Tuorein sisältö

Listasunnuntai #7

Toimitus

04.10.2009 klo 11.44 | Luettu: 48807 kertaa | Teksti: Toimitus

Pirun pelottavat pelit
Tällä kertaa listasimme pelejä, jotka ovat saaneet toimituksen jäsenten sukat tutisemaan.

Doom

Cyberdemonin karmea karjaisu selän takaa muistuu mieleen vielä 15 vuoden kuluttuakin. Myös pimeydestään parjattu kolmososa onnistui muutaman kerran hyppäyttämään penkissä.

Eternal Darkness

Kiitettävän vähän perinteistä PÖÖ-kauhua sisältänyt Silicon Knightsin mestariteos valitsi säikäytyshetkensä huolella ja iski suoraan ytimeen. Älä katso ammeeseen!

Alien vs. Predator (Atari Jaguar)

Kenties Atari Jaguarin paras peli antoi pelaajalle kolme eri roolivaihtoehtoa. Avaruussoltun roolissa pelättävänä oli sekä happoverisiä alieneita että piilotteleva Predator naksuttavine äänineen. Jos lounaan virka alkoi tympiä, saattoi pelihahmokseen vaihtaa jomman kumman saalistajista ja pistää jenkkipojut lihoiksi.

Tomb Raider

Tämän löytyminen listalta kaivannee lisäselvitystä. Tomb Raider oli ensimmäinen PSX-pelimme, jota pelasimme aikana, jolloin nuorilla toimittajanaluilla ei ollut edes varaa ostaa muistikorttia. Kuoleman lopullisuus johti tilanteeseen, jossa selän taaksen hiipinyt susi sai koko sohvakunnan loikkaamaan ilmaan.

Silent Hill

Rätisevä radio, heikkotehoinen taskulamppu, sumuiset maisemat ja epätietoisuus siitä, mitä tuleman pitää loivat tunnelman, jota ei monessa pelissä ole tämän jälkeenkään pystytty saamaan aikaiseksi. Nyyhkivä lapsi hylätyssä verisessä koulussa. Hrrbbrbrbbrrhrhhh!

Dead Space

Varsinkin jos Event Horizon -leffa on palanut aivojen muistinystyröihin, herätti Dead Space enemmän kylmänväreitä, kuin mihin moni peli on pystynyt. Yöllä yksin pelatessa pelin äänimaailma aiheutti satunnaista halua katsella välillä telkkarista vaikkapa jotain herttaista komediaa.

Condemned: Criminal Origins

Tässäkin pelissä on saatu tunnelma kohdilleen. Pimeitä ympäristöjä, synkistelyä, säikyttelyä - valot piti pitää päällä, ellei halunnut liikaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

System Shock

Mutanttien asuttamalla, mielipuolen tekoälyn hallitsemalla avaruusasemalla panokset ovat jatkuvasti kortilla, eikä muista ihmisistä ole jäljellä kuin epätoivoisia äänimuistioita. Pimeillä ja kolkoilla käytävillä harvakseen vastaan tulevista hirvityksistä jokainen pompauttaa pelaajalta sydämen kurkkuun.

V2.fi | Toimitus
< Sekopäisyys ei ole p... Pelintekijän mentävä... >

Keskustelut (48 viestiä)

kakkerlak

Rekisteröitynyt 11.04.2007

04.10.2009 klo 12.48

Mielenkiintoinen listasunnuntai.

Itse kyllä komppaan SIlent Hilliä, kun joskus pienenpänä tuli pelattua tuota ykköstä.:D Myös jatko-osien tunnelma on aika rankkaa.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

04.10.2009 klo 12.57

Jälkiviisauksina mainitsisin Alone in the Dark 2:n, siis sen, jossa hiivittiin sisään kuolleiden merirosvojen asuttamaan kartanoon vangiksi ja uhrilahjaksi otettua pikkutyttöä pelastamaan. Huikeat kuvakulmat rajoittivat näkyvyyttä sopivasti, jotta jokaista kulmaa oppi pelkäämään.

Amiga-ajoilta mieleen nousee seikkailupeli Dark Seed, jossa päänsärystä kärsivä päähenkilö seikkailee jo muutenkin synkän reaalimaailman ja itsensä alien-taiteilija Gigerin kuvittaman muukalaismaailman välillä.

Pientä kutkutusta ovat aiheuttaneet myös Quest for Glory 4 ja niinikään Sierran seikkailu Laura Bow: Colonel's Bequest lähinnä tyylikkäiden maisemiensa ja sopivasti rikotun puhtaan hiljaisuuden yhdistelmillään. Ei pelin tarvitse olla jatkuvaa efektisoppaa ollakseen pelottava.

Sitten on liuta pelejä, joissa on jokin pelottava kohta, hieman QfG:n ja Laura Bow'n tapaan. Itselleni lähestulkoon kaikki pelit, joissa pitää sukeltaa veden alle jättimäisten vihujen sekaan ovat aina aiheuttaneet kammoa. Sukellusvenepelejä ei kuitenkaan tähän sarjaan lasketa ;)
lainaa
benmanninen

04.10.2009 klo 14.20

Welcome to my death machine interloper!
lainaa
is2

04.10.2009 klo 14.20

Mulle tuli mieleen vanhoista Realms of the Haunting, kaveri pelatessaan sitä säikähti niin pahasti taakse ilmestyneestä möröstä että potkas vahingossa konetta ja osui virtanappiin ja kone sammui. Ei halunnut pelata enempää.

Uudemmista ehdottomasti pelottavin on ollut Call of Cthulhu: Dark corners of the Earth, päivällä piti pelata kun ei yöllä uskaltanut.
lainaa
The_N

04.10.2009 klo 14.23

Arvostelijoilta jäänyt selkeästi yksi ylitse muiden ja PSX aikakautena Playstationin ollessa suhteellisen nuori:

Resident Evil 1

http://www.youtube.com/watch?v=8fEVuHIKbcY

Harmi että ylläolevassa pelataan liian nopeasti eli juostaan vaan läpi kun osataan ulkoa. mm. 7:30 eteenpäin kohta oli säikähdyksen arvoinen kun käveli eikä juossut, videossa sitä tuntumaa ei enää ole.
lainaa
Nahkis

Rekisteröitynyt 03.04.2009

04.10.2009 klo 14.23

Amigalla Elvira: Mistress of the Dark...siinä oli pelottavat tis..eikun taistelut :)

Olin erityisen kehno miekkailussa, se oli sellaista yksi-risti-kaksi -menoa selviääkö hengissä vai saako taas nähtäväkseen raflaavan kuolinkuvan.

Myös pelottavaa tunnelmaa luovalle musiikille pitää antaa propsit.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

04.10.2009 klo 14.59

Itse en allekirjoittaisi Dead Spacea tahi Doomia. Doom ei jostain syystä edes pienempänä minua koskaan pelottanut. Ahdistavaa tunnelmaa toivat lähinnä muutama Doom 2:n kenttä, jossa Cyberdemoni käveli heti alussa vastaan suhteellisen vapaana, ja sopivaa tussaria posautteluun ei ollut.

Dead Spacea olen pelannut lähinnä kaverin luona, mutta jostain syystä pelon hetket kaikkosivat heti, kun alkutussarikin paljastui meheväksi tappokoneeksi. Mörkökolotkin olivat suhteellisen ennalta-arvattavia. Pari pikkusäkäytystä, mutta tunnelma ei erityisemmin hyytänyt.

Itse lisäisin mukaan Resident Evil Remaken, jonka alkupuoli on minulle omiaan pistämään jalat veteliksi ja vatsan heittämään kuperkeikkaa. Ensimmäistä kertaa pelatessani en pystynyt pelaamaan kuin päivällä, hyvin valaistuissa huoneissa.

Toinen on Project Zero 2, jota olen pelannut myös kaverin luona, mutta jouduin myöntämään, että nyt on toistaiseksi liian hyytävä peli minulle. Pakko oli lopettaa siinä vaiheessa, kun ringmäinen tyttöhaamu alkoi kömpimään arkusta ulos.
lainaa
SeppoN

04.10.2009 klo 15.05

Fahrenheit aiheutti pelonsekaisia tuntemuksia yöllä yksin pelatessa. Vessan peilistä näkynyt hahmo sai aikaan todellisen säpsähdyksen ja sydän jätti varmasti pari lyöntiä väliin.
lainaa
i30

04.10.2009 klo 15.23

Silent Hill 1 on ehdottomasti karmivin peli mitä on tullut vastaan! :D Toisena tulee Resident Evil 1 (PS). Dead Spacen voi helposti nostaa 3 sijalle.
lainaa
Drzn

Rekisteröitynyt 21.04.2007

04.10.2009 klo 15.45

Arcane kirjoitti:
Dead Spacea olen pelannut lähinnä kaverin luona, mutta jostain syystä pelon hetket kaikkosivat heti, kun alkutussarikin paljastui meheväksi tappokoneeksi. Mörkökolotkin olivat suhteellisen ennalta-arvattavia. Pari pikkusäkäytystä, mutta tunnelma ei erityisemmin hyytänyt.


Pelaapas illalla pimeessä yksin alusta loppuun. Kauhupelejä on ihan erilaista pelata kaverin kanssa kuin yksin.
lainaa
applepie

04.10.2009 klo 15.54

itsekkään en kyllä tuota doomia allekirjoittaisi, pelattu sekä doom1 että doom2 läpi siinä 5-8v kieppeillä.
lainaa
Fatcoyote

Rekisteröitynyt 25.03.2008

04.10.2009 klo 16.15

Doomit menivät ihan iisisti läpi silloin pienenä kunhan vain tallensi jokaisen minigunilla tapetun mörön jälkeen... siis ihan jokaisen.
lainaa
kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

04.10.2009 klo 16.32

tomb raiderit oli hyvin pelottavia vaikka eivät kauhua olleetkaan. pariin kertaan sai minut juoksemaan pleikkarille sydän takoen ja sammuttamaan sen

mutta pelottavimman pelin titteli menee mielestäni resident evil 2:lle. varsinkin se kohta oli kauhistuttava, jossa normaalin oven avaus latausruudun kohdalla zombeja tulikin yhtäkkiä ovesta ja musiikki vaihtui. ei enää sen jälkeen tuntenut latausruutuja turvallisiksi
lainaa
Snowie

04.10.2009 klo 16.37

Itselleni paskahalvauksia aiheuttaneet pelit taitavat olla lähinnä ne Call of Cthulhu: DCotE ja Alien vs Predator (siis tämä pc-versio) mariinilla pelatessa. Kyllä alkoi sydän hakata kun kävelet pimeää käytävää pitkin ja yhtäkkiä alkaa liikkeentunnistin piipittämään. Ensin tunnistimen näyttöön ilmestyy yksi piste, sitten toinen, sitten kolmas...
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

04.10.2009 klo 16.38

Kyllä minulle Doom aiheutti väristyksiä kun pelasin sitä yläasteella. Jo heti kakkoskentän pimeä vilkkusokkelo oli mielestäni senastisen pelihistorian yksi jännittävimmistä lokaatioista.
lainaa
Henkka

04.10.2009 klo 16.40

Kyllä minä pelkäsin nuorempana Ocarina of Timen bottom of welliä.. Enää ei onnistuisi noin kulmikkaiden grafiikkojen pelkääminen millään.. :D
lainaa
GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

04.10.2009 klo 16.57

Minullekkin Silent Hill ykkönen on ollut tähän mennessä (ja tulee varmaan olemaan) se säikyttelyn huipentuma.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

04.10.2009 klo 17.01

Drzn kirjoitti:

Pelaapas illalla pimeessä yksin alusta loppuun. Kauhupelejä on ihan erilaista pelata kaverin kanssa kuin yksin.


Käytännössä tämä tarkoittaa kohdallani aina sitä, että kaveri yleensä hoitaa sillä aikaa jotain muuta toisessa huoneessa tai keittiössä ja on suht hiljaa, kun pistää minut pelaamaan jotain jännää peliä "yksin" pimeässä. Hänen mielestään on huvittavaa siinä ruuanlaiton ohessa vilkuilla, kun minä hytkähtelen ja nytkähtelen television ääressä. :P

Ongelma vaan on ihan totta se, että minua ei onnistu pelottamaan pelit, jossa mönkiäisiä puskee useita kerralla, joka kolosta, ennalta-arvattavasti ja omistan itse tykit, jotka räimivät viholliset kuoliaaksi parilla ammuksella. Bioshockiakin pidin hyytävänä, kunnes sain revolverin käteen. Sen jälkeen ei jaksanut kamalasti pelottaa, vaikka peli ärsyttävästi heittikin kaikki sittisontiaiset selän taakse, kattoon ja kaikkialle muualle, josta ne hyppäävät päälle aiheuttaen pienen reaktiosäikähdyksen. Se on aivan eri asia, kuin mielestäni pelottava ja ahdistava tunnelma, joka tuottaa minulle pahimmillaan painajaisia tai vaikkapa todella ikävän tuntuisen kotimatkan, jossa vilkuilee taakseen ja odottaa jokaisessa pimeässä ikkunassa tai kujanpäässä näkevän vilauksen jostain yliluonnollisesta.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

04.10.2009 klo 18.07

Doomia enemmän minua pelotti Quake....
Se oli paljon verisempi ja sairaampi ulkoasultaan.
lainaa
vieras

04.10.2009 klo 18.14

jeah eternal darkness, komppaan täysin. voisinpa pyyhkiä muististani kyseisen pelin ja pelata sen uudelleen.
lainaa
jooooo

04.10.2009 klo 18.27

Penumbra puuttuu
lainaa
Ei-ihan-ummikko

04.10.2009 klo 19.00

Project Zero
lainaa
Mijji

04.10.2009 klo 19.06

jooooo kirjoitti:
Penumbra puuttuu


Piti juuri sanomani. Ja olenko oikeasti ainoa jonka mielestä Dead Space oli tylsä ja yhtä pelottava kuin BF 1942. Ja ei, siihen ei auttanut sekään että pelasin yöllä yksin pimeässä. Penumbrassakin sentään pelkäsin vaikka tiesin ettei ole mitään pelättävää, Dead Spacessa pelko loppui heti kun sain ensimmäisen aseen (eli hyvin alussa)
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

04.10.2009 klo 19.25

Ei tässä listassa ole kuin kolme peliä jotka sinne eivät kuulu:
Tomb Rider
Dead Space
Condemned: Criminal Origins

Ja luojan kiitos ette tehneet verkkomedioiden toimitusten vakio mokaa joka on F.E.A.R.in listaaminen "pelottavien pelien" listalle. F.e.a.r.issa kun ei ole mitään mikä olisi millään tavalla pelottavaa. Doomistakin saa enemmän irti. Joka ei sekään kovin pelottava peli ole nykyään.

Sitten pelejä joita listalla olisi saanut olla:
Resident Evil
Silent Hill 2
Clock Tower
7th Guest
Alone in the Dark
Fatal Frame 2
The Thing
Cold Fear
Dark Seedin joku mainitsikin jo.
Call of Cthulhu
Phantasmagoria

Siinä on toimitukselle vähäksi aikaa pelattavaa. Tehkää jonain tulevana sunnuntaina sitten uusi lista "pelottavista" peleistä. :)
lainaa
Aaaargh

04.10.2009 klo 19.35

Kuten moni on jo asiasta maininnu, Penumbra, Elvira - Mistress Of the Dark ja alkuperäinen Alone In the Dark puuttuu.
Omalla kohalla laittaisin listaan vielä Moonstonen. Klassikkopeli jossa ei periaatteessa ollu mitään pelättävää paitsi jos joutui taisteluun suoalueella. Pikkunassikkana hyppäs metrin ilmaan ku siellä hyökkäsi kimppuun mörkö suosta varoittamatta ja se oli aina kerrasta poikki jos ökö sai vietyy mukanaa.
System Shockia (molempia) muistelen vieläkin lämmöllä, niissä ei jääny ihan yhteen kertaan kun meinas olla jännäkakka housussa.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.10.2009 klo 20.02

Dekonega: Valtaosa listastasi pelattuna. Tomb Raiderin pelottavuuden syy mainittiinkin erikseen, kauhupeliksi siitä ei ole kuin ehkä feministeille.

Resident Evil oli itselleni pahimman luokan esimerkki PÖÖ-kauhusta. Kammottavinta siinä oli liikkuminen, itembox-systeemi ja lataustauot.

Phantasmagoria ei ollut kauhea, se oli vain kauhean huono. 7th Guest on FMV-näytös, joka ei hirveästi alkua pitemmälle kiinnostanut.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

04.10.2009 klo 21.13

Infogramesin Call of Cthulhu: Shadow of the Colossus -seikkailupeli oli kyllä paikoin jännittävä jos nyt ei kauhea. Silent Hillejä en osaa ottaa vakavissani valkoisesta usvasta loputtomasti päälle käyneiden lihapussien jälkeen. Ja kuten Mikkokin pohjusti, Phantasmagoria, 7th Guest ja 11th Hour olivat lähinnä kammottavia videon ja kuraisesti renderöidyn 3D:n yhdistelmiä, joissa kauhistutti pelin huonous tarinaa enemmän.

Yksi minkä nostaisin myös näin jälkeenpäin mieleen tulleena listalle on PC:lle 1996 julkaistu Harvester, jossa oli kaikenlaista kauhistelua kannibalismista alkaen. Se, että kaikki kauhupelit eivät ole listalla, ei johdu siitä, etteikö toimituksen jäsenet olisi pelanneet muita alan pelejä, tähän valittiin vain ne mieleenpainuneimmat. Kommenttipuolelle on suorastaan suotavaa jokaisen rakentaa oma kärkilistansa pelottavimmista pelikokemuksistaan :)
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

04.10.2009 klo 21.21

Kaikella kunnioituksella, Dekonega, mutta mitä The Thing -pelissä ja Cold Fearissa oli sellaista, jota Fearissä (pisteillä) ja Dead Spacessa ei ollut?
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

05.10.2009 klo 00.20

En kyllä voi kompata Dead Spacea. Pelko oli siitä pelistä hyvinki kaukana. Tylsä mäiskintä pitkän päälle yhdellä mainittavan arvosella jipolla.

Doom 3sen alku taas oli aikanaa iha jänskä, joskin se sitten vähän vesitty kun peli muuttu adrenaliinintäytteiseks mörköräiskinnäks. Alkuperäistä Doomia taas en koskaa etes osannu ajatella pelottavana. Olin jotain 7 ku sitäki ekan kerran pelasin.

AvP varmaa se yks jännimmistä. Kerranki vaikeustasolla oli jotai merkitystä pelin pelottavuuteen. Usein kun se on lähinnä rasite.

F.E.A.R. ia en kyl myöskää mainittais. Jotai nii tuubaa sekin kauhu siinä ja räiskintä ihan hyvintoteutettua mutta kaikki kusi surkeaan kenttäsuunnitteluun ja kolmeen erilaiseen vastustajaan.
lainaa
Gmith

Rekisteröitynyt 03.07.2008

05.10.2009 klo 08.57

En käsitä miksi itsellä tuo Dead space ei aiheuttanut mitään pelon tunnetta tai edes säikyttänyt vaikka siitä ei juuri puutu mikään mitä kauhupeliltä odottaisi. 50" plasmalla ja surround-äänillä kokeilin pelata keskellä yötä, eikä mitään. :E

Koko ajan vaan tuntuu siltä että siitä puuttuu jokin. Itsellä peli eteni aika pitkälti Halki, poikki, pinoon ja jatketaan -meiningillä ilman kummempia fiiliksiä.

Harmi kun tuosta listasta puuttuu RE2. Itsellä on kallon pohjukoille palanut se zombien örinä palavien autojen keskellä. En uskaltanut sitä koko peliä pentuna pelata ensimmäistä kenttää pidemmälle. Tiedä sitten onko se enää nykyisin niin pelottava kuin muistaa.
lainaa
Janne

05.10.2009 klo 12.08

Darknes within : pursuit of loath nolder
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.10.2009 klo 12.20

Kyllä minua FEAR pelotti enemmän kuin yksikään listalla, tai Dekonegan listalla, olleista peleistä, ehkä AvP poikkeuksena. Pelko nyt on niin subjektiivinen asia kuin olla ja voi, keskustelu siitä mikä on "oikeasti pelottavaa" on aivan turhaa. Toisen huipputunnelma on toisen haukotusputki, niin elokuvissa kuin peleissäkin.

Dead Spacen pelaamista odotan innolla, lukemastani ja kuulemastani päätellen peli saattaa hyvinkin pistää puntin tutisemaan, äänet ovat aina olleet minulle tärkeässä osassa kun peleihin luodaan pelottavaa tunnelmaa. AvP:n tutkapiipitykset vainoavat minua edelleenkin unissani.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

05.10.2009 klo 13.35

Dead Space sai minut kyllä varomaan digitaalisia askeleitani, kiitos todella hyvän äänimaailman ja paikoin pitkienkin rauhallisten taukojen, jolloin seuraavan mörön ilmestymistodennäköisyys kasvoi kilpaa otsalle kirvonneen kylmän hien kera.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

05.10.2009 klo 14.39

Mikko kirjoitti:
Tomb Raiderin pelottavuuden syy mainittiinkin erikseen... Resident Evil oli itselleni pahimman luokan esimerkki PÖÖ-kauhusta... Phantasmagoria ei ollut kauhea, se oli vain kauhean huono. 7th Guest on FMV-näytös, joka ei hirveästi alkua pitemmälle kiinnostanut.

Olen edelleenkin sitä mieltä, että syy miksi Tomb Rider listattiin ei ole riittävän hyvä. ;)

"Pöö kauhusta" puheen ollen. En listannut Doom 3:a siksi, että se haisi olemalla "ei pelottava", mutta hiton "painostava". Pelaajaa painostetaan niin paljon, että lopulta "kauhu" menettää merkityksensä pelin aikana. Resident Evil on taas hyvä esimerkki kuinka "pöö kaappi kauhu" toteutetaan joskaan yhden peluu kerran jälkeen sillä ei ole mitään uutta tarjottavanaan kuin vaihtoehtoinen versio samasta tarinasta.

7th Guest oli aika surkea aluksi puzzle näpyttely, mutta se paranee loppua kohti oikeasti aika paljon. Jos jostain sen saat käsiisi niin huonon alun jälkeen kun tarina lähtee kehittymään se on ihan jännä ja loppu oli ainakin jokseenkin loistava. Musiikithan tässä pelissä olivat sitä parasta antia.

Phantasmagorian myönnän paskaksi. Listasin sen tähän koska se vain tuli jostain mieleen kun 7th Guestinkin muistin. Phantasmagoriassa erityisesti CD levyjen määrä jolla se tuli oli hämmentävä, puhumattakaan nyt laite vaatimuksista silloin joskus... :D

zeroic kirjoitti:
Infogramesin Call of Cthulhu: Shadow of the Colossus -seikkailupeli...


Tarkennan sen verran, että tarkoitin "Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth":ia... :P

Ja Harvesterin surullisena myönnän missanneeni.

Mirr5 kirjoitti:
Kaikella kunnioituksella, Dekonega, mutta mitä The Thing -pelissä ja Cold Fearissa oli sellaista, jota Fearissä (pisteillä) ja Dead Spacessa ei ollut?

Pakokauhun tunne, painostus, tunnelma, huikeasti parempi ääninäyttely, mielenkiintoisempi tarina, pelonilmapiiri, gore/guro, ... ja paljon muuta sellaista mikä tekee pelistä pelottavan. Minua ei saanut verenpunaisessa mekossa luurankojen kanssa tanssiva lolita yksinkertaisesti mitenkään liikkeelle. Sitä paitsi joka ikinen kohtaus jossa Alma esiintyi oli puhtaasti sirkusta joka oli vain vaihtelua perus ammuskeluun jota F.E.A.R.issa on enemmän kuin tarpeeksi. Sitä paitsi pelin nimikin jo tarkoittaa pelaajaa jota muiden pelissä olevien hahmojen tulisi "pelätä". Eikä päin vastoin. ;)

Fear oli vain niin keskinkertainen perus ammuskelu okultistisella teemalla (vähän kuin jerico tai undying, mutta huonompi) kuin vain voi olla ja dead space taas kaatuu vähän siihen, että siinä ei pääse yksinkertaisesti syntymään pelkoa vaikka se yrittääkin pyrkiä siihen. Äänimaailmakin oli Dead Spacessa vähän tylsä verrattuna esim. Doom 3:n kohtalaisen makeaan vuodatukseenkin. Ehkä lähin vertailu kohta Dead Spacelle ja F.E.A.R.ille minkä tiedän on vuoden 1999 "Aliens versus Predator"-peli Windowsille. Ja siinäkin on pirusti enemmän munaa kuin mitä kolmessa edellä mainitsemassani "kauhu" pelissä.

Tosin tämä tulee kaverilta joka on jokseenkin kauhupelien ystävä. En sitten tiedä olenko liian turtunut pelotteluun ja tarvitsen vahvempia ärsykkeitä kauhun ja pelon tunteiden syntymiseen. On olemassa vain yksi peli jota pelaan edelleen ihan kusi sukassa vaikka olisi kymmenes läpipeluu kerta menossa. Ja se peli on "Silent Hill 2 Director's Cut". :/

Rams kirjoitti:
Pelko nyt on niin subjektiivinen asia kuin olla ja voi, keskustelu siitä mikä on "oikeasti pelottavaa" on aivan turhaa. Toisen huipputunnelma on toisen haukotusputki, niin elokuvissa kuin peleissäkin.

Seconded. Se on tullut huomattua aika usein.
lainaa
Pyyhekumi

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.04.2007

05.10.2009 klo 15.09

Doom oli eka pelottava peli.

System Shock 2 oli myös omalla tavallaan pelottava kun ykköstä en koskaan pelannut.

Thief 3 laiva- sekä mielisairaalakohtaukset sai sydämenlyönnit myöhemmin kovenemaan.

Kaikkeen silti tottuu. Moni peli osaa olla jännä muttei ihan pelottava.
lainaa
Lusti

05.10.2009 klo 15.21

Ite heittäsin tähän villinäkorttina Vampire: The Masquerade - Bloodlines. Tunnelmalta ja soundeilta melekosen synkkä ja ekan kerran kun oon pelannu niin yksin pimees hallis lanejen kolmantena päivänä toisten nukkues. Eritoten kohta jossa mennään vanhaan hotelliin ihmettelemään kuinka vuosia sitte murhatut ihmiset vaeltelee siellä, siinä ei ollu sydäri kaukana kun nainen juoksee kirkuen ohi oviaukon kun ensin rauhas kävelee kellaris :D
lainaa
Pyyhekumi

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.04.2007

05.10.2009 klo 18.37

Kyllä. Siellä kellarissa krematorion tai ruumishuoneen oven avaamisen jälkeen tuli jännä olo.
lainaa
TheAvenger

Rekisteröitynyt 14.10.2008

05.10.2009 klo 23.07

Missäs ovat The Suffering (tämän saa muuten ladattua ilmaiseksi!) ja sen jatko-osa? Omasta mielestäni ainakin helvatun pelottavia, etenkin yksin illalla/yöllä pelattaessa.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

05.10.2009 klo 23.10

Lusti kirjoitti:
Ite heittäsin tähän villinäkorttina Vampire: The Masquerade - Bloodlines...

Vaikka peli nyt ei noin muuten mitenkään pelottava ollutkaan niin ai sitä ihanuutta kun piti sen aution puoliksi palaneen ränsistyneen hotellin läpi vaeltaa sitä kelloa etsien. Pelin helpoin tehtävä, mutta noin tunnelmaltaan ihan parasta antia. Nautin suunnattomasti siitä kun kyseisessä tehtävässä ei voinut vastaan tulevia "pahoja henkiä" tuhota. Siinä meni muutama luoti ihan hukkaan kun ei sitä ymmärtänyt. Puhumattakaan nyt hotellin kellarin pesutuvasta jossa se muija viuhahtaa sillä välin kun sähköt pitää kytkeä päälle. Ihan puhdasta kultaa. :D
lainaa
Starflyer

06.10.2009 klo 09.57

Noinkohan Dead Spacea dissaavat muistivat kaikki pelata vaikeimmalla vaikeustasolla?

Ei siinä nyt mitään pelottavaa olekaan, jos easylla tai normalilla vääntää ja sitten toteaa pelin lössöksi.
lainaa
Jarkko

07.10.2009 klo 13.29

The Suffering on kyllä erinomainen ja valitettavan pienelle huomiolle jäänyt kauhupeli. Yksi pelottavimmista pelaamistani.
lainaa
Qwain

Rekisteröitynyt 18.09.2009

11.10.2009 klo 23.00

Dino Crisis (Psx) ei ollut kauhupeli mutta mitä voi tehdä muuta ku pelästyä kun tusina itseään isompia Raptoreita ilmestyy hypäten ja rääkkyen pimeän käytävän syövereistä. :P
lainaa
coud

14.10.2009 klo 10.18

Vai että oikein PSX...
lainaa
Noraf

23.03.2010 klo 00.19

Silent Hill 4- the room on mielestäni karmivin peli ikinä. TÄTÄ kannattaa pelata yöllä ja yksin.
lainaa
Janne

04.04.2010 klo 17.34

Residen Evil puuttuu listalta. Huh, muistan kun pelasin sen ekan kerran läpi 8 vanhana, eli julkaisuvuotena.
lainaa
wr3nch

04.04.2010 klo 18.22

Silent Hill 2, System Shock 2 ja Thief ovat tarjonneet useammankin ikimuistoisen säikkykohtauksen.
lainaa
easgeag

09.04.2010 klo 18.25

Janne kirjoitti:
Residen Evil puuttuu listalta. Huh, muistan kun pelasin sen ekan kerran läpi 8 vanhana, eli julkaisuvuotena.


Itsellekkin resident evil jäänyt mieleen. Eritoten ressa 3 ja nemesis. Painajaisia näin tästä pelistä koko lapsuuden ja öisin en uskaltanut nukahtaa. Mutta nyt jälkeenpäin nautin sen pelaamisesta ja sen tunnelmasta.
lainaa
TheMe

25.04.2010 klo 19.07

Unreal ( ei tournament) oli kyllä hyvä ainakin alkupuolella pelottavan tunnelman luomisessa, muistan varmaan ikuisesti pätkän jossa menet käytävään kun edestä ja takaa menee ovet (kai) kiinni ja valot alkaa sammumaan yksitellen ja kun viimeinen valo on sammumassa näkyy kun katosta putoaa alienin ja wolverinen ristisiitos.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova