Tuorein sisältö

V2.fi tutustui: Aloft (PC)

Manu Pärssinen

15.06.2024 klo 17.01 | Luettu: 880 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Korkeuksissa maailma pelastuu
Aloft-pelin tekijät Astrolabe Interactivelta esittelivät V2.fi:lle peliään toukokuun lopulla ja pelistä on nyt julkaistu myös demo Steamissa (linkki). Kyseessä on rento avoimen maailman selviytymispeli, joka sijoituu lentävien saarien valtakuntaan.Pelaajan tehtävänä on selvittää maailman mysteereitä paikasta toiseen liihotellen, pelastaa saaria niitä uhkaavalta ekokatastrofilta, rakentaa omasta saaresta lentävä “alus”, jolla maailmaa voi tutkia entistä laajemmin, kerätä resursseja ja rakentaa saarelle asutusta eläimineen, puutarhoineen ja laitteineen. Co-op-tilassa peliä voi pelata yhteensä kahdeksan kaveria.

Pelin saloihin johdattivat Nicolas Fournier ja Astrolaben perustaja Manuel Bergeron.


Lentävien saarten keskiössä on jättimäinen hurrikaanimyrsky, jota kohden vähitellen edetään. Joitain saaria vaivaa “korruptio”, sieniloistartunta, josta ne pitää puhdistaa tiettyjä tehtäviä tekemällä ja minipomoja peittoamalla. Puhdistetuilta saarilta voi sitten kerätä lisää resursseja muun muassa purjeiden rakentamiseen. Lisäksi sieltä täältä löytyy merkkejä muinaisista sivilisaatiosta ja niiden seinämaalauksia tulkitsemalla ja muistiinpanoja tekemällä saa repertuaariinsa lisää keksintöjä, jotka auttavat oman asumuksen edistämisessä.


Kaikkein tärkein resurssi on kangas, josta tehdään liitosiipiä sekä saaria liikuttavia purjeita. Pelaaja aloittaa kasvien lehdistä punotulla kudelmalla, mutta tarjolla on muun muassa pellavaa ja lampaiden tai alpakkojen kasvatuksen myötä villaa. Oman saarensa voi viedä myös kaverin peliin ja jakaa resursseja yhteistoimin huikeamman saaren rakentamiseksi. Jos saarella on useampi kaveri, yksi voi vaikka ottaa hommakseen kasvien ja eläinten farmaamisen, toinen rakentelun ja niin edelleen.

Aloftin tunnelma on rento ja leppoisa, eikä kuolemisesta pomotaisteluissa tai purjesaarella törmäilystä juurikaan rankaista, joten peli sopii ajanvietteeksi ilman stressiä.


Lentämiseen vaikuttavat tietenkin tuulet ja mikäli on perustanut puutarhan, sitä voi avittaa vaikkapa lentämällä sadepilven läpi. Tuulimyllyjen avulla tehtävien automatisointi ja erilaisten ruokien kokkailu sekä perkkejä tarjoavien unien näkeminen kuuluvat myös tämän maailman asukkien päiväohjelmaan. Maailma koostuu 20 sektorista, jonne käsintehdyt saaret asettuvat satunnaisesti. Julkaisussa pelistä löytyy kolme erilaista ympäristöä: vehreä, autiomaa ja syksyinen ympäristö jättipuineen.


Tekijöiden mukaan peli on saanut inspiraatiota muun muassa Valheimista, mutta perimmäinen ajatus oli se, että monissa peleissä joutuu palaamaan pitkän matkan kotiinsa/tukikohtaansa päivän seikkailujen jälkeen - Aloftissa koti kulkee aina mukana. Pelissä ei tule olemaan pelin sisäisiä maksuja, vaan kun sen on kerran ostanut, lisää rahaa ei kerjätä.

Aloftin suunniteltu julkaisuaika on tämän vuoden syksyllä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi ennakoi: Akimb... V2.fi pelasi: Diablo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova