Tuorein sisältö

Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition Plus

Manu Pärssinen

10.08.2013 klo 14.56 | Luettu: 4849 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pelivideot purkkiin
Sekä Sonyn että Microsoftin tulevat uutuuskonsolit sisältävät toiminnon, jolla pelikuvaa saa taltioitua, muokattua ja jaettua muille. Entä jos haluaa tehdä samaa vanhoilla konsoleilla tai PC:llä? Yksi vaihtoehto on Hauppaugen valmistama HD PVR 2 Gaming Edition Plus -laite, joka saapui V2.fi:hin testattavaksi. Plussa tarkoittaa, että laitteesta löytyy myös optinen liitäntä ja tuki Applen koneille.HD PVR 2:n paketista löytyy reilun pituinen USB-piuha, virtajohto, itse laite, joka on neljän päällekkäin pinotun CD:n kokoinen, komponenttipiuha ja kaksi eri pituista HDMI-piuhaa. Laitteen luvataan taltioivan erityisesti PS3:n ja X360:n kuvastoa, mutta toki Wii U:kin HDMI-piuhaan kiinni sopii. Komponenttipiuha on itse asiassa varattu PS3-taltiointia varten, sillä Sony on tuupannut HDMI:nsä HDCP-suojauksen.Ensimmäinen testisessio suoritettiin Nintendo Wii U:lla, lähinnä siksi, että se oli lähimpänä Hauppaugen laitetta. HD PVR 2:n takaa löytyy niin HDMI In - kuin Out -liitännätkin, eli se kytketään television ja konsolin välille. Lisäksi tarvitaan tietenkin itse tallennuslaite, eli PC, joka liitetään vekottimeen USB-liittimellä, sekä ohjelmisto, joka tulee mukana paketissa. Ensimmäinen pieni hämmästys syntyi, kun tämän jälkeen kytki virrat laitteisiin, eikä ruudulla näkynytkään mitään. Asia korjautui asentamalla PC:lle vielä tarvittavat ajurit.Mukana tulleella levyllä oli ohjelmisto nimeltä ShowBiz. Nimi kuulostaa suoraan 90-luvulta tulleelta ja samalta näyttää myös softa - hieman vanhentuneelta. Kaikki tarvittavat painikkeet löytyivät kuitenkin nopeasti, ja tällaista jälkeä syntyi:Hieman johtojen vaihtelua, niin saatiin X360:n kuva ruudulle ja tältä se näytti:Myös videon livestreamaukseen esimerkiksi Ustreamiin ja Switchiin tulee mukana ohjelmisto. Sitä en valitettavasti kerrostaloasuntoni internetin lähetysnopeudella kunnolla pystynyt testaamaan. Kontakti palveluun kyllä saatiin, mutta videokuva ei sanottavasti liikkunut. Tästä syytän taloyhtiööni tarjottavia yhteyksiä, en Hauppaugea enkä sen ohjelmistoja.

Testipäivän jälkeen sain Hauppaugen edustajalta viestin, jossa kyseltiin, että en kai ollut käyttänyt sitä mukana tullutta ohjelmistoa? Tuoreempi softa, jonka uusin versio on itse asiassa heinäkuun alusta, on nimeltään Hauppauge Capture ja sen saa ladattua valmistajan sivuilta. Samalla päivittyy itse laitteeseen uusin firmware.

Kolmannen testin teinkin sitten uudella ohjelmistolla PC-ympäristössä. Etuna vaikkapa FRAPSin käyttöön on tietenkin se, ettei HD PVR 2 kuluta tietokoneen resursseja taltioidessaan videota. Läppäriin HDMI-piuha kiinni ja painallus PVR:n päällä olevasta napista (samaa painamalla tallennus myös lopetetaan) taltioi tällaista:

Sitten löytyikin ongelma. Taltioidut .ts-muotoiset videot ovat alunperin varsin hyvälaatuisia, mutta kun ne konvertoi Capture-ohjelman automaattinapilla mp4-muotoon, tuli molempiin todella häiritsevää mössöytymistä alalaitaan. Tätä ei esiintynyt vanhalla ohjelmistolla Wii U - ja X360 -videoiden kanssa. Koetin googlailla apua enkä sitä löytänyt, mutta samanlaisen laitteen omistava kaverini oli törmännyt täysin samaan ongelmaan. Ratkaisu oli tehdä muunnos ulkopuolisella ohjelmalla (esim. http://www.mediacoderhq.com), mutta tästä iso miinus Capturelle, jossa muun muassa editointitoiminnot ovat kyllä Showbiziä parempia. Toivotaan, että asia korjataan päivityksellä.

Lopputulos: HD PVR 2 on helppokäyttöinen ja ollakseen pelivideoiden tallennuslaite, se tekee juuri sen, mikä on tarkoituskin: tallentaa pelivideoita. Ainoat mutkat ovat buginen .ts - .mp4 -muunnos, sekä vekottimen hinta: suomalaisissa verkkokaupoissa laite maksaa vain hieman alle 200 euroa. Tämä tarkoittaa, että intoa ja tarvetta videoiden tallentamiselle sopii olla useammallekin kerralle, jotta saa rahoilleen vatinetta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Hobitti ja XCOM-agen... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (1 viestiä)

PVR

10.08.2013 klo 15.21 1 tykkää tästä

Hinta on suurimmassa osassa kaupoista vaivaiset 150€. Ennen tätä Plus versiota, aijempaa myytiin 180-250€. Joten hinnat on tullu rutkasti alas. Nykyisille konsoleille kannattaa hommata alkuperäinen PVR 2 Gaming Edition, hinnat liikkuvat Suomessa 120-140€ maastossa ja erot ovat laitteissa olemattomat.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova