Tuorein sisältö

V2.fi luki: Star Wars: Knights of the Old Republic -kirja ei jätä asteroidiakaan kääntämättä

Jukka O. Kauppinen

13.04.2022 klo 10.00 | Luettu: 2212 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Boss Fight Booksin teos matkaa legendojen juurille

Star Wars -pelien historia on pitkä ja maineikas. Yksi legendaarisimmista on vuonna 2003 julkaistu Knights of the Old Republic, jota pidetään syystäkin yhten BioWare-pelitalon suurteoksista. Boss Fight Booksin julkaisema, Alex Kanen kirjoittama kirja valottaa roolipelin historiaa maukkaalla ja mukaansatempaavalla tavalla.

Kane sukeltaa legendapelin historiaan ensiluokkaisen kiinnostavasti, sillä hän ei tyydy vain muistelemaan omia kokemuksiaan sen parissa, vaan myös analysoi universumia KoTORin ympäriltä, jo kaukaisilta ajoilta ennen sen syntymää. Ajatelkaas, oikeastaan ei ollut edes kovinkaan kaukana, etteikö BioWare olisi päätynyt tekemään George R.R. Martinin Game of Thrones -seikkailua ennen kuin kirja edes nousi hitiksi. Mutta lopulta firman pöydällä oli kaksi vaihtoehtoa: roolipeli Sonylle tai Star Wars.

Eipä mikään yllätys, että BioWare valitsi Star Warsin. Mutta vaikka aihe oli huikea, jokaisen pelikehittäjän unelma, oli Star Wars -kenttä myös jo perusteellisesti tallottu. LucasArtsin oli julkaissut 12 Tähtien sota -peliä hyvin lyhyessä ajassa, enimmäkseen sutta ja kuraa. Edes Star Wars Galaxies ei kerännyt pisteitä kotiin.

KOTORissa sen sijaan osattiin luoda paljon oikein. Tarvittiin jotain puraisevaa, tarina joka osaisi viedä pelaajat tuttuun tuntemattomaan. Teknologia, joka valjastaisi uusien pelikonsolien ja rajusti kehittyvän tietokonetekniikan uusilla tavoilla. Enää ei kuljettaisi Neverwinter Nightsin 2D-poluilla, vaan ensimmäinen todellinen Star Wars -roolipeli loikkaisi 3Dn syvään päähän.

Pelin siirtäminen Episodi IV-VI:n välisestä aikakaudesta vanhaan tasavaltaan avasi mahdollisuudet luoda peli oman maun ja mielen mukaan. Vaikka siellä ei ollut Darth Vaderia tai Luke Skywalkeria, niin tuttujen hahmojen ja elokuvista tuttujen kliseiden sijaan vanhempi aikakausi tarjosi kokonaisen galaksin täynnä mahdollisuuksia. Niin paljon tilaa luoda jotain uutta ja omintakeista.

Ja ne hyödynnettiin.Kanen KOTOR-historiikki pureutuu aiheeseen huolellisesti haastattelujen, muistelmien ja tarkan analyysin kautta. Mitä pelintekijät ajattelivat, miltä heistä tuntui? Rakastetun pelin tarina avautuu lukiessa aivan uudella tavalla, kattavammin ja tarkemmin kuin mistään Wikipedia-artikkelista tai klikkejä kalastelevasta Youtube-videosta. Suosittelen erittäin lämpimästi, olit sitten Star Warsin, retron tai ylipäätään hyvien pelien ystävä.

Boss Fight Booksin teoksia voi tilata painoteoksina tai e-kirjoina suoraan kustantajalta tai kurkkia vaikkapa Amazonista.

Lisätietoja: Boss Fight Books
Lisätietoja: Star Wars: Knights of the Old Republic by Alex KaneV2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi testasi: Steel... V2.fi ennakoi: Elder... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova