Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Mad Catz R.A.T. Pro X3 Supreme Edition -hiiri

Manu Pärssinen

16.08.2021 klo 16.50 | Luettu: 2498 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Rottien kuningas
Mad Catzin R.A.T.-hiirtä käyttävä saa aika lailla 100-prosenttisesti kummastuneita katseita sekä kommentteja, joissa laitetta ihmetellään ja sitä verrataan Transformerseihin tai muihin robotteihin. Itse olin vakautumaton R.A.T.ien käyttäjä useamman vuoden ajan, sillä ranteeni kipeytyy hyvin herkästi sopimattoman muotoisesta hiirestä. Sittemmin rotat vaihtuivat Razerin Diamondbackeihin, mutta nyt Mad Catz otti yhteyttä ja kertoi lähettävänsä Suomen jälleenmyyntikanavien aukeamisen kunniaksi muutamia laitteita testattavaksi: yksi niistä oli R.A.T. Pro X3 Supreme Edition.


R.A.T.P.X3.S.E. saapuu isohkossa, mattamustassa laatikossa, johon sen nimi ja logo on painettu kullatuin kirjaimin - eikä mitään muuta. Jostain erityisestä siis täytyy olla kyse. Laatikon sisuksista löytyy tutun oloinen hiiri, mutta tällä kertaa ei gamer-punamustana, vaan hillityn musta/graffitinharmaa/kullansävyisenä. Entisestään futuristista ulkoasua on vielä korostettu kuvioinneilla hiiripainikkeissa, sekä teksteillä ympäri hiirtä. Jälkimmäiset olisi mielestäni voinut jättää poiskin.

R.A.T.ien kalliimpiin malleihin kuuluu olennaisesti modulaarisuus, joten lisäksi laatikossa on vaihtoehdot (useimpia pari kappaletta) liukutassuille, kämmentuelle, rullalle, peukalotuelle ja pikkusormen tuelle. Mad Catzin mukaan osasista on rakennettavissa 108 erilaista yhdistelmää, jotta jokaiselle löytyy omaan käteen sopivin. Laatikon osavalikoiman kruunaavat osien vaihtamiseen tarkoitettu työkalu, puhdistussivellin sekä kuljetuskotelo, jossa hovimestari voi kuljettaa luksushiiren golf-klubilla järjestettävään LAN-tilaisuuteen. Osien vaihtaminen oli kohtuullisen yksinkertaista, mutta leveämpää pikkusormitukea lukuun ottamatta päädyin kuitenkin niihin vaihtoehtoihin, jotka hiiressä laatikosta tullessaan olivat.


Heti ensi kosketukselta havaitsin, että tassumateriaalistaan johtuen X3 liikkui matollani huomattavasti liukkaammin kuin vakiohiireni. Pidin myös rullan tuntumasta enemmän ja hiiri on omaan käteeni (palm grip) erinomaisen sopiva. Teen työssäni usein pikselintarkkaakin työstöä ja X3 on erinomainen työkalu niin graafiseen työskentelyyn kuin pelikäyttöönkin. Yhden ongelman kuitenkin havaitsin: jotenkin onnistuin painamaan vasenta painiketta usein niin, että nappi pohjassa raahaaminen ikään kuin lopetti kesken kaiken. Tämä aiheutti monituisia turhauttavia hetkiä ja hetkittäisiä ajatuksia vanhaan paluusta, kunnes opetin itseni painamaan hiiren painiketta hieman keskemmältä, ikään kuin sormiotteella. Edelleen lipsahduksia tapahtuu, mutta vähän hämmästyin, että hiiri tällaista vaati, varsinkin kun katsoo sen hintalappua ja miettii keskeisiä ominaisuuksia.

Koska kyse on “Supreme Editionista”, ei spekseissä ole paljon kitsasteltu: sensorina on kärkipään PixArt PWM3389, joka luvataan kykenevän 16 000 DPI:n tarkkuuteen, 50G:n kiihtyvyyteen ja 3000 Hz:n kommunikointiin. Rullan yläpuolella olevalla napilla DPI:n vaihto käy kätevästi. Painikkeet ovat Omronia (50M klikkausta) ja niitä on kaikkiaan 10, eli saman verran kuin tallennuspaikkoja profiileille. Luksusta onkin sitten hiiren pohjassa oleva numeronäyttö, josta näkee, mikä profiileista on valittuna.


Profiilit ja RGB-valaistus säädetään Mad Catzin ohjelmistolla, josta löytyy toimintoja vaikka muille jakaa - varsinkin painikkeiden kustomointi on monipuolista. Muina erityispiirteinä R.A.T.P.X3.S.E.:sta mainittakoon vielä Precision Aim Button, joka vakiona on vasemman peukalon yläpuolella. Se hidastaa hiiren osoittimen liikkeen todella tarkaksi, jotta ne kaukaisimmatkin headshotit onnistuvat varmemmin. Hiiren rulla on myös erikoinen: sen voi nostaa vartensa varaan kolosestaan ja käyttää vaikka pelissä liikkumiseen sivusuunnassa. En keksinyt heti, mikä sille voisi olla kätevä käyttötarkoitus, kun sormien pitää kuitenkin useimmiten olla nappien päällä.

Oma mielipiteeni on edelleen, että tämä monien mielestä “ruma robotti” on erinomaisen scifi-tyylikäs laite, joka sopii omaan käteeni varsin hyvin. Nappitotuttelu vie hieman tähtiarvosanaani alaspäin, samoin kuin muikean huikea hintalappu - kellä oikeasti on pokkaa ostaa 230 euron hiiri, oli se kuinka hyvä ja kustomoitava, kultavärein koristeltu erikoismalli tahansa?

Mad Catz R.A.T. Pro X3 Supreme Edition
Hintaluokka: 230 eur
Lisätietoa: Mad Catz

V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataanpa: Demons o... Retro Rewind: Mitä k... >

Keskustelut (3 viestiä)

destev

16.08.2021 klo 17.41

Onko tuosta jossain olemassa karttaa tai muuta kuvaa nappuloiden sijainnille? 7 pystyy paikantamaan kuvista ja videolta yksi tai kaksi lisää, mutta vähintään yksi namiska jää kokonaan piiloon.

Netistä hakemalla en sellaista löytänyt, joten pystyisittekö tekemään sellaisen itse, jos ette tiedä mistä sellaisen voi löytää?
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.08.2021 klo 18.01 1 tykkää tästä

Tuolla Mad Catzin linkissä, joka on artikkelin lopussa, on Downloads -osio, josta löytyy Quick Start Guide. Siitä löytyy näppäinkartta.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.08.2021 klo 18.02 1 tykkää tästä

Yksi näppäin on pohjassa oleva profiilinvaihto.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova