tarjoaa tunnin verran aikaa tutustua pelin antiin. Koska kyseessä on hyvinkin eeppistä ropetoimintaa, kuluu tunti nopeammin kuin uskoisikaan. Eipä olekaan ihme, että pelin tunnelmasta tulee ensimmäisenä mieleen Final Fantasy. Peliä on ollut näet suunnittelemassa Hironobu Sakaguchi, eli mies viiden ensimmäisen FF-sarjan pelin takaa. Peligrafiikka on sentään kymmenisen astetta Fantsuja karkkimaisempi, mutta niin musiikin kuin taisteluidenkin osalta liikutaan niin paljon samalla tontilla, että välillä suorastaan hymyilyttää. Musiikkipuolesta mainittakoon pieni kuriositeettifakta; erään pomotaistelun taustalla raikaavassa hevibiisissä kuullaan, ehkä hieman yllättäen, vanhan Deep Purple -veteraanin Ian Gillanin laulantaa. Sekös vanhaa Purple-fania kovasti ilahduttaa.

Musiikillisesti Blue Dragon säväyttää muiltakin osin. Jäin oikein kuuntelemaan pelin kaunista ja koskettavaa alkumusiikkia. Pelihahmot ovat asiaankuuluvan omituisia, kuten animeropeissa tapana usein on. Myös tunnelmaa pelistä tuntuisi löytyvän. Pelkän demoversion perusteella on tosin hieman hankalaa uppoutua peliin täysillä, sillä tapahtumat sijoittuvat jonnekin pelin keskivaiheille, joten hahmoja ei sen kummemmin esitellä. Sen mitä olen muutaman Final Fantasy -veteraanin kanssa pelistä keskustellut, tuntuu Blue Dragon jakavan mielipiteitä kahtia. Osan mielestä peli on aivan liikaa kollegansa näköinen ja tuntuinen, osa taas on hyvinkin pähkinöinä pelin eeppisyydestä. Luo oma mielipiteesi lataamalla demo Marketplacelta.

Juiced 2: Hot Import Nights (X360)


Kotisivu

On sinänsä kummallista, ettei trendikkäällä autontuunausrintamalla ole juuri Need for Speed -sarjan lisäksi montaakaan rahastajaa. Syystä tai toisesta ensimmäinen Juiced livahti aikoinaan ohi käsieni, mutta sellaisen käsityksen sain, ettei se mitenkään erityisen häävi peli ollut. Kiitos vähäisen kilpailun, se kuitenkin myi ilmeisesti sen verran mukavasti, että jatko-osaa pukkaa. Kiitos edelleen vähäisen kilpailun, Juiced 2: HIN:kään ei vaikuta demoversionsa perusteella erityisen hääviltä peliltä sekään. Pelin grafiikka on pahimmillaan melkoisen kurjaa, vaikka sitä yritetäänkin kovasti peitellä kiilloilla ja ties millä uudenaikaisilla efekteillä. Lopputulos muistuttaa kuitenkin erehdyttävästi aikaa, jolloin 3d-kiihdyttimet tulivat muotiin pc-puolella. Driftauskisassa rata on hiukan tyylikkäämmin toteutettu, paitsi että tällä kertaa ruudunpäivitys tuntuu välillä nykivän. Eipä siinä mitään, itsehän en ole kovin pinnallinen ihminen, joten päätin luottaa siihen, että pelattavuus olisi ulkomuotoa miellyttävämpää.

Voi pojat, harvoinpa ovat odotukset näin nopeasti karisseet. Auton ohjastamisen miellyttävyyttä voisi verrata vaikkapa varpaiden ruohonleikkuriin työntämiseen. Okei, en edes mainitse sanaa "fysiikka", koska kyseessä on selkeästi arcade-henkinen peli. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että auton ajettavuus saisi olla tällaista huttua, mistä on ajamisen ilo kaukana. Forza 2:sta melko suoraan nyysitty autonkoristelu vaikuttaa sentään toimivan jokseenkin mukavasti, ja auton tuunailu näyttäisi olevan muutenkin ehdottomasti pelin parasta antia. Harmi vain, että muuten peli tuntuukin olevan varsinainen susi. Kurjasti sujuneen kisan jälkeen kuskini totesi: "Damnit, it was terrible". En voinut olla toteamatta ääneen, kuinka oikeassa hän olikaan. Mikäli tahdot tuhlata kaistaasi pelin testaamiseen, löytyy kohtuullisen kattava demoversio Xbox Live Marketplacelta.

V2.fi | Jarkko Rotstén
< Tutkimusmatka pelimu... Travian... >

Keskustelut (8 viestiä)

Crike

Rekisteröitynyt 18.07.2007

27.07.2007 klo 14.28

Tomb Raider Anniversary lataukseen
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

28.07.2007 klo 13.45

Crike kirjoitti:
Tomb Raider Anniversary lataukseen


Muuten oli hyvän oloinen, mutta taistelut kusee edelleen.
lainaa
RavenX

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

31.07.2007 klo 10.31

Eilen testailin tuon Overlordin demon ja täytyy myöntää, että melkoisen piristävältä vaihtoehdolta vaikutti peruspelien kaavaan - sopivasti huumorilla höystettynä. Siitäkin huolimatta, että melkoista putkea näyttää pahuudenkin polut olevan.

Yllättäen jopa pyöri pelattavasti tällä romuraudalla, kunhan karsi hienoudet pois. Harmittavasti vaan demo on lyhyehkö, vaikka ladattavaa kertyykin reilun gigan verran. Pitää ehdottomasti tutustua tarkemmin, kunhan löytyy jostain hyvään tarjoushintaan.

Jos J-RPG:t iskevät, niin tuo Blue Dragon on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Mistawalkerin itsensä ylläpitämä Blue Dragon -saitti tarjoaa hieman enemmän videomaistiaisia, kuin tuo Xbox.comin vastaava. Sivu löytyy osoitteesta http://www.bluedragon.tv/
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

01.08.2007 klo 22.10

Allekirjoitan kyllä yllä olevan.

Testailin tänään boksilla Overlordin demoa ja vaikutti kyllä erittäin hauskalta ja sopivan leppoisalta pahistelupeliltä. Pelin turmioksi koituu tällä hetkellä liian kova kilpailu peliajasta, joten tätä peliä voi sitten harkita ostettavaksi alekorista, kun H3:a sun muuta on tarpeeksi tahkottu.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

07.08.2007 klo 13.57

Universomon tekemä Juiced 2 mobiilipeli sen sijaan on aika käsittämätöntä karkkia laitteiden tehot huomioon ottaen. Assemblyillä ko. peli pyöri keskiverto kotitelevision kokoisella ruudulla ja äkkiseltään olisi voinut olettaa kyseessä olevan jonkun vanhan PS1 pelin. Kontrollit paikalla olleessa puhelimessa olivat vaan niin surkeat, että pelikokemus puudutti minut minuutissa. Tai olisi puuduttanut ellei peli olisi kaatunut kesken ajon ;)
lainaa
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

09.08.2007 klo 21.06

Kas kas, vai että on Jarkon demoputka putkahtanut PP:stä tännekkin.Hieno homma.
lainaa
p3773ri

11.09.2007 klo 18.51

mistä osoitteesta saisi ladattavaksi pc:pelejä??
lainaa
juicedfan

17.09.2007 klo 12.03

millon tulee juiced 2 hin:in pc demo??
lainaa

Kirjoita kommentti
Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova