Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Elder Scrolls Online: High Isle

Miikka Lehtonen

15.04.2022 klo 14.00 | Luettu: 2156 kertaa | Teksti: Miikka Lehtonen

Varjojen keskeltä kohti aurinkoista kesää
Bethesdan MMO-veteraani Elder Scrolls Online on ehtinyt vaivihkaa jo kahdeksan vuoden ikään. Siinä sivussa se on kerännyt myös uskollisen pelaajajoukkonsa, mikä ei ole tippaakaan yllättävää, sillä vaikka Elder Scrolls Onlinestä voi sanoa jos jonkinlaista, ainakaan sitä ei voi haukkua massojen mukana kulkijaksi, sillä “moninpelattava Skyrim” on aika omalaatuinen ratkaisu.


Nyt peli on taas ajankohtainen, eikä vain syntymäpäivänsä johdosta. Tuloillaan kun on seuraava suuri laajennusosa, jota Zenimax Online Studiosin kehittäjät esittelivät lehdistölle huhtikuun alussa. Tällä kertaa ei olla pelastamassa maailmaa, vaan keskellä poliittista suhmurointia.

Turnajaisia ja telakoita


Elder Scrolls Online: High Isle vie tällä kertaa pelaajat saaristomaisemiin Breton-kansan kotimaille. Tarina pyörii turhan vaikutusvaltaisiksi kasvaneiden merirosvojengien ympärillä, eikä ainakaan aluksi tiedossa ole mitään koko maailmaa uhkaavaa vaaraa, vaan pienempää ja tunnelmallisempaa tarinankerrontaa, ja ne tunnelmat ovat aika erilaisia kuin viime vuosina.


Bretonien kotisaarilla paistaa aurinko ja valkeat rantakalliot hohtavat merimailien päähän. Tunnelmaa on haettu kuningas Arthurin tarinoista, sillä idyyliset ranskalaistyyliset kylät, turnajaisia harrastavat ritarit ja muut yksityiskohdat ovat hyvin erilaisia kuin pimeät ja synkeät vampyyrimetsät.

Kehitystiimin mukaan tarina tulee kestämään noin 30 tuntia, mutta muuta he eivät vielä siitä suostu sanomaan. Spoilereita halutaan välttää viimeiseen saakka ja ihan ymmärrettävästä syystä, sillä se tarina on kuitenkin Elder Scrolls Onlinessä aika tärkeä juttu.


Pelin pääsuunnittelija Rich Lambert mainosti myös, että jos tarinan kokeminen kiinnostaa, High Isle on mitä parhain ajankohta hypätä mukaan. Totuttuun tapaan kaikki sisältö on pelattavissa ykköstasolta lähtien, joten nyyppienkään ei tarvitse odottaa viikkokausia päästäkseen pelaamaan kavereidensa kanssa.

Korttia pöytään


Esittelytilaisuuden suurin paljastus oli Tales of Tribute -pelitila, joka on Elder Scrolls Onlinen näkemys Gwentin kaltaisista korttipeleistä. Tales of Tributea voi pelata joko tekoälyä tai toisia pelaajia vastaan ja tiimin puheiden perusteella sen viimeistelyyn ja tuunaukseen on käytetty runsaasti aikaa.


Keskeisenä ideana on ollut, että Tales of Tribute on kokonaan pelin sisäinen uusi pelitila, joten sen kortteja ei tulla ostamaan Visaa vinguttamalla, vaan puhtaasti tekemällä pelin sisäisiä juttuja. Lambertin mukaan uusia kortteja ja pakkoja tienataan pääosin pelaamalla Tales of Tributea, mutta hän myönsi hieman varovaisesti, että joitain kortteja voi avata käyttöönsä myös tekemällä pelissä muita juttuja, kuten luolastoja läpäisemällä. Yhtä varovaiseen tyyliin hän ei myöskään suostunut vielä lyömään lukkoon jatkosuunnitelmia uusien korttien ja laajennusten osalta, mutta totesi kyllä merkitsevästi, että jos Elder Scrolls Online on jostain tullut tunnetuksi niin siitä, että siihen julkaistaan lisäsisältöä ja päivityksiä. Vink vink.

Jos kortinpeluu ei kiinnosta, High Isle tulee sisältämään myös uusia luolastoja, uusia arkeologisia löytöjä, vinon pinon pää- ja sivutehtäviä, sekä uuden 12 pelaajan raidin, jonka pomojen kehutaan osaavan aivan uudenlaisia temppuja ja mekaniikkoja, joita aiemmissa raideissa ei olla nähty.

Odotus jatkuu kesäkuulle


Paljon tämän enempää High Islestä ei voi vielä tässä vaiheessa sanoa, sillä kehitystiimi pitää ymmärrettävästi korttinsa lähellä liivejään. Elder Scrolls Onlinen fanit tietänevät kuitenkin, mitä tuloillaan on.


Tarkempia yksityiskohtia odotellaan kesäkuulle saakka, sillä High Isle ilmestyy PC:lle 6.6.2022 ja konsoleille pari viikkoa myöhemmin. Palannemme asiaan arvostelun myötä julkaisun tiimoilla, mutta nyt voi todeta ainakin sen, että kehitystiimi on oikeasti innoissaan pelistään ja se on yleensä pelaajien kannalta hyvä juttu. Aito innostus ja intohimo ovat oleellisessa osassa, jos halutaan tehdä hyviä pelejä.

V2.fi | Miikka Lehtonen
< V2.fi luki: Star War... V2.fi haastatteli: R... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova