Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer Huntsman V3 Pro TKL -näppäimistö

Manu Pärssinen

04.03.2024 klo 17.00 | Luettu: 1484 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tyylikäs työkalu työmyyrälle ja pro-pelaajalle
Kun aletaan puhua näppäimistöistä, joiden hintalappu kohoaa yli kahteensataan euroon, voidaan työkalulta odottaa kestävyyttä, tyylikkyyttä, reilusti toimintoja sekä hieman luksuksen vivahteitakin. Razerin Huntsman V3 Pro TKL tarjoaa tätä kaikkea - mutta tarjoaako se tarpeeksi?


Itse olen TKL- eli tenkeyless-näppäimistöjen suuri ystävä, koska haluan, että hiiri ei ole liian kaukana oikeasta kädestäni, kun sen näppäimistöltä sille siirrän. Huntsman V3 Pro:sta on toki olemassa myös täysikokoinen, että “Mini” (60%) -versiot, mutta saimme testiin nimenomaan TKL-version.

Kun otin Huntsmanin laatikostaan, se “hieman luksusta” täyttyi välittömästi. Magneetilla kiinnittyvän rannetuen keinonahkainen materiaali ei nappaa sormenjälkiä lainkaan niin helposti kuin vakiotukeni, sen materiaali on kivan näköistä ja tuntuista, kuten on myös itse näppäimistön “harjattu teräs” -pinta sekä näppäiden hellävaraisesti teksturoitu PBT-päällyste. Alumiinipäällysteinen näppäimistö ei taivu väännettäessä milliäkään ja pidän myös medianäppäinten sekä indikaattorivalojen sijoittelusta että designista. Äänenvoimakkuusrulla on asetettu hieman ulos näppäimistöstä, joten sitä on helppo pyöräyttää etusormellaan. Piuhakin on taattua Razer-laatua ja bonusta on, että jo käytössä ollut piuhanikin sopi näppikseen, eikä oltu sorruttu monta kertaa vastaan tulleeseen “poropietarisuuteen”, eli että vain oma kaapeli sopii parhaiten. Huntsman V3 Pro on tyylikkään semifuturistinen ja omaan makuuni yksi parhaan näköisiä näppiksiä suoraan paketista.


Näppäimistön kytkimet ovat analogis-optista laatua, joissa on säädettävä aktuaatio välillä 0,1-4,0 millimetriä ja joille luvataan 100 miljoonaa naputtelukertaa. Itselleni ei kytkimen kytkentätavalla ole hirveästi merkitystä, pidän monenlaisista ratkaisuista ja analogis-optisen pehmeä tuntuma tuo minulle jotenkin fiiliksiä kaukaisista kotimikroistakin. Naputtelu ei ole myöskään hirveän äänekästä, eli metallirunkoon se eri kaiu, mutta ei toki aivan äänetöntäkään. Huntsman V3 Pro TKL suoriutui niin päivittäisistä kirjoitushommista kuin erinäisistä pelitesteistänikin ilman ongelmia.

Oikeastaan ainoa ongelma syntyi eri ominaisuuksien testailusta, eli omasta töppäilystäni. Näppäimistöltä löytyy vakiona kuusi erilaista profiilia (fn + ins/home/pgup ja niin edelleen -painikkeet). Näitä voi toki säätää Razerin Synapse-softassa mieleisikseen, mutta kun testasin niitä “mitäs nämä tekevät” -asenteella, sain WASD-näppäimet jotenkin disabloitua, ennen kuin löysin saman asetuksen uudelleen. Asetukset ovat viimeksi käytetty, “Factory Default”, eli suoraan paketista, “FPS Rapid Trigger”, “Analog WASD” (peliohjaimen tyyliin), “Racing” (muuttaa WASDin autopeleihin sopivaksi) ja “High Sensitivity”. Sen huomasin, että High Sensitivity -moodi oli nopeaan kirjoitteluun parempi vaihtoehto kuin Factory Default.


Ohjelmistosta puheen ollen, Razer on tehnyt mahdolliseksi monien säätöjen tekemisen myös suoraan näppäimistöltä, mikä on asiakkaiden huomioon ottamista ja esimerkillistä toimintaa. Caps lockin ja muiden toimintojen päällä oloa ilmoittavan valorivistön alla on nimittäin rivi LED-pallukoita, joiden avustamana saa säädettyä ja testattua aktuaatiota sekä säädettyä Quick Rapid Trigger -ominaisuutta. Säädöt tallentuvat näppäimistön omaan muistiin. Lisäksi mediapainikkeiden toimintoja saa säädettyä monipuolisesti Synapsesta.

Perinteisesti Razerilla on panostettu myös RGB-valoihin ja Synapse-säädöt ovat tuttuja hillityn tyylikkäästä technicolor-reiveihin. Kokonaankin valot saa pois, jolloin näppäimistö muuttuu lähes kokomustaksi, sillä kirjasimia ei ole näppäimiin painettu, vaan niitä merkataan läpinäkyvillä valoaukoilla. Razerin Chromaa toki tuetaan.

Eli: kaikki ensimmäisessä kappaleessa mainittu on kunnossa, mutta mitenkäs se hintalappu? Neljänneskiloeuron sijoittaminen näppäimistöön ei ole aivan jokalompakon hommaa, mutta paljon kirjoittavalle työmyyrälle, joka kaipaa kestävää, tyylikästä työkalua ja pelaamisestaan mahdollisesti rahaa tienaavalle Huntsman V3 Pro ei ole lainkaan huono vaihtoehto, ainakaan jos analogis-optiset kytkimet ovat omaan mieleen. Osa sen ominaisuuksista onkin toki suunnattu niille, joiden pelitaito on jo sillä tasolla, että menestys saattaa riippua millisekunneista. Razerin hinnoissa on aina ehkä hieman Razer-lisää, mutta laadukkuuden fiilistä ei voi tämän tuotteen kanssa moittia - ehkä alle 200 euron lapulla tähdet olisivat nousseet täyteen.Razer Huntsman V3 Pro TKL
Hintaluokka: 250 euroa
Lisätietoa: Razer

UnboxingV2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: Mario ... Retro Rewind: The 65... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova