Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: WHALIEN - Unexpected Guests (PC)

Miia Lyyra

22.03.2023 klo 14.51 | Luettu: 582 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

KALMARIT EIVÄT KUULU VALAAN SISÄLLE
WHALIEN - Unexpected Guests oli minulle entuudestaan tuntematon ja totuuden nimissä en odottanut siltä yhtään mitään. Noin kahden tunnin jälkeen pääsin kuitenkin toteamaan, että olin viettänyt juuri erinomaisen hetkisen tasolta toiselle hyppien ja kalmareita kukistaen. Olinhan juuri ollut Ernest Hemingwhale, viimeinen ihminen, joka pystyy pelastamaan Fin-valaan sisäänrakennetun yhteiskunnan. Pelastusta tarvittiin, sillä yhtenä päivänä pinkki mönjä ja kalmarit valtasivat Finin sisuskalut, mikä sai asukkaat pakenemaan paikalta. Aluksen vallanneet mustekalat eivät sinänsä ole ilkeitä, vaan ärsyttäviä, joten mistään pelottavasta tapporetkestä ei ole kysymys.Hauska pulmanratkonta piristää mieltä


Parituntinen Whalien pitää sisällään tasohyppimistä ja helppoa pulmanratkontaa, joten peliä voi suositella varauksetta kaikille taitotasosta riippumatta. Yksikään tehtävä ei ollut liian vaikea, vaan ne olivat järjestäen nerokkaita ja hauskoja. Pelimekaniikka on hyvin yksinkertainen - Ernest voi työntää ja vetää esineitä. Fiilis oli hieman samanlainen kuin Remedyn Controlissa ja tavaroiden viskominen on aina mieluisaa. Välillä Ernestin tehtävänä oli liikutella itseään huomattavasti isompia esineitä oikeisiin paikkoihin, kun taas toisena hetkenä piti hyppiä kiikkerän tornin huipulle. Jokainen pulma ja haaste oli uniikki, eikä puuduttavaa toistoa syntynyt.


WHALIEN - Unexpected Guests on esteettisesti kaunis. Sen värikäs ulkoasu yhdistettynä hauskaan huumoriin saa aikaiseksi lapsellisen olon, hyvällä tavalla. Mukana on hupsuja hahmoja, jotka saivat minut nauramaan ja hymyilemään. Kiintymystä muihin olentoihin ei kuitenkaan syntynyt, mikä hieman harmittaa. Hahmot vilahtavat ruudulla hetkellisesti, vaikka olisin mieluusti nähnyt useamman olennon osana tehtäviä koko seikkailun ajan. Olennot voisivat sitoutua kokonaisuuteen paremmin, mikäli itse tarina olisi vahvemmassa osassa. Alun höpinöiden jälkeen en edes muistanut Fin-valaan olemassaoloa.

Pelin ainoa heikkous on sen lyhyt kesto. Minulla läpäisyyn kului alle kaksi tuntia ja nopeamminkin olisin ehtinyt. Toki, jos pelaaja haluaa nuuskia jokaisen nurkan, aikaa saa kulumaan runsaammin. Peli ei kuitenkaan missään vaiheessa ehdota syvempää tutkimista, mikä tämän kokoisessa pelissä olisi ollut ehdottomasti tarpeen. En ole varma, jäikö minulta jotain jännittävää näkemättä, sillä keskityin täysin rinnoin tehtävien tekemiseen. Kaikesta huolimatta WHALIEN - Unexpected Guests on kollattu täysin noin 3-4 tunnissa. Hintalappu pelillä on puolestaan 20 euroa, joka on ehkä hieman yläkanttiin. Arvostan kuitenkin kehittäjiä, sillä he ovat kertoneet Steamin kauppasivulla oletuskeston, joten pelin hankkineille asia ei voi tulla yllätyksenä.


Kokonaisuudessa ei sinänsä ole mitään suurempaa vikaa, vaan kaikki on ikään kuin kohdillaan. Hyvä pelimekaniikka, värikäs grafiikka, hupaisat hahmot ja yleinen iloinen tunnelma. Läpäisyn jälkeen mieli on onnellinen, joten mitä peliltä pitäisi vielä toivoa pidemmän keston lisäksi? Minulle jäi olo, että WHALIEN - Unexpected Guests on kehittäjien tekemä työnäyte, jolla he tuovat esille osaamisensa, jonka jälkeen avautuu laajemmat työmahdollisuudet. Voisin hyvin kuvitella, että kehittäjien käsistä voisi ampaista maailmalle LittleBigPlanetin tai It Takes Twon kaltaisia hauskoja yhteistyöpelejä. Jään innolla odottamaan, mitä Forbidden Foldsilla keksitään seuraavaksi.

PC-tiedot: Nvidia RTX 3080, 10 GB, AMD Ryzen 9 5900X, 16 GB DDR4 3200MHz RAMLyhyesti: Parituntinen iloinen ja stressitön pulmaseikkailu piristi mieltä useiden päivien ajaksi. Jäljelle jäi ihmetys, miksi näin hyvän videopelin kesto oli näin lyhyt.

Hyvää:
  • Toimiva kokonaisuus
  • Stressitöntä pulmanratkontaa
  • Hyvän mielen peli, joka sopii kaikille taitotasosta riippumatta
Huonoa:
  • Lyhyt kesto
  • Olematon tarina

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: Colecovi... Pelataanpa: Tuoretta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova