Tuorein sisältö

V2.fi testasi: ROCCAT Kone XP -hiiri

Manu Pärssinen

26.03.2022 klo 19.15 | Luettu: 1934 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kaikki värit käden alla

Miten vakavasti voi suhtautua hiireen, jonka isoin mainospointti heti laatikossa on “kolmiulotteinen värivalaistus”? Toki se sateenkaarivalojensa ansiosta erottuu muiden joukosta ja toinen, vähän vaikeammin erottuva mainosympyrä kertoo, että hiireen on mahdutettu 29 näppäintoimintoa - se nyt ainakin lisää uskottavuutta, eikös?


Laatikossa tulee hiiren lisäksi pikaopas sekä varaliukutassut, jotka käsittääkseni ovat täysin samanlaiset kuin itse hiiressä (lämpökäsiteltyä teflonia), eli eivät vaihtoehtoiset, vaan kasvattavat laitteen käyttöikää. Harvoin sitä tulee hypisteltyä hiirien kaapeleita, mutta Kone XP:n piuha tuntui heti käteen erilaiselta, todella pehmeältä ja taipuisalta verrattuna muihin vastaaviin. ROCCAT käyttää 1,8 metrin pituisesta kaapelista nimitystä PhantomFlex ja ainakin testijakson aikana se vaikutti varsin pätevältä, eikä tarttunut kiinni mihinkään. Hiiri on myös kohtuullisen kevyt (104g) ja liukuu erittäin sulavasti. ROCCAT toimitti arvostelukappaleen mukana kuvissa näkyvän pöydän kokoisen hiirimaton, mutta ongelmia hiiren liikkuvuudessa ei ollut muillakaan testaamillani alustoilla.


Heti koneeseen kytkemisen jälkeen Kone XP alkoi esitellä “3D”-värimaailmaansa, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että hiiren sisuksiin on sijoiteltu 22 LEDiä sekä 8 valojohdinta ja sen kuoret ovat hieman läpinäkyvät. Minulla ei sinänsä ole mitään RGB-valoja vastaan ja ROCCATilla on lähdetty tämän hiiren kanssa rohkeasti syvään päähän. Käden altahan valot eivät ainakaan häiritsevästi näy ja Swarm-ohjelmistolla saa animaation sekä sävyjen valinnan lisäksi toki säädetty kirkkauden nollaan. Käytännön hyötyä valoista on profiilin valinnassa - jokaiselle profiilille voi määrittää oman värimaailman, joten hiirtä vilkaisemalla tietää, mikä on käytössä ja voi ainakin varmistaa, että se on tullut käyttöön. Ja kyllähän tämä näyttävän näköinen vekotin on pöydällä vilkkuessaan, mikäli valoihin on mieltynyt.


Spekseiltään Kone XP on 90 euron hiireksi pätevää tasoa: siinä on ROCCATin oma 19K-sensori, jonka pitäisi ulottua huiman alhaisesta 50 DPI:stä aina 19 000:een asti. Titan Switch Optical -kytkimille luvataan 100 miljoonan klikkauksen käyttöikä. En löytänyt tietoa siitä, kuinka paljon hiiressä on sisäistä muistia, mutta sitä kuitenkin on (ehkä 512 kt) - viisi profiilia mukaan mahtuu.


Olen tottunut hieman matalampiin hiiriin, mutta ei Kone XP:een totutteluunkaan kauan mennyt. Tietyssä käden asennossa tunnuin painavan peukalon alla olevaa painiketta välillä epähuomiossa, mutta muuten hiiri tuntui pätevältä omaan kätöseeni. Ja tosiaan, niitä nappeja riittää: kaikkiaan painikkeita on 15, joista 5 on peukalolla käytettävissä. Paketin mainostamaan 29 näppäintoimintoon päästään juurikin sillä peukalon alapuolella olevalla Easy-Shift[+]-painikkeella, joka pohjassa muille painikkeille saa toisenkin toiminnon. Kustomointia voi siis harrastaa monella tapaa.

RGB-valaistuksen myötä hohtava “Krystal 4D Wheel” -rulla on ehkä inasen raskas pyöriteltävä, mutta myös tarkka liikkeissään ja siitä löytyy toiminnot myös vasemmalle sekä oikealle kliksauttaessa. Nextin levelin pelaajia voi kiinnostaa lisäksi se tieto, että hiiri tukee NVIDIA Reflexiä. Nykytrendien mukaisesti Kone XP:tä saa myös valkoisena.


Vaikka ajatus RGB-valoilla täytetystä hiirestä ensin vähän hymyilytti, on myönnettävä että Kone XP on kirjavuutensa lisäksi erinomaisen pätevä ja monipuolinen pelihiiri. Miinuspuolelta ei kovin paljon löydy, paitsi jos olet vasenkätinen tai jos kaupassa mietityttää, miksi pitäisi maksaa “lisää hintaa” valoista, joita ei välttämättä edes halua hiireensä. Toimintojen määrä, toimivuus, soveltuvuus monenlaisiin peleihin ja kaikinpuolinen Kone XP:n osasten laadukkuuden fiilis kuitenkin määrittävät sen, että 90 euron hinnallaan se on lähes täysien tähtien hiiri.ROCCAT Kone XP
Hintaluokka: 90 eur
Lisätietoa: eu.roccat.com

Kuvat: Manu Pärssinen

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Turtl... Pelataanpa: Randomaz... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova