Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PC)

Miikka Lehtonen

01.12.2022 klo 12.55 | Luettu: 1299 kertaa | Teksti: Miikka Lehtonen

Tiiviimpi ja sympaattisempi Hämis-tarina toimii myös PC:llä
Muutaman vuoden takainen Marvel’s Spider-Man oli aivan erinomainen supersankaripeli. Jos siitä pitäisi jotain valittamisen aihetta löytää, niin peli oli vähän turhan pitkä ja laaja. Kaikki sisältö ei ollut aivan sitä parasta kärkitasoa. Tämä ongelma korjattiinkin sitten ryminällä PlayStation 5:n julkaisupelien valikoimaan kuuluneella Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesissa, joka on täynnä samaa huipputason pelattavuutta, mutta tarkemmalla fokuksella.


Alkujaan vain PlayStation-kansan viihteeksi kaavaillut Spider-Man-pelit aloittivat rynnäkkönsä PC:lle syyskuussa, kun se alkuperäinen Spider-Man sai PC-käännöksensä, joka oli enimmäkseen esimerkillinen käännös. Nyt on Miles Moralesin vuoro.
Aiemman perusteella tuloksen olisi syytä olla huipputasoa, vaan miten on?

Lomatuuraajan tarina


Koska Miles Morales on sisältönsä puolesta identtinen sen alkuperäisen PlayStation 5 -pelin kanssa, emme nyt käy sen pelillistä sisältöä sen tarkemmin läpi, vaan tarkempaa selostusta kaipaavat voivat tutustua alkuperäiseen arvosteluun (arvostelu).


Pikaisena kertauksena Miles Morales on avoimen maailman supersankariseikkailu, jossa alkuperäisen pelin aikana supervoimat saanut nuori opiskelija joutuu tuuraamaan koko kaupungin omaa Hämistä tämän lähdettyä työmatkalle Eurooppaan. Kuten näissä tapauksissa yleensä käy, tuuraaja joutuu välittömästi ratkomaan koko New Yorkia uhkaavaa salaliittoa.

Pelaaminen on edelleen ratkiriemukasta. Kontrollit ovat viimeisen päälle toimivat, puhuttiinpa sitten riemastuttavan viihdyttävästä seittiheilumisesta, tai paljon Arkham Asylum -peleille velkaa olevasta taistelusta. Kaikki toimii. Sivutehtäviä on riittävästi, tarinalla on sopivasti pituutta jotta draaman kaari on tyydyttävä, mutta homma ei missään vaiheessa tunnu vesitetyltä tai pitkitellyltä.


Miles Morales oli pelinä viiden tähden kamaa, eikä parin vuoden PC-viivästys ole tätä yhtälöä vieläkään muutanut. Hillittömän hauska teos. Mutta entä PC-käännös?

Tuttua tavaraa


Syyskuun Hämiksen jälkeen Miles Morales ei tarjoile yllätyksiä, sillä sekin on erinomaisen hyvin tehty käännös. Graafiset säätövaihtoehdot ovat todella monipuoliset ja pelin saa näyttämään muikealta, jos konehuoneesta löytyy enemmän vääntöä. Jos taas ei löydy, niin ei huolta: se, että Miles Morales pyörii todella pehmeästi myös Steam Deckillä kertoo paljon siitä, että asetusten kautta sen saa näyttämään kivalta ja toimimaan hienosti myös hieman vaatimattomammalla raudalla.


Miles Morales on edeltäjäänsä kiinnostavampi peli yhdessä mielessä: siinä missä alkuperäinen Hämppi suunniteltiin alkujaan PlayStation 4 -peliksi, Miles Morales oli PlayStation 5:n julkaisupeli. Hauskasti PC-käännös paljastaa tämän pieneltä tuntuvan eron mittasuhteet, sillä PlayStation 5 on todellakin muutamilla tavoilla PC:tä edellä.

Tässä vaiheessa suunnilleen kaikki tietänevät, että eräs PlayStation 5:n suurista vahvuuksista on sen älyttömän nopea SSD-levy, sekä arkkitehtuuri, joka on suunniteltu tekemään SSD-levyn lukemisesta mahdollisimman nopeaa. Lataukset ovat niin nopeita, että esimerkiksi Miles Moralesissa on useita kohtauksia, joissa peli siirtyy sisätiloista New Yorkin avoimeen maailmaan silmänräpäyksessä. Miles on jumissa toimistossa, asemiehet lähestyvät, syöksy ikkunasta ulos ja sitten ollaankin vapaasti maailmassa. Tämä oli vaikuttavaa jo PlayStation 5:llä ja se on vielä vaikuttavampaa nyt, sillä PC-versiossa näitä nopeita siirtymiä säestää pieni mutta silti selvästi havaittava töksähdys, jota alkuperäisessä versiossa ei näkynyt.


Miles Moralesin alkuperäinen versio ottaa myös täyden hyödyn irti DualSense-ohjaimen tärinöistä, jotka ovat nekin aivan toisella tasolla verrattuna PC-peliohjainten tavallisiin tärinöihin. Kehitystiimi on tehnyt PC-käännöstä varten saman ratkaisun kuin Deathloopin Xbox-käännöksen kehittäjät ja siirtäneet tärinät sellaisenaan PC:lle. Lopputulos tuntuu karulta, kun esimerkiksi kaikki hienovaraisimmatkin tärinät saavat nyt ohjaimen rymisemään kuin konekiväärin.
Mutta nämä ovat pikkujuttuja. Alkuperäisen pelin tavoin myös Miles Moralesin PC-versio on todella toimiva paketti.
Pelaa ihmeessä mutta älä osta uudelleen

Lopputulos onkin, että Miles Moralesin PC-versio on ehdottomasti pelaamisen arvoinen teos. Alkuperäisen pelin läpi pelanneena hurahdin PC-käännökseen taas useiden tuntien verran, eikä tehnyt edes tiukkaa. Todella hauska peli. Jos siis ei jo omista PlayStation 5 -versiota, suosittelen ostosta ehdottomasti.

Mutta entä jos omistaa jo PS5-version? Jos koneesta löytyy huipputason rautaa, PC-version saa näyttämään paremmalta kuin alkuperäisen. 4K kaikilla herkuilla ja maksimitason säteenseurannalla on ihan realistinen maalitaulu 3090-näyttiksillä ja 3080 yltää myös samaan, jos kytkee päälle dynaamisen resoluution. Realistisesti erot eivät kuitenkaan ole suunnattoman suuria, eikä niitä hirveästi huomaa pysäytyskuvien ulkopuolella.


Pelillinen sisältö taas on prikulleen samaa kuin originaalissa, eikä tarjolla ole mitään uusia tehtäviä, asuja tai muuta pientä kivaa. Tietäjät tietävät myös, että hyvien DualSense-tärinöiden tehoa ei sovi aliarvioida, eikä PC-versio pysty niiden kanssa kilpailemaan. Nämä eivät toki ole suuria juttuja, eivätkä pilaa PC-pelurien kokemusta mitenkään, mutta eivät toisaalta myöskään varsinaisesti kannusta ostamaan peliä toista kertaa.

Toisaalta kun huomioidaan, miten kiven alla PlayStation 5:t ovat edelleen, kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen, ehkä tämä ei ole ongelma, jota kovinkaan monen potentiaalisen Hämiksen täytyy pohtia?



Lyhyesti: Tiivis ja toimiva Hämis-peli on täyttä rautaa myös PC:llä
Hyvää: Näyttää hyvältä melkein koneella kuin koneella, seitillä heiluminen on todella sujuvaa ja viihdyttävää puuhaa, sopiva määrä sisältöä sekä tiivis ja tiukka tarina, tappelu on toimivaa ja hauskaa
Huonoa: Ei tukea DualSense-efekteille, kehnosti selitetyt graafiset säädöt

V2.fi | Miikka Lehtonen
< Pelataanpa: Dinoforc... Peliohjainkatsaus 8:... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova