Tuorein sisältö

Listasunnuntai #17

Toimitus

27.12.2009 klo 11.00 | Luettu: 26426 kertaa | Teksti: Toimitus

Toimituksen vuoden pelit 2009
V2.fi:n toimituksen jäsenet ovat kukin omalla tavallaan ja joulukiireidensä ohessa pyrkineet työstämään pelivuotensa sanoiksi. Peltonen tosin murisi tuhisten pettymyksistä ja siitä, että Defence Grid: The Awakening on "sentään kovis peli", eikä suostunut kommentoimaan enempää. Tässä kuitenkin muiden aatteita.

Jarkko Rotstén


Vuosi 2009 on ollut henkilökohtaisella tasolla pelillisesti suhteellisen hiljainen. Tähän on useitakin henkilökohtaisia syitä, kuten alkuvuodesta alkanut kokopäivätyö sekä syksyllä startattu mökkiprojekti, jotka molemmat ovat haukanneet energiasta sekä otollisesta peliajasta melkoisen palasen. Kyllä laiskalla opiskelijanplantulla oli ennen vanhaan niin paljon enemmän aikaa syventyä harrastuksiin...Uskallan silti väittää, että kulunut vuosi on silti ollut koko lailla laimea pelivuosi. Kertoo ehkä tilanteesta jotakin, että Forza Motorsport 3 oli vuoden ensimmäinen ostamani uusi peli, ja se saakin meikäläiseltä ehdottomasti vuoden parhaan pelin pystin. Forza se vaan jaksaa pitää tiukassa otteessaan illasta toiseen. Pakko se on myöntää, että myös Modern Warfare 2 oli todella tiukka action-pläjäys, vaikka en lajityypin ylin ihailija olekaan. Uskon myös, että pukilta hartaasti toivomani Assassin's Creed 2 lunastaa korkeat odotukseni, jahka pääsen siihen välipäivinä tutustumaan. Myös tuore Dragon Age: Origins vaikuttaa kovasti meikäläisen peliltä. Toivottavasti vuosi 2010 on niin ikään pelivuotena huono, ettei harmittaisi niin paljoa istuskella kauniina kesäpäivänä vastaveistetyllä mökkilaiturilla ;-)

Timo Koskinen


Kill all sons o' bitches. That's my motto. Vuoden pelin valinta ei tuota minulle minkäänlaista ongelmaa. Left 4 Dead 2 on parasta viihdettä, mitä mies voi tietokonetuolin ja monitorin välissä osakseen saada. Se on myös peli, joka ajaa vaimot ja tyttöystävät raivoon tai alistuneeseen apatiaan.

N: Taasko te pelaatte sitä peliä?

M: TANKKI! (1.0 s) Öö, mitä sanoit kulta? (0.2 s) EI HAADES SENTÄÄN MÄ OON MAASSA, JÄTKÄT APUA! (3.0 s) Kulta?

N: hhhh ((äänekäs uloshengitys n. 3 sekuntia))


Jos zombit, automaattiaseet ja neljän äijän yhteistyö eivät saa jotain primitiivistä aivolohkoa hehkumaan, olet joko nainen tai muuten vain tylsä ihminen.2009 näyttää muutenkin tässä residenssissä olleen moninpelien vuosi. Pelintekijänä debytoiva Futuremark Game Studios iski esikoisellaan suoraan vanhan Tribes-fanin sydämeen. Shattered Horizon on monella tapaa särmikäs julkaisu, ei aivan valmis ja usein raivostuttavan vaikea. Se on silti vuoden rohkein yritys uudistaa ensimmäisen persoonan moninpeliä. Pelaava yleisö on aina vähän yksinkertaista ja tapauskollista, joten Futuremark on ottanut melkoisen riskin luodessaan täysin kolmiulotteisen peliympäristön, jossa pelaaja voi rakettireppuineen paitsi liikkua minne tahansa myös saada luotikuuron niskaansa mistä suunnasta tahansa. Otti suuri yleisö pelin vastaan tai ei, Shattered Horizon on haasteesta nauttivalle pakkohankinta.

Muuten vuosi tuntui tuovan keskinkertaisuutta keskinkertaisuuden perään. Empire: Total Warissa oli suurta lupausta, mutta korjaukset raakileena julkaistuun peliin tulivat vähän liian myöhään. Puhtaalta pöydältä aloitettuna Empire lienee silti tätä nykyä laatustrategiaa.

Manu Pärssinen


Kärkikolmikkoni on selkeä, mutta sen järjestys ei ole kiveen kirjoitettu: Batman: Arkham Asylum, Assassin's Creed 2 ja Uncharted 2 saivat aikaiseksi vuoden kovimmat pelielämykset. Myös Xbox Liven Shadow Complex tuli mätettyä läpi useamman kerran ja iPod Touchinkin pelivalikoima tuli tutuksi. Pidin myös Brutal Legendista, Dirt 2:sta, New Super Mario Bros Wiistä ja ehdottomasti Ratchet & Clank: A Crack in Timesta, joka on yksi tasapainoisimpia tasoloikkia koskaan. Beatles: Rock Bandin myötä tuli kitaroitua ja rummutettua enemmän kuin pitkään aikaan. Vielä kun ehtisi pelaamaan kaikkia näitä lisää, ennenkuin ensi vuoden isot hitit saapuvat.Mikko Heinonen


Dragon Age: Origins - Luulin, etten pidä enää miekka ja magia -fantasiasta - luulin väärin.

Ghostbusters - Diggaan Haamujengistä, ja niin diggasivat selvästi myös ne, jotka tämän pelin tekivät. Rayn, Egonin ja Peterin mukana haamujahdissa - maistuu!

Uncharted 2 - Ehkä vain kertapeluun kestävä seikkailu, mutta se aika viihdytäänkin sitten koko rahan edestä.

Matti Lintula


Vuoden yksinpeli on ehdottomasti Assassin's Creed 2. Jouluruuhkan alla ei totisesti ole aikaa pelata muuta kuin juuri itselle arvosteltavaksi tulleita pelejä, mutta AC2 siirsi kaikkia arvostelujani vähintään viikolla eteenpäin, sillä tähän herkkuun jää pahasti koukkuun. Kaunis ja mielenkiintoinen renesanssin ajan Italia on eläväinen ympäristö, jossa sulavaliikkeisen sankarin on ilo seikkailla - ja murhata ohimennen muutamat temppeliritarit ja muut salaliittoilijat.

Moninpelirintamalla Left 4 Dead 2 osoittautui omalla kohdallani pienoiseksi pettymykseksi, mutta onneksi Modern Warfare 2 lunasti odotukset ja tarjoaa viihdyttävää verkkoräiskintää kuukausiksi eteenpäin. Vuoden kovimmat pisteet vie kuitenkin tosikovien jätkien kotimainen Shattered Horizon, joka ei amatöörille armoa anna, mutta tuo kaivatun tuoreen tuulahduksen sijoilleen jämähtäneeseen verkkopeligenreen. Hienoa Futuremark!Gran Turismo 5:n ilmestyessä vasta ensi vuonna, sai Forza Motorsport 3 vetää rauhassa vuoden 2009 autopelikuninkuuden plakkariinsa. Simulaattoriksi Forzasta ei tietenkään ollut, mutta etenkin verkkopelinä sulavasti pyörivä kaahailu on erittäin nautinnollinen. Fujimi Kaidon mäet ja nippu bensasuonisia kuskeja Fiat Mirafioreissaan antoivat unohtumattoman kokemuksen.

Maininnan ansaitsevat myös laitapelistä oivan parannuksen saanut toimiston kahvitaukosuosikki NHL10, edelleen viihdyttävä ja mukiinmenevän grafiikkapäivityksen saanut Monkey Island: Special Edition sekä PC:llä ja Wiillä jo vanha juttu, mutta vasta kesällä Xbox-pelaajien karvaisiin käsiin päätynyt Sam & Max Save the World. Summa summarum, kunniaa saaneista kaikki paitsi Futuremarkin Shattered Horizon ovat yllättäen joko henkisiä tai suoria jatko-osia vanhoille sarjoille.


V2.fi | Toimitus
< Lucidity ja Bubble B... Listasunnuntai #18... >

Keskustelut (23 viestiä)

samppa9

Rekisteröitynyt 25.11.2009

27.12.2009 klo 11.42

kohta alkaa kauhee marina ja sota!!!!!!!!! miks tää on täälä vaikka on ihan paskaa. tää on palio parempi kun toi
lainaa
MiiQ

Rekisteröitynyt 28.11.2008

27.12.2009 klo 12.17

Hyviä huomioita listassa. Timon "listaa" oli hauska lukea :D
lainaa
i30

27.12.2009 klo 12.20

Hyvät valinnat kaikilla :) Muuten ollu kaikkien saittejen listat kyllä aika tuubaa :P

Left 4 Dead 2 on kyllä kovaa tavaraa, itse koukuttunut Boxilla siihen :D
lainaa
Joacpro

27.12.2009 klo 12.26

Huomattavasti parempi vaihtoehto tämä kun joku teennäisesti revitty ehdokas-lista...ja siitä sitten nopalla heitetty voittaja.
PC ei myöskään unohtunut...pisteet v2:lle!

Dragon Age: Origins vei kyllä oman vuoden peli-pystin,itse Batmanin hiillostaessa.

Ensi vuonna sitten ainakin Kratos pääsee taas vauhtiin,Alan Wake eksyy metsään ja Kapteeni Shepard menee sinne minne edes suuri Spock ei ole mennyt + Battlefield palaa entiseen loistoonsa....hyvältä vaikuttaa. =D
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.12.2009 klo 12.44

Pukki ei tuonutkaan Ass 2:sta, mutta Dragon Age: Origins -koukku on nyt nielaistu syvälle kitusiin. Ehdotonta kärkikolmikkoainesta!
lainaa
Kit

27.12.2009 klo 13.10

Hyviä valintoja listoilla ja pisteet fiksusta tyylistä tehdä valinnat teennäisen listauksen sijaan.

Ihan näin heittona, mutta täältä löytyy yksi tyttöystävä, joka kovin mielellään pelaa L4D2: sta. Tai vähintään istuu vieressä ja huitoo mukana.
lainaa
Pena

27.12.2009 klo 14.31

Ihan mainot listat, mukavasti eri pelejä eikä UC2 (onneksi) vienyt kaikkien mielenkiintoa.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

27.12.2009 klo 15.07

Kaikki teistä kehuivat Assassin's Creed 2:sta. Pitäisiköhän sitäkin sitten kokeilla jossain vaiheessa. :)

Hyvä artikkeli. Pisteet siitä, että se ei ollut toimituksen yhdessä väsäämä 1-10. sijoituslista. :)
lainaa
ConsolePlayer

27.12.2009 klo 17.14

Unohtakaa väkivaltakikkelipelit. Vuoden peli on Minulle ja monelle muillekin Wii Sports Resort. Se todistaa että peli on myyntilistan ykkönen. Repikää siitä hardcore pelaajat.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.12.2009 klo 17.24

Harmittaa, että Trials HD ei päässyt listoille. Ehdottomasti vuoden kärkipelejä. Shadow Complexin maininta sentään lämmittää, ostin itse viikko takaperin ja tykkään kovasti.

Muita suuria yllätyksiä listalta ei sitten löytynytkään. Tämä vuosi antoi minulle aika vähän mielenkiintoista pelattavaa, kun itselläni kärkeen pääsee juurikin edellä mainitut Live Arcade -pelit.
lainaa
TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

27.12.2009 klo 17.54

Itselleni uusi bättis, dragon age, Halo: odst, shadow complex, forza 3, ac2 ja killing floor oli tämän vuoden parhaimmistoa. Ehkä vielä UC2 pääsee listoille, kunhan tiistaina saan sen käsiin :)
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.12.2009 klo 21.47

TaiZuuni kirjoitti:
Itselleni uusi bättis, dragon age, Halo: odst, shadow complex, forza 3, ac2 ja killing floor oli tämän vuoden parhaimmistoa. Ehkä vielä UC2 pääsee listoille, kunhan tiistaina saan sen käsiin :)


Veikkaan että pääsee melko kärkeen sunkin listallas. ;)

Njuu, omat Vuoden Peli -ehdokkaat ovat Uncharted 2, Batman: Arkham Asylum sekä Assassin's Creed II. Siinä järjestyksessä. Kyllä, Manu osaa asiansa... Lisäksi listoille pääsee Killzone 2, Modern Warfare 2 sekä Skate 2.
lainaa
Marsu

27.12.2009 klo 22.00

Ihan oikeita pelejä valinnut toimitus ja hyvä ettei niitä ole aina pakonomainen tarve ruveta pistämään jonoksi.

Omat kolme sattumanvaraisessa järjestyksessä:
Batman, AC2 ja DAO.
lainaa
ijk

28.12.2009 klo 11.14

Yksikään päivä ei mene ilman Dragon Agea ja MW2. L4D2:sta on vasta kaksi ensimmäistä kamppanjaa pelattu, pitää koittaa kasata jonkinlainen posse ja mennä vetään ne vikatkin läpi
lainaa
Finski

Rekisteröitynyt 09.12.2009

28.12.2009 klo 11.19

Kyllä se Forza vei munkin vuoden pelin pystin ihan kokonaan, olihan se ainut peli, jonka ostin koko vuonna, niin ainakin muistelisin... Assassin's creed nyt on kiinnostanut, mutta en sitä osta ennen kuin hinnat laskevat, sillä ykkönen oli hieman puuduttavaa pidemmän päälle, eikä minun mielestäni täyden hinnan arvoinen. Mutta kyllä tuo kakkonen tulee ostettua ihan varmasti, että saa tietää miten tarina jatkuu.

Sekavaa tekstiä. =S
lainaa
Aiti

28.12.2009 klo 16.47

Tämä peli on vuoden peli. Katso http://www.prisma.fi/tuotekuvat//large/96/b9vyfoy33lvy95g

T. Karoliinan Äiti
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.12.2009 klo 19.25

Aiti kirjoitti:
Tämä peli on vuoden peli. Katso http://www.prisma.fi/tuotekuvat//large/96/b9vyfoy33lvy95g

T. Karoliinan Äiti


Alkupolut ovat kyllä erittäin suosittuja ja jopa ilmeisen laadukkaita lastenpelejä. Sattuneesta syystä ei ole itse tullut juuri kyseisiä tuotteita testattua :)
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

28.12.2009 klo 21.42

Jarkko kirjoitti:
Aiti kirjoitti:
Tämä peli on vuoden peli. Katso http://www.prisma.fi/tuotekuvat//large/96/b9vyfoy33lvy95g

T. Karoliinan Äiti


Alkupolut ovat kyllä erittäin suosittuja ja jopa ilmeisen laadukkaita lastenpelejä. Sattuneesta syystä ei ole itse tullut juuri kyseisiä tuotteita testattua :)

Haha. Minä muistan ensimmäisen "Jump Start"-pelin (kulkee suomessa nimellä "Alku polku") jonka sain aikoinaan vanhemmiltani 1994. Se oli muistaakseni sarjan ensimmäinen (The Kindergarten), se oli englannin kielinen ja melkoisen huono. Mutta näin jälkikäteen ajateltuna ei ihan niin huono ollut, mutta ei se innostanut tekemään mitään ja aiheutti pikemminkin traumoja. Ja hiton ärsyttävä se oli. Kaikki ne ylipirteät äänet ja mukahauskat laulut. Ei terve... Pyytäkää minua uppaamaan vaikka torrenttina kyseinen tuote jos ette sitä mistään muualta saa.
lainaa
moi

31.12.2009 klo 02.41

Alkupolku kolmas luokka oli aikoinaan aika hyväkin peli. Innosti oppimaan ja oli hauska.

Itse pelasin tuota Shattered Horizonia jo betoista lähtien. Kieltämättä hieman raakile mutta pävityksiä tehtaillaan ja kaikki mitä pelissä on jo valmiiksi toimii miltei täydellisesti.

Puhumattakaan siitä, että nerokkaan nettikoodin takia voit pelata vaikka jenkkiservuille ilman sen kummempia vaikutuksia.
lainaa
Amatöörit

31.12.2009 klo 11.44

Modern Warfare 2 ja Ass Creed 2 = EPIC FAIL.

Näyttää V2 tason.
lainaa
Etosaa

31.12.2009 klo 13.33

Amatöörit kirjoitti:
Modern Warfare 2 ja Ass Creed 2 = EPIC FAIL.

Sinä olet kyllä EPIC FAIL
lainaa
OldschoolGamer

31.12.2009 klo 16.36

Minulle vuoden pelejä oli Need for speed Shift sekä ehdottomasti Street Fighter IV.
lainaa
asdaa

01.01.2010 klo 23.20

TIMO KOSKINEN JYRÄÄ GYBÄLLÄ!!!

Iha kiva "lista"
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova