Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Akimbot (PC)

Matias Puro

11.06.2024 klo 17.57 | Luettu: 923 kertaa | Teksti: Matias Puro

Lupaava aikamatka lapsuuden lauantaiaamuihin

Jokaisella genrellä ja tyylilajilla on omat hetkensä parrasvaloissa. Esimerkiksi rempseät koko perheen 3D-seikkailupelit elivät kulta-aikaansa vuosituhannen taitteessa. Vaikka noista ajoista on kulunut jo useampi konsolisukupolvi, kysyntää selvästi riittää: erinomainen Astro’s Playroom on yksi rakastetuimpia Playstation 5 -pelejä, siitäkin huolimatta että kyseessä on pohjimmiltaan Sony-mainoksilla täytetty teknologiademo. Jos nykypäivänä kaipaa värikästä toimintaa tai kepeää tasohyppelyä, joutuu pitkälti katselemaan Nintendon leiriin. Evil Raptorin kehittämä Akimbot tasapainottaa tarjontaa Xboxin, Playstationin ja PC:n pelaajien suuntaan.

Roboräimeinen pako paratiisista


Akimbot on loppuvuodesta 2024 julkaistava vauhdikas toimintaseikkailupeli, joka kertoo robottien kansoittamasta universumista. V2.fi pääsi beta-testaamaan peliä noin tunnin verran, jonka aikana Akimbotin hahmot ja päämekaniikat tulivat tutuiksi.


Ingressissä mainitusta vuosituhannen taitteesta löytyy monta seikkailupelisarjaa, jossa viileä sankari pelasti universumin sidekickinsä kanssa. Jak & Daxteriä, Ratchet & Clankia ja muita vastaavia pelejä pelanneet kokevat olonsa kotoisaksi Akimbotin kaksikon parissa: jatkuvasti pälättävä Sideshow sekä omissa oloissaan pysyttelevä Exe tapaavat vankialuksen takaosassa. Paikallisen robottimafioson vangeiksi jääneet robotit lyövät hynttyyt yhteen paetakseen paratiisimaiselta saarelta ehjin metallein.


Akimbot ei juuri peittele tyyliään. Jo ensimmäisistä sekunneista lähtien on selvää, että Akimbotin sydän sykkii lauantaiaamujen vauhdikkaille animaatiosarjoille. Pelillä ei ole vielä tässä vaiheessa virallista ikärajoitusta, mutta ennakkoversion perusteella peliä uskaltaa suositella myös nuoremmille pelaajille. Vaikka tarkoituksella ärsyttävä Sideshow (joka on pitkälti lapsiystävällinen versio Borderlands-pelien Claptrapista) on jatkuvasti äänessä, pelaaja ohjaa harvasanaista palkkionmetsästäjä Exeä. Exe on jokapaikanhöylä, jolta onnistuu niin räiskiminen, tasohyppeleminen kuin hakkerointi.

Sulavaa ja responsiivista toimintaa


Ennakkoversion parissa vietetty tunti ei ehtinyt tarjoamaan juuri pintaraapaisua enempää, mutta yksi asia on välittömästi selvä: pienemmän budjetin peliksi Akimbot tuntuu häkellyttävän hiotulta! Erittäin sulava ohjattavuus tarjoaa varsin riisuttua, mutta todella miellyttävää pelattavaa, on kyse sitten tasoilla hyppelystä tai aseilla ammuskelusta. Lapsiystävällistä toimintaa suunnitellessa sorrutaan monesti hyvin staattiseen kokemukseen, jossa liikkuminen ja tappeleminen ei tunnu oikein miltään. Tunnin testailun perusteella Akimbotin vauhdikas räiskintä tuntui kuitenkin responsiiviselta.


Akimbot tarjoaa myös vaihtelevaa pelisisältöä: ammuskelua ja tasohyppelyä rytmitettiin sopivilla suvantokohdilla, piilotettujen esineiden metsästämisellä sekä hakkerointiminipeleillä. Jää nähtäväksi miten suurta vaihtelua koko seikkailun aikana nähdään, mutta ainakin ennakkovilkaisun perusteella tarjolla on muutakin kuin loputonta räiskimistä.

Jos Akimbotin pelattavuus yllätti positiivisesti, niin tekivät myös näkymät. Vaikka robottien ja ympäristöjen design ei suoranaisesti räjäytä päätä, tutoriaalialueen paratiisisaari oli juuri niin värikäs ja ajaton kuin toivoinkin. Ympäristöissä voisi toki olla enemmänkin tutkittavaa ja tehtävää, mutta jo nykyisillään ne ajavat hyvin asiansa. Vastapainona on toki mainittava, että sankarin sidekick Sideshowin jatkuvat, mukahauskat läpändeerosit saivat puristamaan peliohjainta rystyset valkoisina. Täytyy toivoa, että hahmon (tarkoituksellinen) ärsyttävyys hälvenee ajan myötä, sillä nykyisellään en tiedä selviääkö täysmittaisesta seikkailusta ilman korvatulppia. Sideshowin vitsit ja sankari Exen jatkuvat tuhahtelut saattavat toki iskeä paremmin niihin kymmenvuotiaisiin, jotka ovat pelin pääasiallista kohderyhmää.


Toivon että kehittäjä Evil Raptor ei ole lyönyt kaikkia paukkujaan tunnin ennakkopätkään, vaan että lopullinen versio vastaa testiversion tasoa. Akimbot ei vaikuta peliltä joka tulee tarjoamaan ennennäkemätöntä toimintaa tai uraauurtavaa tasohyppelyä, mutta hyvällä tuurilla PC-, Xbox- ja Playstation-pelaajat saavat loppuvuodesta värikkään kunnianosoituksen vuosituhannen taitteen seikkailupeleille.
V2.fi | Matias Puro
< Pelataanpa: Mahdotto... V2.fi tutustui: Alof... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova