Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Vulcan II Mini Air -näppäimistö

Miia Lyyra

14.09.2023 klo 19.29 | Luettu: 518 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

LÄHES KAIKKI TARPEET TYYDYTTÄVÄ NÄPYTIN MINIMUODOSSA
Roccatin Vulcan II -sarja sai lisäystä myös uudesta mini näppäimistöstä, kun viime vuonna julkaistu Vulcan II Mini sai tänä vuonna uuden sisarmallin Vulcan II Mini Airin. Uusi näpytin saapui markkinoille yhtä aikaa meillä aiemmin arvostelussa olleen Vulcan II:n kanssa.


Vulcan II Mini Air on 65 prosenttinen langattomasti ja USB-piuhalla toimiva näppäimistö. Kytkennän voi hoitaa USB-palikalla tai Bluetooth-yhteydellä. Näppäimistön voi yhdistää jopa kolmeen laitteeseen ja vaihdella näiden välillä, mutta ainakaan käytännössä laitteiden välillä vaihtaminen ei onnistunut helposti. Virallinen Mac-tuki myös puuttuu, mutta näppäimistön voi kuitenkin yhdistää esimerkiksi Macbookiin, mutta SWARM-ohjelmiston annit jäävät kokematta. Virtaa kuitenkin riittää, sillä pelaamiseen täydellä RGB-valaistuksella akkua riittää noin 90 tunnin ajaksi, joka testijakson perusteella piti hyvin paikkaansa. Ilman valaistusta akku voi markkinapuheiden mukaan kestää jopa 750 tuntia. Akun kestoa helpottamaan näppäimistöön on lisätty anturit, jotka huomaavat käyttäjän poistumisen laitteen läheisyydestä, jonka jälkeen näppäimistö siirtyy säästämään virtaa.

V2.fi:lle laitteesta saapui valkoinen versio punaisilla lineaarisilla optisilla kytkimillä. Tarjolla on myös ruskeat tactile-kytkimet. Roccat kutsuu myös optisia Titan II -kytkimiä hiljaisiksi niin kuin myös mekaanisiakin. Omaan korvaan optiset kuitenkin kolisevat ja ovat huomattavasti äänekkäämmät. Lisäksi optisten kytkimien painallustuntuma on huomattavasti kovempi. Näppäimistöjä valitsevan kannattaakin pyrkiä testaamaan etukäteen, mikä on omille sormille sopivin. Vulcan II Mini Airin näppäinhatut ovat identtisiä Vulcan II -hattujen kanssa ja ovat myös vaihdettavissa kolmannen osapuolen hattuihin.Vulcan II Mini Airissa moni asia on toteutettu minulle täydellisellä tavalla. USB-piuha on irroitettava ja se on sijoitettu nätisti yläkulmaan. Ja luojan kiitos työpöydältä löytyvä kaapeli sopii suoraan Roccatin sisuksiin, vaikka johto on eri merkin valmistama! Miellyttävästi myös näppäimistön korkeutta voi säätää kahden eri tason välillä. Langattomasti toimiva näpytin sopii erityisesti niille, jotka haluavat vaihtaa samaa näpytintä usean laitteen välillä ja nauttia samalla näyttävästä valaistuksesta. Vulcan II:n tavoin Mini Air kohtaa markkinoilla kovaa kilpailua, varsinkin kun siellä mellestää mekaanisilla kytkimillä, PBT-hatuilla ja hot swap -mekanismilla sekä esim täydellä Mac-tuella varusteltuja näpyttimiä, jotka ovat enemmän omaan mieleeni. Tuttuun tapaan kyse on kuitenkin makukysymyksestä, joka lopulta määrittää mikä lankku pöydälle päätyy.Roccat Vulcan II Mini Air
Hintaluokka: 179,99 eur (suositushinta)
Lisätietoa: Roccat

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: Segaa lu... Retro Rewind: Ninten... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova