Tuorein sisältö

Logitech Wireless Guitar Controller

Matti Lintula

12.03.2010 klo 11.41 | Luettu: 5956 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Muovirimpulan korvike
Guitar Hero ja Rock Band ovat nimikkeitä, joita on osaltaan kiittäminen konsolipeliyleisön laajenemisesta ja pelaamisen noususta kotibileiden vakioaktiviteetiksi. Eri versioita näihin kahteen suosituimpaan pelisarjaan on julkaistu jo pian parikymmentä ja pitkän linjan virtuaalirokkarit ovat kehittyneet sorminäppäryydeltään sellaisiksi, etteivät kitarapelibuumin alullepanijoiden mukana toimitettavat muovirimpulat yksinkertaisesti riitä huippupisteiden saavuttamiseen.

Niin hyvää puuta


Logitechin näkemys kitaraohjaimesta on huomattavasti lähempänä aitoa sähkökitaraa kuin pelien mukana toimitettavat ohjaimet. Tukevatekoinen langaton kitara on valmistettu aidosta ruusupuusta ja yksityiskohtiin on käytetty kiiltävän muovin sijasta metallia. Kitaraohjaimesta on saatavilla versiot Nintendon Wiille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Kitaran väri on sidottu suoraan konsoliversioon; PlayStation 3 -versio on kauttaaltaan musta, Wii-versio mustavalkoinen ja Xbox 360 -versio pirteän oranssi. Kitaroista löytyvät kaikki tarvittavat toiminnot, mukaanlukien kitaran kaulassa oleva paineentunnistava liukupainikesarja.

Kitaran toimintopainikkeet ovat yhä muoviset, mutta tekniikka nappien alla on huomattavasti alkuperäissoittimia sivistyneempää. Laadukkaampien komponenttien käyttö näkyy pelaajalle lähinnä painikkeiden herkkyytenä, toimintavarmuutena sekä äänettömyytenä. Kaulan väripainikkeet eivät naksu häiritsevästi, eikä strum-painikkeen käyttö peitä soitettavaa biisiä alleen kuten muovikitaroiden kanssa saattaa käydä. Myös kitaran osien muoto on miellyttävämpi kuin teräväreunaisissa muovimalleissa, eikä sormiaan kovin helposti raavi teräviin kulmiin tai saumoihin kunhan kitaraa käyttää siten kuin kitaraa on tarkoitettu käytettävän.

Myös olkahihna on saanut pienen, mutta ratkaisevan parannuksen Logitechin kitarassa. Nauha on alkuperäiskitaroita leveämpi, mikä onkin tarpeen kitaran painon kasvettua huomattavasti. Painavaakin kitaraa jaksaa käyttää suhteellisen pitkään, vaikka halu vaipua herkkään "mies, baarijakkara ja kitara" -asentoon onkin suurempi kuin kevyitä muovikitaroita rämpytellessä. Pian 60-vuotiaalle isäukolleni, armottomalle Guitar Hero -fanille ja testijakson aikana allekirjoittaneen toistuvasti rökittäneelle virtuaalirokkarille kitara oli kuitenkin liian raskastekoinen verrattuna Guitar Hero: World Tourin muoviskebaan.

Salamana lavakuntoon


Puukitara on helppo ottaa käyttöön. Kitarassa ei ole irroitettavaa kaulaa tai etulevyä, joten paketista pois otettaessa keppiin tarvitsee kiinnittää ainostaan olkahihna, asentaa AA-paristot tai akut paikalleen ja painella erikoisesti paristokoteloon piilotettua yhdistämispainiketta, jotta Xbox-konsoli löytää uuden ohjaimen. Näin nopeasti kitaran saa siis lavakuntoon. Virtuaalimuusikon sen sijaan saa vielä nopeammin punk-esitykseen valmiiksi - riittää, että kaupassa vilkaisee Logitechin kitaran hintalappua ja jo nousee tukka pystyyn massimiehelläkin. Lähes 150 euron kitara on kallis lelu, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Halvan oikean sähkökitaran saa vahvistimineen musiikkiliikkeestä parhaimmillaan samalla rahalla ja oikeaa kitaraa näppäilemällä on ainakin teoriassa mahdollisuus nousta miljoonia tienaavaksi levyttäväksi rokkariksi. Pelikitaralla voi nousta näyttävästi maailman pistelistojen kärkeen, mutta rahan ja bändäreiden saanti on silti melko heikkoa.

Mikäli kuitenkin otat kitarapelisi vakavasti, siis todella vakavasti, on Logitechin kitara lähes pakkohankinta. Jollei Logitechin kitaralla yllä 100% suorituksiin vaativammissakaan biiseissä, ei vika ole enää kitarassa vaan soittajassa. Toimiihan tyylikäs puusoitin toki myös asiallisempana koristeena olohuoneessa kuin puhkikulunut muovinen pikkuskitta, joten sisustuksestaan huolta pitävät voivat rauhallisin mielin jättää soittimensa jatkossa lojumaan konsolin lähelle kaikkien nähtäville - paitsi oikeiden kitaristien, jotka tulevat yhä nauramaan virtuaalilavojen legendalle päin naamaa.

Tuote: Logitech Wireless Guitar Controller
Myyjä: mm. verkkokauppa.com
Hintaluokka: 150 euroa

V2.fi | Matti Lintula
< GT Academy 2010... Listasunnuntai #27... >

Keskustelut (8 viestiä)

asdasad

13.03.2010 klo 00.52

hieno laite, harmi vaan ettei oo itellä varaa tollasee. :(
lainaa
Aatu

13.03.2010 klo 09.31

Tämä on kyllä kaikkien aikojen turhin keksintö. Kuka muka maksaisi 150e guitar-hero kitarasta?
lainaa
Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

13.03.2010 klo 10.23

Aatu kirjoitti:
Tämä on kyllä kaikkien aikojen turhin keksintö. Kuka muka maksaisi 150e guitar-hero kitarasta?
Kivasti sitä rahaa saa menemään niihin peleihinkin. Niitä kun on julkaistu vissiin se kymmenen... Ja jos jotkut paikat myyvät World Tour -kitaraa hintaan 73€, miksei joku laittaisi vähemmän melua tuottavaan skittaan toisen mokoman lisää... Jotkut ihmisolennot käyvät töissäkin, eipä tuo niin suuri menoerä ole GH -fanille.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.03.2010 klo 11.30

Kyllä tälle kitaralle ostajansa löytyy. Kyseessä nyt kuitenkin on se laadukkain Guitar Hero -ohjain, joka on myös sen verran tyylikäs, että sitä voi pitää ihan ylpeänä esillä olohuoneessaan. Hintapointti ei ole mielestäni liian korkea tosipelaajalle / tyylitietoiselle.

Etenkin nyt kun hinta on jo laskenut reilusti. Ei tarvitse palata ajassa kuin helmikuuhun kun tämän ohjaimen hintalapussa luki vielä 219 euroa.
lainaa
Mausis

14.03.2010 klo 15.23

Itse voisin ihan hyvin tutustua pelisarjaan tämän ohjaimen myötä tarkemmin.
Ensimmäisessä kokeilussa juuri tuo painikkeiden napsuminen sai lopettamaan pelaamisen.

Toivottavasti kokoa olisi myös vähän enemmän, kun niillä muovikitaroilla.
lainaa
Note

Moderaattori

Rekisteröitynyt 18.05.2007

15.03.2010 klo 11.49

"Jollei Logitechin kitaralla yllä 100% suorituksiin vaativammissakaan biiseissä, ei vika ole enää kitarassa vaan soittajassa."

Enpä allekirjoittaisi tuota, kun olen kyseistä vehjettä kaverilla testannut (PS3-versio). Strumbar, vaikkakin äänetön, on tuntumaltaan huono ja erittäin raskas. Haluaisin nähdä kuka tuolla vehkeellä tempasee jonkun Knights of Cydonian hessuun saati sitten mitään nopeampaa strumattavaa.

Kaulan nappulat vaikuttivat sentään ihan hyvältä, mutta jos 29 euron LP (360:lla) on kokonaisuutena parempi niin eipä pysty helpolla suosittelemaan.
lainaa
Guitar_hero

18.03.2010 klo 09.44

Kuka enää tuommosia rupee ostamaan. Kohta ilmestyy Power GIG joka tulee aika varmasti syömään kaikki tähän mennessä julkaistut musiikki pelit. Odotan kyllä millaista uudistusta Harmonixilla on kehissä uudessa rock bandissa, mutta tällä hetkellä olen paljon kiinnostuneempi Power GIG:stä.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

21.03.2010 klo 01.48

Note kirjoitti:
Enpä allekirjoittaisi tuota, kun olen kyseistä vehjettä kaverilla testannut (PS3-versio). Strumbar, vaikkakin äänetön, on tuntumaltaan huono ja erittäin raskas.


En kyllä testikitarassa huomannut strumin olevan mitenkään raskas, lähinnä päin vastoin se tuntui kevyemmältä kuin noissa pelien mukana tulleissa kitaroissa. Referensseinä olivat GH2:n, GH:Aerosmithin ja GHWT:n mukana tulleet kitarat.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova