Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Lost Judgment - The Kaito Files (Xbox Series X)

Mikko Heinonen

22.04.2022 klo 15.44 | Luettu: 1163 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Lisää tuomittavaa
Arvostelin Lost Judgmentin puolisen vuotta sitten ja arvioin sen olevan omaan makuuni paras peli tässä Ryo Ga Gotoku Studion sarjassa. Takayuki Yagami oli miellyttävä hahmo ja muutenkin särmiä oli hiottu niin, että pelaaminen sujui liukkaasti. Käsikirjoitus oli paikoin erityisen ansiokas ja sisälsi käänteitä riittämiin.


Nyt saamme sitten maksullista lisäsisältöä, jossa Tak ei esiinny ollenkaan. Huhujen mukaan tämä liittyy ainakin osittain siihen, että Segan ja hahmolle äänen ja olomuodon antavan Takuya Kimuran agentin välillä on ollut kahnausta pelin oikeuksista. Siksipä pääosaan nousee nyt aisapari Kaito, entinen yakuza ja kova tappelija hänkin. Yagami-san on lähtenyt keikalle pois Kamurochosta, joten Kaiton harteille jää selvittää omituinen katoamistapaus, jossa vuosia sitten kuolleeksi luultu naikkonen onkin yllättäen nähty ilmielävänä Tokiossa, samaan aikaan kun teknologia-startupien pomoja tuntuu kuolevan yksi toisensa perään. Ilmenee myös, että juttu liittyy Kaitoon henkilökohtaisella tasolla useammallakin tavalla.

Kaito Filesin pelaaminen ei vaadi etenemistä pääpelissä, vaan kyseessä on täysin erillinen tarina-DLC. Sen voi ostaa vajaan kolmenkympin hintaan tai ladata maksutta, jos tuli ostaneeksi pelin parhaan painoksen julkaisussa. Tarjolla on sellainen 3-4 illan puuhastelu riippuen siitä, paljonko haluaa kaupungilla notkua: mitään sen suurempia sivutehtäviä ei tarjoilla, mutta pelihallit ovat auki, äänilevyjä voi etsiskellä ja ihmisten keskusteluita seurailla.

Nuuh nuuh


Jo Judgmentissa etsittiin johtolankoja tarkastelemalla ympäristöä silmä kovana, mutta Kaitolla on lisätä soppaan oma mausteensa, nimittäin “villieläimen” haju- ja kuuloaisti. Kun kartalle ilmestyy sopiva kuvio, voi oikeaa kykyä käyttämällä löytää jotain jännältä tuoksuvaa, tai vaikka sitten maukuvan kissan, joka antaa palkaksi Matsugane-suvun vaakunan. Kuten loogista on. Näitä taitoja myös käytetään varsinaisen juonen edistämiseen, sillä välillä Kaiton pitää todella kääntää paikat ympäri löytääkseen riittävän määrän vihjeitä. Tarjolla on vaihtoehto “Think”, joka saattaa antaa kryptisen vihjeen tai sitten ei, ja pari kertaa peli onnistui kyllä viemään tämän piiloesinepuzzlen miltei ärsyttävälle tasolle.


Hiukan keinotekoiselta tuntuu myös pelin pitkittäminen todella pitkillä varjostusosioilla, joita höystetään ylimääräisillä tappeluilla. Samoin tuntuu, että välillä pitää mättää turpaan jotakuta toista hahmoa ilman sen erikoisempaa syytä. Muuten satunnaisen väkivallan välttäminen on kohtuullisen helppoa, ja Kaito on myös järeä köriläs, joten tappeluista ei useinkaan ole kovaa vastusta. Vanhaan kunnon tapaan palautumisruokaa kannattaa kuitenkin pumpata inventaario täyteen aina Poppo-kaupan nähdessään, sillä pomot kyllä kestävät rankaisua useamman energiapalkin verran.

Virkistävä poikkeus sen sijaan on se, että näihin tarinoihin yleensä liittyvät melko tunkkaiset sukupuoliroolit ja vaivaannuttavat hostess-klubiosiot loistavat pääosin poissaolollaan. Tarjolla on lisää perussalapoliisitoimintaa siten kuin Judgment-peleiltä voi odottaa, hyvässä ja pahassa. Tarina on viihdyttävä ja yllättävä ja sen haluaa nähdä loppuun.


Sisällön hinta on mielestäni kuitenkin hieman turhan korkea substanssiin nähden, etenkin kun mitään uutta oheistoimintaa ei ole lisätty. Ultimate Editioniin sijoittaneet voivat hymyillä tyytyväisinä ja loikata peliin mukaan saman tien, muut voivat halutessaan odotella sopivaa tarjousta – mutta kokematta Kaito Filesiä ei kannata jättää, jos Judgment-sarja maistuu.V2.fi | Mikko Heinonen
< Retro Rewind: Portop... Pelataanpa: Kolikkop... >

Keskustelut (2 viestiä)

Petteri

22.04.2022 klo 15.53 1 tykkää tästä

Arvostelin Lost Judgmentin [/url_new]
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.04.2022 klo 16.10

Petteri kirjoitti:
Arvostelin Lost Judgmentin [/url_new]


Juuh, Google Docsin editori käyttää automaattisesti käännettyjä lainausmerkkejä ja julkaisujärjestelmä suoria, niin näitä ei voi korjata ennen kuin julkaistessa, ja jos julkaisua tekevä toimittaja ei huomaa asiaa niin käy justiinsa näin. Korjasin itse asiassa jo ennen kommenttiasi, kun huomasin saman - sivun päivitys fiksaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova